zondag 17 december 2017

Styling van de kersttafel

Ben jij al aan het nadenken over de styling van je kersttafel? Ik ga dit jaar voor een mix van natuurlijke materialen met een feestelijke touch. De handgemaakte Blomsterkrans aan de muur is daarvoor mijn inspiratiebron. Met daarbij een beetje blingbling door voor het bijzondere bestek van Amefa in koper, zwart en goud te kiezen.

Blomsterkrans

Ow, wat bewonder ik de prachtige Blomsterkransen toch elke keer weer! Afgelopen voorjaar deelde ik deze mooierd op het blog. Destijds nam ik mij voor om met Kerst voor de winter editie te gaan. En tadaa! Daar is Yngmar. Deze krans heeft een diameter van 45 centimeter. Past perfect op je voordeur, hangt mooi aan een kast en vindt makkelijk een kaal plekje aan je muur. Ga jij liever voor een groot gebaar? Dat kan. De kransen zijn ook in het formaat 65, 75 en 85 centimeter. Wanneer je een kijkje neemt op de website van Blomsterkrans, kijk dan ook gelijk even naar de speciale Kerst Limited edition. Een winterkrans met mooie diep rode accenten.

Yngmar

In de winter komt de natuur tot rust, alleen het sterkste groen blijft zichtbaar. Deze mooie groen, grijs en blauwtinten zijn allemaal gebruikt voor Yngmar. In deze winterkrans zijn de takken van een spar verwerkt, heerlijk geurende Eucalyptus en de staalblauwe bessen van een sneeuwbal. Een speciaal accent geven de  distelbloemen en kristallen van de blauwe gomboom. Wat een plaatje zo samen, hè?!

Amefa

Met Kerst wil je (ik althans) toch altijd net wat meer, het even anders en iets aparts. Dit jaar wordt dat het bestek van Amefa. De taartvorkjes zijn hier al volop in gebruik, want alle kerstbaksels moeten natuurlijk eerst uitgeprobeerd worden. De casette in Vintage matgoud ligt al klaar in de kast om de tafel straks echt mee te gaan dekken.

Bij Amefa vind je het mooiste bestek voor op tafel. Met het bestek creëer je voor iedere gelegenheid de juiste sfeer. Eigenlijk nooit zo bij stil gestaan. Ik kies eerder voor een goed tafelkleed, andere borden of aankleding met verschillende bloemen en groen. Maar met ander bestek maakt je het net even af. Het goud zorgt voor luxe en het zwart voor stoer en eigenlijk zorgt de koperkleur voor beide. Dit model taartvorkjes heet ‘Austin’ en ga ik gebruiken voor het voorgerechtje en het nagerecht. Het ‘Vintage’ mat stonewash (oud is gemaakt) gouden bestek mag schitteren tijdens het hoofdgerecht.

Merry Christmas raamsticker

Vorig jaar was ik te laat om de ‘Merry Christmas’ raamsticker te bestellen bij Yvestown. Dit jaar dreigde ik ook achter het net te vissen, omdat mijn bestellingen bij Etsy steeds mislukte. (Ik begrijp er nog steeds niks van.) Gelukkig schoot Yvonne (nogmaals, dank!) me te hulp en regelden we het via Instagram. Zo kreeg ook ik deze sfeervolle afbeelding op de deurmat. Ik plakte de sticker op een vintage glas-in-lood raamhanger, zodat ik’m elk jaar weer tevoorschijn kan halen. Inmiddels heeft de hanger een plekje gekregen naast de voordeur op mijn houten wand. Waar ‘ie nu iedereen een vrolijk kerstfeest wenst!

Een natuurlijke stoere look, met een feestelijke touch. Dat is het plan van dit jaar! En wat zijn jouw plannen? Ik ben benieuwd!

De gradient kan op tafel is van Studio Harm en Elke, het tafelkleed komt bij Zusss vandaan en de Presentation Platter (dit is een prototype, wel verkrijgbaar in andere kleuren) is van Ontwerpduo.

3 Antwoorden

  1. Het ziet er zo mooi uit! Mooie natuurlijke materialen en helemaal kerst, terwijl alles gewoon doorgebruikt kan worden na de feestdagen. Mooi gedaan!

    • Lisanne van de Klift

      Dank je wel, Barbara! En inderdaad, dat vind ik ook heel fijn. Dat ook met andere feesten en partijen alles gewoon weer uit de kast gehaald kan worden!

  2. Hey, de foto van die kerstboom uit takken en bloemen zou ik héél graag doorgestuurd krijgen. Ik zou hem afprinten denk ik voor op het werk, denk ik. Ik werk in de jeugdhulp en zou het wel wat modern-gezellig willen maken voor al de mensen die zoals ik tussen kerst en Nieuwjaar moeten werken🤶🏻🤶🏻

Laat een reactie achter