donderdag 03 augustus 2017

Zomer plaid en plukbloemen

Zomer plaid

Kondig ik een blog stop aan en wat doe ik? Bloggen! Ik moet wel een beetje lachen om mezelf, terwijl ik dit typ, maar ik vind het toch te leuk om dit met jullie te delen. Afgelopen week ben ik bezig geweest met een nieuwe slaapkamer styling en shoot voor Ook in het paars. Aan het einde van de maand meer daarover, want wat een heerlijke doos vol kussens, plaids en dekens mocht ik fotograferen! Een paar dekens, een fijn zomer plaid en sommige kussens heb ik ook in de tuin vastgelegd. De kleurencombinatie (oker,-)geel, bordeaux rood en het groen van de tuinstoelen van JYSK vind ik echt geweldig.

Het binnen buiten gevoel

Op dit moment gaat het zomerweer met ups en downs. Je kan nu (wanneer ik dit schrijf) zelfs met een dekentje op de bank. Wanneer we hopelijk snel wat mooier weer krijgen, kan datzelfde deken ook heerlijk buiten tijdens een fijne zomeravond. Wanneer je je tuinset aankleed met kussens en plaids van binnen krijg je meteen het binnen buiten gevoel, wat inmiddels een begrip op zich is geworden en waar ik stiekem ook blij van wordt.

Ook in het paars

Welke producten uit de webshop Ook in het paars zie je hier op onze tuinset? Ik zal ze voor je op een rijtje zetten. Dat zijn de plaids van Silkeborg in effen bordeaux en geel sunflower. Een vierkant kussen Vika van datzelfde merk in olijf geel. Het bordeaux rode plaid met grafisch patroon van Tina Ratzer. En twee kussens van Knit Factory in beige en stone green met de naam Lynn.

De Eekhoeve

Gisteren gingen we een paar uurtjes op pad naar de Eekhoeve. Wanneer je een keer in de buurt van Veenendaal bent en je bent op zoek naar een leuk uitje, dan is dat echt een aanrader. Ik woon zelf nota bene in Veenendaal en was er nog nooit geweest. Het stond wel al een poosje op mijn to do lijstje en zodra onze zomervakantie aanbrak zijn we meteen gegaan. Ik weet zeker dat er na dit eerste bezoekje nog vele gaan volgen. Want wat een leuke plek is dat! Samen dieren kijken, te spelen, je hart op te halen aan pluk bloemen of lekkers uit de moestuin halen, een terrasje te doen (of binnen bij minder weer) met een hapje en een drankje bij het Theehuis en in de Landwinkel nog wat uit zoeken voor thuis. Dat is zo’n beetje wat wij deden.

Wie weet heb je wat aan deze tip! Ik ga nu gauw weer verder vakantie vieren. Tot snel!

maandag 31 juli 2017

Kinderfietszitje | De koning te rijk

Een mooi en stevig kinderfietszitje

De koning te rijk ben ik, met mijn kleine meisje voorop de fiets. Wat een geluksmoment is dat! Om Julie zo dichtbij te hebben, vlak voor me, alsof ze op schoot zit en tegelijkertijd samen de wereld (lees: onze woonplaats) te verkennen! Ik kan in hoofdletters blijven schrijven, het is echt een persoonlijke overwinning voor me. Het heeft even geduurd voor ik het kon. Ik voelde me niet zeker genoeg op de fiets. Een paar keer probeerde ik het alleen, maar ik durfde de stap samen met Julie niet aan. Na elf maanden was eindelijk het moment daar en speurde ik de fietsenwinkel en het internet af naar kwalitatief goede en leuke kinderfietszitjes. Een wereld ging voor mij open. Wat is er veel keuze! Een mooi en stevig kinderfietszitje vond ik uiteindelijk (per ongeluk, ik wist niet dat ze deze producten ook in het assortiment hebben) bij fonQ. Ik viel voor het mooie strakke design en de frisse kleurmogelijkheden van de Urban iKi Front Seat. Daarnaast voldoet het zitje aan de keurmerken voor veiligheid en duurzaamheid. Wat om te beginnen het belangrijkste is.

