woensdag 26 juli 2017

Kinderkamer ideeën | speel mat

Kinderkamer ideeën

Beneden helemaal en boven op de overloop en op de kamer van Julie hebben wij een gietvloer. Het is praktisch, makkelijk schoon te maken en een mooie, stoere basis voor je interieur. De vloer is alleen wel wat kil voor een ontdekkende, kruipende en schuivende baby. Wanneer Juul een poosje op de grond heeft zitten spelen voelt ze fris aan. Een kleed op de vloer was een tijdje de oplossing. Voor ze ging kruipen en bewegen en voor ze de gewoonte kreeg om overal onder te kijken. Ik ben op zoek geweest naar kinderkamer ideeën voor op de vloer. Tot ik een mailtje kreeg van Baloot studio of ik een speel mat van kurk wilde uitproberen.

Speelmat van kruk

Deze speelmat van kurk, met Circus print, heeft aan de onderkant een antislip laag. Nu is de ene antislip de andere niet, soms wordt er toch nog wat geslipt zo hier en daar, maar deze ligt echt vast op de ondergrond. Heel erg antislip! De mat is ongeveer drie millimeter dik, waardoor de kleine vingertjes van Julie niet uitgedaagd worden om eens onder de mat te gaan kijken. Verder dempt kurk en is het warm natuurlijk materiaal. Door de grootte van de mat (er zijn drie formaten) kan ze er ook echt op spelen, zonder dat ze er meteen naast zit. Heel praktisch.

Baloot studio

Techiya en Hadassa zijn de ontwerpers van deze mooie speel mat. Ze wonen en werken in Jeruzalem (Israël). Wanneer je een product in de webshop van Baloot koopt, moet je wel denken aan de invoerrechten die je moet betalen. Zoek dat van te voren even goed uit, zo kom je niet voor vervelende verassingen te staan.

Ik koos voor de rechthoekige Circus mat. In de webshop vind je ook een geweldige ronde speel mat of losse speeltegels. Alle producten zijn milieubewust gemaakt. Nog een pluspunt!

Voor degene die nog op zoek zijn naar meer achtergrond informatie | Op de antieke kast plakte ik twee muurstickers van Bibelotte. Deze zijn helaas niet meer verkrijgbaar in de webshop, maar je vindt er ook andere mooie exemplaren! In de kast maakte mijn vader een koperen buisje (van de bouwmarkt), zodat ik kleertjes van Julie fijn op kan hangen. Aan de muur hangt een oud Tomado boekenrek. Ik kocht deze ooit op een brocante markt en schilderde de rood, oranje en blauwe plankjes zelf wit. Nieuw is het boeken pronkrekje van Stoer Metaal. Het poppenbedje is van Sebra en komt uit de webshop van fonQ, net als het trekdiertje. Deze is ook van Sebra, maar van de oude collectie. De ‘Kids rule’ hanger is van Roomblush en de stippen onesie aan de muur van Petit Juul. Het oude schoolbankje kwam ik op Instagram tegen bij een persoonlijk verkoopaccount en kon ik niet weerstaan. Op het bankje staat het reageerbuisvaasje van Studio Hamerhaai. Mocht je nog iets zien in dit blog, waar je graag meer over wilt weten. Roep gerust! 

3 Antwoorden

  1. Leuk kleed, zijn ze er ook in verschillende prints of is alleen de circus print beschikbaar?

    • Lisanne van de Klift

      Hoi Madelief, ze zijn in verschillende prints, verschillende afmetingen en verschillende vormen verkrijgbaar. Groetjes Lisanne

  2. Dat is een erg mooie inrichting van de kamer.

Laat een reactie achter