woensdag 04 oktober 2017

Kinderboekenweek 2017

Griezelen is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek. Gruwelijk eng of de bibbers in je buik, voor wanneer je die eerste versie wat te heftig vindt. De Kinderboekenweek is vandaag van start gegaan en duurt tot 15 oktober. Daarom een blog wat helemaal in het teken staat van boekjes! En in het bijzonder de geweldige boekjes van het Belgische Lilliputiens.

Lilliputiens

Lilliputiens is in 1995 ontstaan, opgericht door twee Belgische vriendinnen. Afgelopen winter ontdekte ik dit speelgoed merk voor het eerst toen we een paar dagen weg waren vlakbij Valkenburg. In een fantastische speelgoed winkel (zo’n mooie ouderwetse met prachtige spullen) stond ik te watertanden bij al het moois van Lilliputiens. Stoffen speelgoed wat staat voor verwondering met verborgen verrassingen, prikkels die nieuwsgierig maken en vormen die aan het denken zetten. Ieder speeltje is een ontdekkingsreis op zich.

Creatieve mama’s

Een team creatieve mama’s bedenkt en ontwerpt deze speeltjes die voor een kind enorm tot de verbeelding spreken. Elk stofje, elke print, alle kleuren en texturen, alles wordt met zorg uitgedacht en dat zie je! Deze verscheidenheid prikkelt de zintuigen van de kleintjes en het speelgoed ziet er ook nog eens mooi uit. Dat laatste vinden de mama’s dan weer heel fijn. Julie kreeg destijds van mijn moeder een prachtig knuffel, waar nog steeds met veel plezier mee gespeeld wordt.

Een pakketje boeken

Toen ik het aanbod kreeg om ter ere van de Kinderboekenweek een pakketje boeken voor Julie van Lilliputiens te ontvangen hoefde ik geen twee keer na te denken. Ja! Super leuk! Natuurlijk! Lilliputiens heeft dus ook een fantastische collectie boekjes (wist ik nog niet) en daar mocht ik vier exemplaren van ontvangen. Twee stoffen boekjes en twee harde prentenboeken, alle vier passend bij het thema van de Kinderboekenweek en met alle vier de boeken kan Julie zelf spelen. Zoals het prachtige stoffen boek van Roodkapje, waar geweldig veel in valt te ontdekken. Of het voelboekje Konijntje tandarts met het vingerpopje Célestin. Het mooie geïllustreerde omkeerboek waarin Georges de maki en Alice het vosje op een speelse manier omgaan met kriebels en bibbers in de buik. En tot slot het boek met Betoverde kronkels, waarin de weg naar sprookjesland wordt afgelegd! Wat een feest, hè? Ben jij al een beetje geïnspireerd met cadeautips voor de komende feestdagen? Wij wel, want Lilliputiens heeft een grote collectie vol met moois.

Leesvoer

Ik ben een echte boekenwurm, hoewel mijn huidige leesvoer vooral bestaat uit prentenboeken. Echt een boek lezen? Ik kom er (sinds ik mama ben) niet meer aan toe of ik neem er de tijd niet voor. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Wel heb ik het lezen van kleins af aan meegekregen en dat is iets wat ik voor Julie ook graag wil doen. Vanaf het moment dat ze rechtop kan zitten lees ik elke dag een paar boekjes met d’r. Van stoffen knisperboekjes tot woorden,- en plaatjesboeken die ze zelf kan hanteren, van versjes tot verhalende prentenboeken we bekijken en lezen wat af en maken daar ook echt een momentje van. Meestal in het grote bed.

De boekenhoek

Herken jij het boekenrek uit de boekenhoek van vroeger op school ook op deze foto’s? Het stond bij mij op school (waar ik werk) in een leegstaand lokaal eenzaam te zijn en leeg te staan. Ik mocht het mee naar huis nemen en ben super blij met deze speciale plek om alle boeken op te laten pronken! De oranje vaas is nieuw, nou ja, oud en nieuw. Ik vond ‘m in een kringloopwinkel en nam de vaas mee vanwege de mooie matte brique kleur.

Fijne avond en een fijne Kinderboekenweek!

Het speelkleed op de grond is van Baloot studio, een stevig en warm product gemaakt van kurk met een handige anti-slip laag aan de onderkant. Mooi en super praktisch! Het ronde kussen is van Panapufa, mooi op bed of op de bank, maar ook gezellig als poefje op de vloer.

Laat een reactie achter