Urban iKi Front Seat Stylingset

Een Stylingset voor je kinderfietszitje! Dat zijn die details waar ik ontzettend blij van wordt. Ik koos de oranje uitvoering, omdat deze kleur een beetje roze/perzik is. Net wat hipper en minder zoet dan gewoon roze. De Stylingset is in zeven kleuren verkrijgbaar en je wisselt de zitting, de schouderpaddings en de voetbandjes heel makkelijk om. Voor tien euro heb je een hele nieuwe look voor op je fiets. Daarom heb ik voor het Urban iKi kinderfietszitje zelf helemaal wit gekozen. Dit vind ik mooi bij mijn witte fiets passen en het is een goede basis om met de Stylingsetjes af te wisselen. Het Windscherm en de Handlebar maken de set compleet. Zo zit Julie lekker uit de wind en kan ze zich goed vast houden aan haar eigen ronde stuurtje. Voor de fiets van Marc hebben we een Front Seat bevestigingsset. Met deze extra bevestigingsset klikken we het kinderfietszitje makkelijk van de ene naar de andere fiets.

De koning te rijk

Laat het mooie weer maar komen of laat het in elk geval maar droog zijn en je hebt aan ons geen kind meer. Intens gelukkig ben ik, fietsend in het rond met onze Julie die gisteren één jaar is geworden. Tijdens een rondje fietsen reed ik langs een stoere graffiti wand in het centrum, steeg er precies een mega grote luchtballon op in het stadspark en zag ik een mooi oud schuurtje naast een landweggetje.

Zomervakantie

Tijd voor een time-out! De komende drie weken worden de activiteiten hier op het blog wat minder of misschien post ik een tijdje helemaal niet. Even de batterij opladen. Tijd om eindelijk wat projecten aan te pakken die al een tijd in mijn hoofd zitten, maar waar ik simpelweg de tijd niet voor vind. Alvast een planning maken voor het nieuwe blog seizoen en aan de slag gaan met mooie nieuwe samenwerkingen. Genieten van het niets hoeven, lekker een boek lezen (of die stapel tijdschriften die maar groeit) en bovenal genieten van elkaar!

Fijne zomer en tot snel!

vrijdag 28 juli 2017

Kussen voor op de bank | Panapufa

Kussen voor op de bank

Bij een kussen kies je meestal uit een vierkant of een rechthoekig exemplaar, maar heb je wel eens aan een rond kussen voor op de bank gedacht? Er zijn echt hele leuke varianten verkrijgbaar. Kijk maar naar deze handgemaakte kussens van Panapufa. Door de kleuren, patronen en handwerktechnieken laat Panapufa haar Poolse roots zien. De kussens zijn gemaakt van honderd procent Merino wol en verkrijgbaar in maar liefst vijfentwintig verschillende kleuren! Ik koos voor twee warme herfsttinten. Deze kleuren heten ‘terra’ en ‘green’. Ik merk dat ik gedurende een seizoen altijd toeleef naar en nadenk over het volgende seizoen.

Kleuraccenten in huis

Bij mijn favoriete bloemist vond ik kaarsen in precies dezelfde kleur roestbruin als het terra kussen. Leuk om zo een kleurtje terug te laten komen. Door kaarsen in een gewaagde kleur te kiezen, kan je makkelijk wisselen. Wanneer ze zijn opgebrand, zet je er zo weer nieuwe in. Een budget vriendelijk tip om te wisselen met kleuraccenten in huis. Boven de bank hangt een vintage schilderij, waar het brique kleurtje ook weer in terug komt.

Panapufa

De kussens van Panapufa staan heel speels op de bank, vrolijk op ons bed in de slaapkamer en kunnen zelfs als mini poefje op de grond dienst doen als zitplaats. In de slaapkamer heb ik een terra kaars, net als in de woonkamer, in de zwarte kandelaar van het Scandinavische designmerk HAY gezet. Het groen komt terug in de vaas van Hella Duijs en de kleur op de muur.

Fijn weekend!

