maandag 12 februari 2018

Bloemenpracht

Er heeft een wisseltruc bij ons in huis plaatsgevonden. Vorige week schreef ik over het schilderij van Hendrik Avercamp, wat eerst boven de bank hing en nu boven onze eettafel hangt. Hetzelfde tafereel vol schaatspret, maar in een ander formaat, met een nieuw frame en een andere uitsnede (nu de hele afbeelding) van het schilderij. Het zwarte aluminium frame, waar de Avercamp eerst in hing, bleef wel in de woonkamer hangen. Dat formaat staat namelijk prachtig boven onze bank. De schaatspret heeft daar nu plaatsgemaakt voor een bloemenpracht!

Het verwisselen van doeken

We draaiden het frame een kwartslag en ik bevestigde er een nieuw doek van Muurmeesters in. De frames maken het verwisselen van doeken heel gemakkelijk. We hebben nu een frame boven de bank en een frame boven de eettafel hangen. Wanneer ik een andere afbeelding wil, dan hoef ik alleen een nieuw doek te bestellen. Super handig!

Schilderij van Balthasar van der Ast

Dit schilderij heet ‘Bloemen in een Wan-Li vaas en schelpen‘ en is geschilderd door Balthasar van der Ast. Ik koos het vanwege de stoere donkere achtergrond en het intense blauw in de bloemen en de vaas. Dat kleurt zo mooi naar onze grijs blauwe muur (Steel van Painting the Past). Het blauw valt er extra door op. Onze woonkamer ligt pal op het zuiden en door de grote schuifpui valt er veel licht naar binnen, wat deze bloemen prachtig doet uitkomen.

Vintage van Enter My Attic

Het blauw komt ook weer terug in ons nieuwe oude bankje, wat je op de eerste foto ziet staan. Een handige bijzetter, voor je voeten, een tijdschrift of als extra zitplek voor wanneer dat nodig is. Ik kocht het bij Marij. Zij heeft een geweldig inspirerende blog en een heerlijke webshop, waar ze haar mooiste vintage vondsten, vaak opgeknapt en voorzien van een originele Marij touch, verkoopt. Echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Fijne maandag, lieve mensen!

4 Antwoorden

  1. Gaat dat wisselen bij jou zo makkelijk? Wij kregen onze muurmeester met moeite in het frame.

  2. Thank you for these wonderful thoughts! ❤️❤️❤️

  3. Thanks JB glad someone else has done that! Good yarns.

  4. Waar is het prachtige vloerkleed van?

Laat een reactie achter