vrijdag 18 oktober 2019

Sebra schatten

Wat hebben we destijds getwijfeld! Verliefd als ik was op het ledikant en meegroeibed van Sebra. Het Deense merk Sebra ontwerpt meubels, speelgoed, praktische gebruiksvoorwerpen, beddengoed en accessoires voor in de baby,- en kinderkamer. Het Sebra kilibed is een Deense klassieker in een modern jasje, waar ik destijds al maanden watertandend naar keek. Toch twijfelde ik enorm, omdat ik het best een investering vond. De bedjes zijn niet goedkoop. Uiteindelijk besloten we er toch voor te gaan en inmiddels zijn wij (nog steeds) super gelukkig met onze Sebra schatten!

Sebra kilibed

Ik wilde absoluut geen bij elkaar passende kinderkamer. Als kledingkast voor onze dochter hebben we een mahonie houten kast, een antiek exemplaar. Het is het eerste meubelstuk wat mijn ouders vroeger samen kochten. Als commode kozen we voor een vintage ladekast en daarom was juist een mooi stuk design een fantastische combinatie met de rest van de kinderkamer. Omdat de andere meubels geen geld hadden gekost, besloten we tot de aanschaf van het Sebra kilibed.

Dat bleek een geweldig goede keuze, die ik zeker weten iedereen aan kan raden. Wat hadden en hebben wij nog steeds super veel plezier van het Sebra bed! Het is stevig, van uitstekende kwaliteit en super praktisch in het gebruik. Inmiddels hebben we voor onze dochter het bed uitgeschoven en ze slaapt er in als een roosje. Ook vind ik het bed na drie jaar nog steeds de allermooiste van allemaal!

Het poppenbed

Dat kunnen ze bij Sebra. Mooie spullen maken. Inmiddels hebben wij ook het poppenbedje staan. Dit poppenbed is een miniatuur van het baby en junior bed. Onze grote meid in het grote bed en haar lievelingspop in het poppenbedje er naast. Het poppenbed heeft net als het originele bed mooie rondingen voor een moderne vintage look en wordt zelfs geleverd inclusief een matrasje.

Het poppenhuis

Sinds kort mogen we aan onze Sebra schatten het poppenhuis toevoegen. Dat zorgt voor uren speelplezier! Wederom te mooi gemaakt. Jaren geleden was ontwerper en oprichtster Mia bezig met de kinderkamer van haar zoon. Sebra werd opgericht door Mia Dela in 2004. Mia is een opgeleide ontwerper van de Design School Kolding in Denemarken in 2001, waar ze enkele jaren als ontwerpster werkte. Eind 2002 werd Mia voor het eerst moeder en toen is ze begonnen met het ontwerpen voor de kinderkamer van haar zoon Gustav. Al snel kwam ze op het idee om een eigen Scandinavisch kindermerk op te zetten. Producten van Sebra zijn functioneel en een genot om naar te kijken. In het poppenhuis staat inmiddels bedje nummer drie. Want ook het poppenhuis bevat een miniatuurversie van de designklassiekers; het Sebra kilibed!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Sebra. Een eer! Ik bewonder de producten van Sebra en ben groot fan van de ontwerpen van Mia Dela. Vanwege de looks en om de functionaliteit. 

woensdag 16 oktober 2019

Het interieur van de jaren ’90

Wat herinner jij je als je terug denkt aan het interieur van de jaren ’90? Ik zie dan grenen meubels voor me en een huiskamer met bosjes droogbloemen en stoffen popjes als accessoires, ronde tafeltjes met een kleedje (liefst twee kleedjes) er overheen, voor de ramen hangen glazen druppels en op de vensterbank staan houten eenden. Voor dit blog werd me gevraagd om iets te doen met het thema de jaren ’90. Ik besloot aan de slag te gaan met het bekende ronde tafeltje.

Een make-over

Na wat rond gevraagd te hebben, bleek een collega van mij nog precies zo’n tafeltje mét kleedje te hebben staan. Tijd voor een make-over! Om jullie een voor en na indruk te geven, heb ik eerst het tafeltje met het kleedje er op gefotografeerd. Vervolgens ging het kleedje er heel snel af en bleef het houten tafeltje gemaakt van spaanplaat over. Dit tafeltje is een hele handige bijzetter! Alleen verdiende het eerst natuurlijk een mooi kleurtje.

Chalky Finish Meubelverf

Voor deze zelfmaker heb ik de meubelverf van Rust-Oleum gebruikt. Ik koos de kleuren zalm en baksteenrood. Twee kleuren die dicht bij elkaar liggen en die daardoor mooi diepte geven op het meubel. Deze Chalky Finish meubelverf geeft een matte afwerking en is verkrijgbaar in zestien verschillende tinten. De verf is op waterbasis en vrijwel geurloos. Vandaar dat ik de vloer afdekte met vuilniszakken en gewoon in de woonkamer aan de slag ging. De verf droogt lekker snel en kan op de meeste oppervlakken rechtstreeks aangebracht worden, grondverf of schuurwerk is niet nodig.

