woensdag 06 december 2017

Houten kerstboom

Langzaam beginnen de Kerst decoraties vorm te krijgen. Een ster op een kastje, kandelaartjes op tafel en een mooi plekje voor de kerststal. De december versieringen gaan bij mij nooit in één keer, steeds een beetje. Soms verzin ik ineens nog iets en er gaat best wat tijd en energie in zitten. Rustig aan dus, het gaat tenslotte om de voorpret en de gezelligheid. Komend weekend hoop ik een boom in huis te halen. Ga jij voor een echt exemplaar of misschien voor een houten kerstboom? Wij kiezen een echte, maar deze houten kerstboompjes staan alvast te pronken. Ze zijn van het Engelse Forge Creative, handgemaakt en elk item is uniek.

Forge Creative

De Britten Oli en Josh zijn de ontwerpers en makers van deze bijzondere kerstbomen. Ze zijn gemaakt van overblijvertjes, daarom zijn de boompjes van verschillende soorten hout. Ze worden gesneden in allerlei vormen en maten, variërend van 8 tot 16 centimeter hoogte. Als ik een schouw had gehad, dan hadden ze daar een plekje gekregen. Nu dient ons oude kastje als pronkplek. Wanneer je een boompje koopt in de webshop, dan kiezen Oli en Josh deze willekeurig uit. Wanneer je voor een set van 5 (Woodland) of 10 (Forest) gaat, zorgen ze er voor dat je een mooie mix aan vormen, houtsoorten en maten ontvangt. Als je voor een specifieke vorm of houtsoort wilt gaan, dan moet je even contact opnemen met de heren. Het info adres vindt je op de website.

Kerst klaar!

Ik had de boompjes eerst op de eettafel staan, maar toen één van de lange Amaryllistakken knakte (ik had er een stokje in moeten steken of een breinaald) verhuisde de houten boompjes mee naar het kastje. Eerlijk gezegd staan ze daar nog mooier! Met de ijzeren ster (gekocht bij bloemist Roelofsen in Veenendaal, vorig jaar zag deze er zo uit), de oude bouwlamp van mijn vader en de altijd prachtige gieter van keramiek van Studio Harm en Elke. Ik zeg: dit hoekje is Kerst klaar! Op naar het volgende project.

Fijne woensdag!

3 Antwoorden

  1. Wat zijn ze leuk! Ik denk dat ik daar ook maar plek voor ga zoeken in ons nieuwe huisje ;)

  2. Ze zijn prachtig. Al verliefd op toen ik ze bij Janneke @dailyapple voorbij zag komen. En ik geef je gelijk, vind ze ook mooier op je kastje staan ;-) Je amaryllissen zijn ook prachtig en dan met name de rozige gestipte.. Heerlijk zo je huis kerstklaar maken..

  3. Wat een goed idee om de restjes hout om te toveren tot mooie boompjes. Ze zien er mooi uit. Al trekken de prachtige bloemen in die mooie vaas nog meer mijn aandacht.

    Groetjes, Margaret

Laat een reactie achter