woensdag 03 oktober 2018

Kinderboekenweek en liefde voor boeken

Mijn liefde voor boeken probeer ik ook over te brengen op onze dochter. Ik zit heel graag met mijn neus in een boek en ik vind het heerlijk om samen met Julie de wereld van de prentenboeken en kinderverhalen te ontdekken. Vandaag is de start van de Kinderboekenweek en dat vieren wij met twee nieuwe boeken voor onze gestaag groeiende verzameling.

Lilliputiens

Van het Belgische Lilliputiens kregen wij twee boeken toegestuurd. Het omkeerboekje ‘Sasha (en Nicolas) stapt met het verkeerde been uit bed’ en het prachtige ontdekboek over de ‘Wolf en de zeven geitjes’. Deze laatste is een absolute hit. Juul zit in de fase, dat ze verstoppertje spelen helemaal het einde vindt. ‘Verstoppeltje maken’ zegt ze dan. Vaak vertelt ze er ook nog even bij waar. Heerlijk die kinderlijke onschuld! In dit boek verstoppen de geitjes zich in alle hoeken en gaten van het huis, wat Julie letterlijk kan ontdekken door deuren te openen en flapjes in de vorm van een tafelkleed omhoog te trekken. Daarbij oefent ze ook nog eens met ritsen, knopen en andere soorten sluitingen.

Favoriete voorleesboeken

Wat zijn jouw favoriete voorleesboeken? Heb jij nog een leuke tip voor ons? Zoals ik al vertelde, vindt Julie verstoppertje helemaal geweldig. In het boek ‘Het is Herfst’ van Rotraut Susanne Berner is een papegaai ontsnapt, die je op elke bladzijde ergens kunt vinden. Als het aan mijn dochter ligt, lezen we dat boek elke avond. Ook ‘M’n opa’ en ‘Dikkertje Dap’ naar de liedjes van Annie M.G. Schmidt, de boeken van ‘De kleine walvis’ en ‘Muis gaat kamperen’ lezen we hier met heel veel plezier. Julie zonder boekje naar bed doen is echt geen optie.

Dank, lieve Aryati van Puur PR. Je hebt ons weer heel wat uurtjes leesplezier cadeau gedaan!

Laat een reactie achter