Voor het tafelblad, de randjes en de poot wisselde ik de kleuren baksteenrood en zalmroze af. Dit geeft een leuk speels effect. Voor de afwerking kun je de meubelwas of meubelvernis van Rust-Oleum gebruiken, zodat je verfwerk goed beschermt blijft. Tot slot plakte ik nog een paar beschermende viltjes onder de poot en kon het stylen beginnen! Een tafeltje recht uit de jaren ’90 mag nu weer helemaal hip staan te wezen.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Rust-Oleum. Eerder maakte ik al een houten nazomer krans en schilderde ik de muur achter onze eettafel met deze fijne verf.

vrijdag 11 oktober 2019

DOK 2 metamorfose van onze eettafel

Speciaal voor de woonmaand mag ik samen met DOK 2 een metamorfose van onze eettafel aan je laten zien. Oktober is de woonmaand. Het moment om aan de slag te gaan in je huis. Heb jij dat ook? Behoefte aan een andere sfeer in huis wanneer de seizoenen veranderen? Ik wel. Vaak ga ik dan voor een andere kleur op de muur. Met weinig werk en budget geeft dit altijd een enorme verandering qua sfeer en look in huis. Deze keer besloot ik het echter over een andere boeg te gooien en ging ik met meubels, verlichting en woonaccessoires van DOK 2 aan de slag.

Sfeerbeleving

DOK 2 is een woonwarenhuis in Veenendaal, mijn woonplaats, de plek voor heel veel wooninspiratie! Het woonwarenhuis biedt een gevarieerd assortiment aan meubels, verlichting en woonaccessoires. Doordat de winkel is opgedeeld in verschillende woonstijlen en sfeerkamers biedt DOK 2 lekker veel sfeerbeleving. Daarnaast kun je in dit woonwarenhuis van maar liefst 6000 m2 terecht voor persoonlijk interieuradvies. Kortom: de perfecte plek om je te bevinden wanneer je fijne verander plannen hebt.

Een warme en luxe uitstraling

Eerst oriënteerde ik me op trendy eetkamerstoeltjes. Eetkamerstoel Vince is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ik koos voor een mix van oud roze en bordeaux rood. Het fluweel geeft een warme en luxe uitstraling (passend bij de herfst) en het zwart metalen frame zorgt voor een stoere touch. Ik combineerde deze twee kleuren voor een speels effect. Het stoeltje is fijn geprijsd en wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief van DOK 2, ontvang je online direct 5 euro korting. Leuk om even mee te nemen!

Onze eettafel bleek natuurlijk staan. Deze tafel staat al jaren en gaat voorlopig nergens naar toe. Het is zo’n fijne leeftafel! Ik ben er inmiddels behoorlijk aan gehecht. Wel zocht ik voor boven de eettafel een nieuwe hanglamp uit. Het is de lamp Chiara van COCO Maison geworden. Het licht schijnt door de kleine gaatjes van de lampenkap wat vrolijk fonkelt en zorgt voor een mooi lichtspel. Ook geeft de gouden kleur van de kap veel warmte en gezelligheid. Perfect voor een herfst make-over.

Aan de muur hing ik het schilderij Organized van 103×143 cm. Wij hebben een ophangsysteem (gewoon van de bouwmarkt) aan de muur achter onze eettafel bevestigd, waardoor het voor mij heel gemakkelijk is om te veranderen van wanddecoratie. In dit schilderij komen alle kleuren van de hanglamp, de stoelen, de accessoires en eetkamerstoelen samen, zodat het totaalplaatje een mooi geheel vormt.

Tot slot zocht ik nog drie vazen uit. Een groot roze exemplaar, Sienna Medium, waar ik een flinke gedroogde tak in zette. Een glazen vaas, Sienna small, wederom in de kleur roze alleen dan een andere tint, die gevuld werd met een mooie bos chrysanten. Door voor seizoensbloemen en takken te kiezen, haal je ook de herfstsfeer en kleuren in huis. En in een gek goudkleurige vaas, Gigi small, mochten een paar roze bessentakken pronken.

