dinsdag 17 juli 2018

Renske Versluijs sieraden en accessoires

Renske Versluijs startte in 2010 als Nederlandse ontwerpster met haar accessoires en sieraden label. Ik volg Renske met haar mooie ontwerpen al een tijdje op Instagram en vind het super leuk, dat ik nu drie van haar mooie producten hier op het blog mag delen.

Sieraad voor aan de muur

Alle producten van Renske worden in eigen atelier, in verschillende ateliers in Nederland of in twee kleine bedrijfjes in Portugal allemaal met de hand gemaakt. De collectie accessoires bestaat onder andere uit riemen, tassen en portemonnees. Al deze producten worden gemaakt van prachtig zacht Frans leer. Deze leersoort zie je ook terug bij het sieraad voor aan de muur wat een ereplekje in mijn wandkastje gevuld met keramiek heeft gekregen. Een primeurtje! Wat ik met jullie mag delen. Deze serie is pas vanaf september verkrijgbaar. In dit prachtige sieraad voor aan de muur zie je duidelijk hoe Renske Versluijs haar stempel op haar producten drukt. De stijl van Renske kenmerkt zich door het combineren van materialen als leer, porselein, hout en rozé goud. Het rozé goud is uit Italië afkomstig. Zo zijn alle materialen die Renske in haar producten verwerkt van Europese afkomst.

Broches

Ik vind de ontwerpen van Renske Versluijs te gek. Net even anders en lekker speels en fris. De broches in pasteltinten worden gemaakt van twee kleuren porselein of het patroon wordt met de hand beschilderd, zoals bij deze twee exemplaren op de foto’s. De broches zijn bij mij favoriet. De gecoate messing broche waar het porselein op bevestigd is maakt het totaalplaatje helemaal af. Dit is een sieraad waar je heel origineel mee voor de dag kunt komen en waar je zeker complimentjes op zult gaan krijgen! Begin jaren ‘90 droeg ik als kind veel broches. Ik heb er een aantal bewaard en kan niet wachten tot ik ze bij mijn dochter op kan spelden. Wat mij betreft zijn broches weer helemaal van nu en zeker wanneer het zulke mooie ontwerpen als van Renske Versluijs betreft.

Winactie

Heb ik je een beetje lekker gemaakt voor deze fijne sieraden? Dan heb ik iets leuks voor je. Ik mag deze twee broches namelijk weggeven! Wil jij een kansje wagen? Klik je dan even door naar mijn Instagram account? Daar lees je meer informatie over deze winactie en kun je een kansje wagen. Fijne avond!

zondag 15 juli 2018

Tip | Een tof kraamcadeau

Dit vind ik zo’n leuk idee voor een tof kraamcadeau! Bij Bulbby kan je terecht voor gepersonaliseerde producten met eigen tekst en logo en in dit geval met eigen naam en zelf gekozen afbeelding. Wil jij komende week nog uitpakken met een origineel afscheidscadeautje voor de juf of ben je al op zoek naar een leuke rugzak voor de start van komend schooljaar? Ga je op vakantie en kies je voor een koffer met eigen tekst of zoek je nog sportkleding voor je team voor komend seizoen… Zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. De keuze is er echt reuze!

Kinderservies en kinderbestek

Wij gaan dit idee onthouden voor de baby’s die we nog in onze omgeving mogen gaan begroeten en bewonderen. Zelf heb ik geen kinderservies gekregen in mijn kraamtijd en ik weet nog, dat ik dat op een gegeven moment echt nodig had. Zo kan je nuttig en leuk mooi combineren in een cadeautje. Voor het kinderservies en het kinderbestek zijn vele opdruk mogelijkheden, vervolgens kies je de opdruk kleuren en tot slot vul je de naam of tekst in.

Een handig en origineel cadeau

Zo creëer je een handig en origineel cadeau voor het kleintje. Ideaal voor het eerste hapje, als fruit bakje of om rozijntjes in uit te stallen. Wij kozen voor een zomerse look en ik combineerde de watermeloen print met het stoere katje. Ik hoef denk ik niet uit te leggen, dat het bij Julie in de smaak viel. Ze eet altijd graag, maar met dit servies en bestek is het extra leuk. We snoepen er heel wat fruit in af.

