zaterdag 13 mei 2017

Slaapkamer metamorfose

Een lang gekoesterde wens van mij was ‘iets’ aan het hoofdeinde van ons bed. Wat dat precies moest zijn had ik nog niet besloten, maar ik had al wel veel ideeën verzameld. Nu kwamen we op het punt dat de muurverf achter ons bed echt lelijk werd. Vol beschadigingen. Daarom besloten we de knoop door te hakken en te gaan voor een blank houten lambrisering van losse planken. De lambrisering komt 15 centimeter van de muur af, als een soort muurtje, waardoor ik er fijn een paar leuke accessoires op kan zetten en het is lekker praktisch voor een nachtlampje of een boek of zoiets dergelijks. De prachtige producten van El Ramla Hamra zijn voor mij de kers op de taart. Wat een feest om daar onze slaapkamer mee te mogen stylen!

Het pompom deken op bed, het XXL kussen en de prachtige loper op de grond komen uit de webshop van El Ramla Hamra. Het katoenen berber deken met de vrolijke pompoms is geweven met een speciale techniek. Er zijn maar enkele mensen in Marrakech en omstreken die deze techniek beheersen. Dit handwerk is tijdrovend en het resultaat is prachtig. Ik koos voor het okergele deken, maar deze is ook in koningsblauw.

Ook de chique kelim kussens zijn speciaal gemaakt voor El Ramla Hamra. Melanie en Salahdin el Haddad de eigenaren van deze prachtige webwinkel hebben zelf vintage kelim kleden geselecteerd en vervolgens vakmensen ingeschakeld om hier kussens van te maken. De borders van de kussens zijn afgezet met een Marokkaans sfifa randje en de achterkant van het kussen is gemaakt van een bijpassend velours. Elk kussen is uniek, er is er echt maar één van.

El Ramla Hamra verkoopt stoere, basic Beni Ourain kleden en kleurrijke vintage vloerkleden. Voor elk wat wils. Dit Boucherouite kleed uit Marokko is handgemaakt in de jaren ’70 en ’80 door Marokkaanse Berber vrouwen. Wat een kleurenpracht! Alle producten in de webshop zijn gemaakt door lokale ambachtslieden waar Melanie en Salahdin eerlijke prijsafspraken mee gemaakt hebben. Zo koop je niet alleen een heel mooi uniek, maar ook een eerlijk product.

Onze slaapkamer is nog niet helemaal af. Er zitten nog een paar planken los, omdat de stopcontacten in de lambrisering verwerkt moesten worden en ik wil nog steeds de muur boven de lambrisering verven in een prachtige nieuwe kleur groen. Ook moet de lambrisering nog afgelakt worden, om het vergelen tegen te gaan. Wordt weer vervolgd en voor nu genieten we van het werk wat al verzet is.

Fijn weekend!

3 Antwoorden

  1. Wat een tip voor het smalle slaapdeel in onze kamer!

  2. Ooh wat mooi geworden! En dat vloerkleed… prachtig! Fijne dag,
    X Liza

  3. Hoi Lisanne, wat een prachtige slaapkamer. Was al groot fan van jullie stijl, maar nu nog meer. Goed idee ook van die lambrisering. Mag ik vragen hoe jullie deze gemaakt hebben? x Gabi

Laat een reactie achter