Oktober woonmaand

Wat heb ik nu in totaal uitgezocht bij DOK 2? Vier eettafelstoelen (276), een hanglamp (299), een schilderij (199) en drie vazen (79-60-30). Voor de gedroogde tak en de herfstboeiers was ik ongeveer 20 euro kwijt bij de bloemist. In totaal heb je voor een metamorfose als deze een budget van ongeveer 1000 euro nodig, waarmee je ook nog eens profiteert van een mooie woonmaandkorting. Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om zelf aan de slag te gaan in deze oktober woonmaand!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met woonwarenhuis DOK 2. Voor dit blog mocht ik alle producten zelf uitzoeken en heb ik een totaalplaatje neergezet waar ik heel blij mee ben. Ik werk alleen samen met partijen, waarbij ik trots kan zijn op het eindresultaat en waar ik volledig achter sta. 

maandag 07 oktober 2019

Quilty pleasure

Het is de hoogste tijd voor dit blog! Hoewel ik twijfelde over de naam. Is het niet te erg? Het pas wel, mijn ‘quilty pleasure’. Al maanden speur ik het internet af naar mooie quilts. Ik weet niet wat het is. Het kleurrijke, het grafische, het prachtige handwerk wat er in zit. Ik zou graag een quilt (een collage van lappen stof volgens het woordenboek) over ons bed gooien. Maar ik heb nog niet die ene ideale gevonden. Tot ik deze sierkussens van Ferm Living zag!

Scandinavisch design

Jullie spotten deze sierkussens al massaal. Vandaar dat het echt de hoogste tijd voor dit blog is. Op Instagram deelde ik vorige week onze nieuwe bank. Daar pastten de Shay Quilt sierkussens zo perfect bij, dat ik ze alvast liet zien op de foto’s. Dit ging niet onopgemerkt aan jullie voorbij. Ik kreeg letterlijk tientallen berichtjes over het hoe en wat van deze kussens. Bij toeval kwamen deze geweldige sierkussens van Ferm Living tegen. Ferm Living heeft een prachtige collectie vol Scandinavisch design. Dit Deense merk staat voor zachte vormen, rijke materialen en diepe kleuren wat je direct terug ziet in deze sierkussens. Deze Shay Quilt sierkussens zijn gemaakt van 100% organisch katoen.

Shay Quilt sierkussens

Met de mooie donkere kleuren is je zitbank direct klaar voor de herfst. Ik koos voor de donkere aardetinten (lekker trendy) van het model Cinnamon, maar het kussen is ook verkrijgbaar in de kleurencombinatie Mustard. Een vierkant en rechthoekig model (net als mijn exemplaren), maar dan in okergeel, roze en bordeauxrood. Ook heel mooi! De Shay Quilt sierkussens worden trouwens geleverd met een heerlijk binnenkussen. Het is dus echt een kwestie van, doos openmaken, verpakking verwijderen en hup op de bank. Genieten maar!

Ben jij nog op zoek naar fijne sfeermakers voor je zithoek? Bij fonQ vind je een uitgebreide collectie sierkussens. Kussens in alle soorten en maten, gemaakt van verschillende stoffen, met of zonder print en in een uitgebreid kleurenscala.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met fonQ. Een samenwerking waar ik trots op ben! FonQ zit altijd bovenop de trends, inspireert en heeft een fantastische collectie boordevol woonproducten.

maandag 23 september 2019

Serax


SERge en AXel van den Bossche startten Serax twintig jaar geleden. Bekend van onder andere de ‘Cactus Vase’ is Serax een familiebedrijf wat altijd opzoek ik naar samenwerkingen met opkomende en gevestigde ontwerpers die allemaal één ding gemeen hebben: passie. Alle collecties van Serax hebben als doel interieurs te creëren die gelukkig maken en het geven van persoonlijkheid aan je huis.

Ontwerpduo

Ontwerpduo is het bedrijf van Tineke Beunders en Nathan Wierink. Een duo wat de meest bijzondere ontwerpen bedenkt en uitwerkt. Ik had al eerder de eer om te schrijven over Bell-jar vase small, de presentation platter en Misce, een prachtige (en handige) limonadekaraf. Ook deze keer mag ik deze toffe producten in het zonnetje zetten om de samenwerking tussen Serax en Ontwerpduo te promoten.

Want hoe mooi is de vaas, waar je als klein grapje wat leuks onder kunt zetten! De vaas heeft een holle ruimte in de bodem, zodat je er een echt pronkstukje onder kunt zetten. Ook de limonade karaf is zo’n vernuftig ontwerp. Door het kleine flesje met limonade te vullen, voorkom je dat er een open karaf op tafel staat waar alle wespen op afkomen. En met de presentation platters serveer je op de houten deksel van de glazen schaal op een stijlvolle wijze, je mooiste lekkers.

Hanglamp Bulb

Hanglamp Bulb van Ontwerpduo is in verschillende kleuren, vormen en maten momenteel verkrijgbaar in de webshop van Serax. Wat is jouw favoriete model? Ik denk dat ik voor het grijze ontwerp zou gaan.

Een mooie samenwerking tussen twee mooie design grootheden! En heel fijn om een nieuwe werkweek zo weer te mogen beginnen met bloemen en kleur en fijne producten.

Goede maandag, lieve volgers!

Bedankt voor het lezen van dit blog!

1 2 3 84