Mooie zondag!

vrijdag 13 juli 2018

Loungen in de tuin

De tuin is hot en happening! Het weer is fantastisch, we zijn reuze blij met de aanpassingen, die we dit voorjaar maakten en ik mag als kers op de taart ook nog eens verschillende toffe samenwerkingen aangaan voor het buiten gebeuren. Wat een bof, dat het weer steeds zo mooi blijft. We hebben op dit moment een prachtige nieuwe tuinset staan, waar we heerlijk aan kunnen tafelen en na genieten. Toch misten we nog wel wat op ons terras. Wanneer het avondeten op is, het werk gedaan, het huis opgeruimd en ons kleintje op bed ligt, dan vinden we het heerlijk om onderuitgezakt met de voetjes omhoog wat te lezen of televisie (lekker buiten op de i-Pad) te kijken. Dat onderuitgezakte gedeelte, dat gaat natuurlijk niet op een ‘gewone’ tuinstoel. Daarom werd deze heerlijke loungebank van JYSK met veel gejuich ontvangen. Door mijzelf, maar ook door mijn man en kind. We kruipen er allemaal op, zodra het plekje vrij is. Lekker loungen in de tuin!

Een uitgebreid tuinassortiment

JYSK heeft een uitgebreid tuinassortiment. Vorig jaar zomer mocht ik over deze tuinstoelen bloggen en voor deze zomer mag ik de loungebank VEBBESTRUP testen. Nou, ik kan je vertellen: het bankje is al meer dan goed gekeurd! Het zit en ligt niet alleen heerlijk, maar staat ook nog eens heel hip. De houten pootjes staan iets schuin en geven het bankje een Scandinavisch tintje. Toen de tuinbank geleverd werd, regende het licht. Waardoor de bank even binnen in de woonkamer kwam te staan. Het was wat vol, want onze huiskamer is niet tegen drie banken opgewassen, maar stond super leuk! Deze loungebank heeft namelijk niet het uiterlijk van een karakteristieke tuinbank, maar past heel goed bij een huiskamer sfeer: voor de buitenkamer dus! Nu is onze buitenkamer gewoon de achtertuin, maar met het warme weer van dit moment zijn we daar veel meer dan binnen en geeft het een fijn binnen buiten gevoel.

JYSK

De tafelset is los van de tuinbank verkrijgbaar bij JYSK. Ze passen perfect bij elkaar. Alle sierkussens (het grote grijze patchwork rugkussen, het bordeaux kussen, het donker roze kussentje en het grijs met wit gestreepte kussentje) en het schapenvachtje maken het geheel af en het zorgt voor nog meer comfort op de loungebank. Deze kussens zijn niet bestand tegen nattigheid, dus bij regen halen we ze naar binnen en komende winter kunnen ze fijn verhuizen naar onze bank in de woonkamer.

De limonade tap is al een tijdje op de markt, maar ik was er nooit toe gekomen om ‘m uit te proberen. Nu de tap hier ook staat ben ik om, wat super handig! Ik vul ‘m meestal met water, ijsblokjes en wat vers fruit als komkommer, aardbeien, limoen of citroen. Heerlijk fris!

Op de tafeltjes zie je twee mooie kandelaars staan. Een stoere grote lantaarn met ronde gaatjes, die ’s avonds super gezellig schijnt en een theelichthouder van grijs glas met een zwarte onderzetter. Het vaasje van rookglas staat hier mooi bij, wat ik vul met de laatste en kort geknipte overblijvertjes uit boeketten. Het schaaltje LAUKE gevuld met vers fruit komt ook uit de webshop van JYSK.

Tot slot vulde ik een plantenbak voor buiten met verse tijm. Deze plantjes vind ik zo heerlijk ruiken! Ze hebben op mij dezelfde aantrekkingskracht als lavendel. Ik moet er altijd even met mijn hand langs gaan en dan aan ruiken. De plantenbak zelf doet me een beetje denken aan het populaire ontwerp van Ferm Living voor binnen. Alleen is deze een beetje gemixt met de rotan trend en bestendig tegen weersinvloeden. Wel zo handig!

Alle overige producten op de foto’s zijn privé bezit. De vlaggetjeslijn (waar ik vaak vragen over krijg) maakte ik zelf van een lap katoen en een stuk touw. De makkelijkste DIY ooit, met een groots en feestelijk effect. Wij hebben deze slinger altijd buiten hangen. Zo vieren we de zomer in onze achtertuin!

Ik hoop dat ik je met dit blog heb kunnen inspireren! Met veel plezier heb ik deze styling uitgezocht in samenwerking met JYSK. Dank je wel, Rianne, voor het fijne contact!

woensdag 11 juli 2018

Soundbar van Sony

Op het moment dat ik een keuze mocht maken tussen een zwarte of een witte soundbar van Sony koos ik direct voor wit.

