donderdag 05 juli 2018

Het houten bos van UUIO

Met een lekker zomers boeket heb ik een vaas vol gevuld. Dille, dahlia’s en een dikke zonnebloem. Plus een mooie tak oranje gloriosa en in een klein vaasje een perzikkleurige roos. Daar heeft het houten bos van UUIO een heerlijk koel plekje onder gevonden!

Houten speelgoed

Natuurlijk zijn deze bouw bomen van UUIO niet bedoeld als woonaccessoire. Het is prachtig houten speelgoed voor de kleintjes. En met prachtig heb ik niks overdreven of wel?! Je hebt houten speelgoed en houten speelgoed en dit product valt toch wel onder de categorie uitzonderlijk mooi speelgoed van hout.

Het Duitse design merk UUIO, opgericht door Pia, Johann en Sebastian, ontwerpt producten voor familiehuizen. Voor een plek waar geleefd kan worden èn waar goed nagedacht is over de stijl van het interieur. Het UUIO team denkt daarbij aan jong en oud. Speelgoed en meubels voor kinderen moeten in de eerste plaats functioneel zijn, maar kunnen daarnaast ook bijdragen aan een mooie inrichting van je huis.

TRE+

Vanaf de leeftijd van drie jaar kan je kind eindeloos gaan bouwen met deze prachtige set. Er zijn zo veel combinaties te maken met de bomen! Dit prachtige bouwsysteem is voor onze Juul nog wat moeilijk. Dat vind ik stiekem helemaal niet erg, want de houten boompjes doen het heel goed op mijn witte kastje tegen de roze muur en op de hangoortafel voor de roze deur. Toch kan ik niet wachten om samen met haar te gaan bouwen en om haar zelf bezig te zien met dit bijzondere speelgoed.


Het hout van hoge kwaliteit voelt zacht in de hand. Daarbij is de gebruikte verf niet giftig, op water basis en vriendelijk voor het milieu, wat het product met natuurlijke afwerking extra mooi maakt. Dit houten speelgoed systeem is dit jaar zelfs genomineerd voor de ‘German Design Award 2018’! Wij snappen dat wel.


Het houten woud, de TRE+ versie bestaat uit 23 stuks en een handige linnen opbergzak. De boomtoppen zijn uitgevoerd in vier verschillende kleuren groen. In de shop van UUIO vind je verschillende uitvoeringen. Zo kan je ook beginnen met een starters kit. Als kers op de houten speelgoed taart is er nu ook een limited edition in blank hout.

De UUIO TRE+ heeft op dit moment een uitzonderlijk mooi plekje gevonden! Namelijk op het serveerbord van OHMYHOME. Handgemaakt keramiek. Wat een pareltjes in dit blog, hè?!

Laat een reactie achter