zondag 05 november 2017

Kerst | Kerststal van hout

Ja! Het is zover! Mijn eerste blog voor Kerst. November is echt aan de gang en stiekem ga ik dan alvast nadenken over Kerst en ga ik aan de slag met mijn eerste zelfmakers. Vandaag is dat een klein beetje van mezelf en veel moois uit de webshop Houtspul. Een handgemaakte kerststal van hout.

Houtspul

Eerder mocht ik de wandlamp Nijntje van Atelier Pierre op mijn blog delen. Vandaag is dat deze prachtige kerststal. Houtspul richt zich op duurzame accessoires van hout en bamboe. Producten uit deze webwinkel worden geselecteerd op verrassend design en een mooie afwerking. Ik kan inmiddels uit ervaring vertellen dat dit absoluut klopt. Zowel de wandlamp als nu de kerststal zijn prachtig. Unieke ontwerpen waar je graag naar kijkt en blij van wordt!

Een Scandinavisch uiterlijk

Deze stal van het Duitse Dregeno wordt met de hand gemaakt. Door het strakke design en het hout met wit van de kerstfiguren krijgt het tafereel een Scandinavisch uiterlijk. Dit heb ik geprobeerd te versterken door het tafereel in twee houten huisjes te zetten die ik in deze hobbywinkel kocht.

Zelfmaker

Ik schilderde de achterwand met restjes verf die ik nog had staan. De muurverf van onze slaapkamer en een potje van Rust-Oleum. Op de rand van het dakje van de stal waar ik Jozef, Maria, het kindje Jezus en de os en de ezel zette plakte ik Eucalyptus. Gewoon met secondelijm van de bouwmarkt. Met een restje ijzerdraad vouwde ik een ster, die ik om het bevestigingshaakje aan de achterkant van het huisje wikkelde. De herder en het schaapje staan naast de huisjes. De herdertjes slapen tenslotte in de buitenlucht! De drie wijzen kregen een plekje in het rechter huisje, vanwaar ze vanuit het Oosten naar de stal reizen. Een simpele zelfmaker, waardoor deze kerststal ook persoonlijk is geworden.

Handgemaakt

Denk jij al na over Kerst? Ik wilde dit jaar heel graag een kerststal in huis. Deze hadden wij eerder niet staan en nu met onze kleine Julie vind ik dat extra bijzonder. Zeker wanneer het om zo’n uniek en handgemaakt exemplaar als deze gaat! Fijne zondag!

5 Antwoorden

  1. Tof gedaan zo met de huisjes! Prachtig plaatje!

  2. Wauw heel mooi! Dankjewel voor de inspiratie!

  3. Super schattig kerststalletje!

  4. Zo mooi! En wat leuk gedaan in die huisjes met het Eucalyptusblad!

  5. Heerlijk om al met kerst bezig te zijn. Nu is er nog voldoende tijd om mooie dingen te maken. Zoals jouw sfeervolle kerststal. Mooi, natuurlijk eenvoud. Dank je voor de inspiratie.

    Groetjes, Margaret

Laat een reactie achter