Soundbar HT-SF200

Ik wist namelijk dat wij de soundbar op dit moment niet aan kunnen sluiten op onze televisie. Hier in dit blog liet ik onze tv voor het eerst (en laatst?) zien. Het is nu eenmaal geen pareltje, onze televisie is behoorlijk verouderd. Destijds was het één van de dunste modellen, inmiddels valt ‘t ie onder de categorie bakbeest. Maar, ja, hij werkt nog en blijft daarom voorlopig staan. Door het verouderde model wist ik, dat wij deze mooi en slank vormgegeven soundbar HT-SF200 er niet op aan zouden kunnen sluiten. Daarvoor is onze beeldbuis simpelweg te ouderwets qua aansluitingen. Dus, om een lang verhaal kort te maken, ik koos voor wit.

De alles-in-één-oplossing

Ik koos voor het witte model, zodat de compacte soundbar mooi op het witte of groene kastje zou staan. Het model is uitgerust met Bluetooth en NFC om Spotify en andere streaming services af te kunnen spelen via onze smartphone en/of tablet. Daarbij is er ook nog een USB uitgang voor het afspelen van media. Op het kastje heeft de soundbar maar eventjes gestaan. Je raadt het al?

Mijn man was zo enthousiast over het geluid, dat ‘t ie naar zo’n handig zaakje (waar ze werkelijk alles hebben) is gegaan, het probleem heeft voorgelegd en met een snoertje thuiskwam wat dit probleem moest oplossen. En het werkt nog ook! Ik moet eerlijk toegeven, dat het geluid van onze televisie slecht is. En dat het geluid van deze alles-in-één-oplossing geweldig is. De soundbar heeft namelijk een ingebouwde subwoofer, waardoor je geen extra apparaten en kabels nodig hebt en het geluid toch helder klinkt. Inclusief de lage geluiden en alle stemgeluiden. Daar hebben we echt enorm op gewonnen.

Plannen maken

Helaas heb ik nu een soundbar met matte wit kunstleren afwerking op een zwarte dekenkist en voor een zwarte televisie staan, maar het geluid is super! (Je mag nu best lachen, hoor. Zie je het plaatje voor je?) Toch, geen nood! Ik ben al aan het nadenken over veranderingen voor deze wand. Ik ben de brocante uitstraling een beetje zat. De deur, de dekenkist en het witte kastje… ik houd er van, maar vind het toch een beetje te veel van het goede. Ik heb ook nooit bedacht om dit zo allemaal bij elkaar op één wand te zetten. Soms groeit zoiets.

Dus ben ik bezig geweest met plannen maken en hoop ik dat er in de zomervakantie een begin aan gemaakt kan worden. Zodat deze compacte soundbar straks onopvallend voor de televisie staat, goed geluid geeft en ook mooi tot zijn recht komt. Tot die tijd genieten we van het geluid en dit mooie vormgegeven apparaat, want dat is het!

maandag 09 juli 2018

Flower Creators

Bloemen die je bij de bloemist koopt, komen van de bloemenveiling en die bloemen komen van verschillende kwekers. Toch? Waarschijnlijk zit je nu instemmend te knikken achter je computer of ander elektronisch apparaat. Zo was in ieder geval voor mij het cirkeltje altijd rond, maar sinds mijn laatste bloemen samenwerking met ‘Flower Creators’ Schreurs Holland B.V. is daar drastisch verandering in gekomen. De bloemen die bij een kweker vandaan komen, vinden namelijk hun oorsprong bij een veredelaar!

Een veredelaar

Laat me proberen uit te leggen, wat ik de afgelopen weken wijzer ben geworden. Schreurs Holland B.V. is inmiddels in handen van de tweede generatie. Waar opa Schreurs jaren geleden begon met het telen van groenten, ging hij vervolgens over op honderd verschillende soorten gerbera’s. Deze veredelde meneer Schreurs destijds tot de mooiste kleuren, vormen en maten en zo was een nieuwe tak van het bedrijf geboren. Een veredelaar heeft als vak om nieuwe rassen van bloemen te maken. Naast gerbera’s ging de familie Schreurs vijfentwintig jaar geleden dezelfde uitdaging aan met rozen en ik denk dat deze missie meer dan geslaagd is. Inmiddels is het bedrijf wereldwijd actief en zijn er vestigingen in Kenia, Ecuador en Colombia. Hoe bijzonder dat een product van Nederlandse bodem zo wereldwijd gaat.

Het familiebedrijf

Op het moment dat ik dit blog schrijf, staat mijn bos, vers uit de kas al drie weken in huis te stralen. Een bos rozen met de absolute wauw-factor. Heb jij ooit zoveel verschillende kleuren en vormen en patronen en soorten rozen in één vaas allemaal tegelijkertijd in huis gehad?! Nou, ik niet. En dan zijn het ook nog eens de langste en de dikste rozen die je je maar kunt voorstellen. Ik voel mij een bevoorrecht mens. Femma, kleindochter Schreurs, is werkzaam in het familiebedrijf en reageerde op mijn laatste oproep om samen te werken met kwekers. Haar doel: mensen kennis laten maken met veredelaars. Ik doe mijn best om deze missie uiteindelijk te laten slagen! Aan de rozen ligt het in elk geval niet, want phoe, wat zijn ze mooi! Femma vertelde mij, dat deze rozen op donderdag vers waren afgesneden en zaterdagavond kwam ze ze persoonlijk bij mij langs brengen. Verser dan vers.

Een showkas

Terug naar het veredelingsverhaal. Schreurs Holland B.V. is geen kweker, maar een veredelaar. Deze bloemen gaan niet naar de veiling en komen dus niet via de bloemist bij jou op tafel. De bloemen bij een veredelaar staan in een zogenaamde show kas. Dit is een etalage voor kwekers, waar kwekers kunnen kiezen welke soorten zij willen gaan telen. De kweker selecteert eerst een aantal rassen waarvan ze testplanten ontvangen. Deze kunnen ze in hun eigen kas gaan testen en uitproberen. Elke kas is immers anders qua locatie en dus qua licht, lucht en stand van de zon. Daarnaast kweekt iedere kweker op zijn eigen manier. Hoe de bloem bij de veredelaar van de plant komt, wordt dus vrijwel nooit een één op één kopie bij de kweker.

Rozen en gerbera’s

Naast dat Schreurs een veredelingsbedrijf is wat nieuwe rassen creëert, is Schreurs Holland B.V. ook een vermeerderingsbedrijf wat planten produceert. Schreurs verkoopt dus en licenties en planten. Schreurs Holland B.V. vermeerdert rozen volgens het principe ‘Stek van stek’. De voorziening van alle materialen gebeurt intern, er komt niets van buitenaf, Schreurs heeft alles zelf in huis. Naast rozen vermeerdert Schreurs ook gerbera’s, dit moet plaatsvinden in een laboratorium en wordt wel uitbesteed.

Er zijn vele verschillende soorten rozen. De ‘Specials’ komen al jaren voor in de selectie, maar door de huidige veld,- en plukboeketten worden ze ineens door de markt geaccepteerd. Ik moet zeggen, dat deze rozen ook stiekem mijn favoriet zijn in dit boeket. De ‘Specials’ hebben bijvoorbeeld een gedraaid grashart met een andere soort bloemblad. Dat is niet hoe een klassieke roos eruit ziet, maar tegenwoordig staat de koper hier voor open. De rozen lijken immers erg op een tuinroos, die perfect past bij een bos veldbloemen! Een kweker zal geen hectares vol aan deze bloem besteden, maar kweekt op kleine schaal. ‘Specials’ zijn namelijk lastig te telen. Deze rozen rassen worden voornamelijk koud geteeld, zonder verwarming. Dan groeien ze het beste. Wanneer er wordt gekozen voor koude teelt, geeft de plant gedurende de winter geen bloemen. Dus dit is een bijzondere bloem in kleine oplage.

Ik hoop dat ik zo het verhaal der veredeling duidelijk aan je heb uitgelegd. Ik vond het zo waanzinnig leuk om hier kennis mee te mogen maken en over te leren! Soms is het heel bijzonder wat het bloggen allemaal brengt en daar ben ik dankbaar voor.

Bedankt Femma van Schreurs Holland B.V. voor het fijne contact, deze samenwerking en alle informatie die je over jullie prachtige bedrijf met me wilde delen!

Heb jij ook een bloemenkwekerij of veredelaars bedrijf? Is je werk bloemen gerelateerd of ken je iemand die het misschien ook leuk vindt om eens met me samen te werken? Neem dan gerust contact met me op. Ik hoor graag van je!

1 2 3 63