Op de foto’s van de woonkamer zie je eindelijk een stukje van het zwart ijzeren rek wat wij aan de muur hebben opgehangen. Het rek kocht ik bij Intratuin en is een verzamelplaats voor (hang,-)planten geworden. Tot maandag maak je nog kans op deze Harper in Liby Stone, dat is ons model 3-zitsbank, maar dan in een fris grijze kleur. De Multipin kandelaar naast de bank is van Sebastian Bergne en komt bij Livv Lifestyle vandaan, een geweldige sfeermaker voor in huis. 

woensdag 26 juli 2017

Kinderkamer ideeën | speel mat

Kinderkamer ideeën

Beneden helemaal en boven op de overloop en op de kamer van Julie hebben wij een gietvloer. Het is praktisch, makkelijk schoon te maken en een mooie, stoere basis voor je interieur. De vloer is alleen wel wat kil voor een ontdekkende, kruipende en schuivende baby. Wanneer Juul een poosje op de grond heeft zitten spelen voelt ze fris aan. Een kleed op de vloer was een tijdje de oplossing. Voor ze ging kruipen en bewegen en voor ze de gewoonte kreeg om overal onder te kijken. Ik ben op zoek geweest naar kinderkamer ideeën voor op de vloer. Tot ik een mailtje kreeg van Baloot studio of ik een speel mat van kurk wilde uitproberen.

Speelmat van kruk

Deze speelmat van kurk, met Circus print, heeft aan de onderkant een antislip laag. Nu is de ene antislip de andere niet, soms wordt er toch nog wat geslipt zo hier en daar, maar deze ligt echt vast op de ondergrond. Heel erg antislip! De mat is ongeveer drie millimeter dik, waardoor de kleine vingertjes van Julie niet uitgedaagd worden om eens onder de mat te gaan kijken. Verder dempt kurk en is het warm natuurlijk materiaal. Door de grootte van de mat (er zijn drie formaten) kan ze er ook echt op spelen, zonder dat ze er meteen naast zit. Heel praktisch.

Baloot studio

Techiya en Hadassa zijn de ontwerpers van deze mooie speel mat. Ze wonen en werken in Jeruzalem (Israël). Wanneer je een product in de webshop van Baloot koopt, moet je wel denken aan de invoerrechten die je moet betalen. Zoek dat van te voren even goed uit, zo kom je niet voor vervelende verassingen te staan.

Ik koos voor de rechthoekige Circus mat. In de webshop vind je ook een geweldige ronde speel mat of losse speeltegels. Alle producten zijn milieubewust gemaakt. Nog een pluspunt!

Voor degene die nog op zoek zijn naar meer achtergrond informatie | Op de antieke kast plakte ik twee muurstickers van Bibelotte. Deze zijn helaas niet meer verkrijgbaar in de webshop, maar je vindt er ook andere mooie exemplaren! In de kast maakte mijn vader een koperen buisje (van de bouwmarkt), zodat ik kleertjes van Julie fijn op kan hangen. Aan de muur hangt een oud Tomado boekenrek. Ik kocht deze ooit op een brocante markt en schilderde de rood, oranje en blauwe plankjes zelf wit. Nieuw is het boeken pronkrekje van Stoer Metaal. Het poppenbedje is van Sebra en komt uit de webshop van fonQ, net als het trekdiertje. Deze is ook van Sebra, maar van de oude collectie. De ‘Kids rule’ hanger is van Roomblush en de stippen onesie aan de muur van Petit Juul. Het oude schoolbankje kwam ik op Instagram tegen bij een persoonlijk verkoopaccount en kon ik niet weerstaan. Op het bankje staat het reageerbuisvaasje van Studio Hamerhaai. Mocht je nog iets zien in dit blog, waar je graag meer over wilt weten. Roep gerust! 

maandag 24 juli 2017

De ideale 3-zitsbank | kleur bekennen

De ideale 3-zitsbank

De laatste tijd krijg ik regelmatig de vraag of foto’s met onze grijze bank nu oude foto’s zijn. Na het delen van de groene velours 3-zitsbank van Sofacompany. Niets is minder waar. We hebben de luxe van twee banken! Een ietwat verschoten zwarte stoel, maar nog steeds in goede staat, heb ik op laten halen door de kringloopwinkel. Zo hebben we ruimte gemaakt voor twee banken. Eén bank staat midden in de ruimte en de andere bank staat tegen de blauwe (de muurverf heet Steel en is van Painting the Past) muur. Dat laatste wissel is steeds af. Maar welke bank is voor mij dan de ideale 3-zitsbank?

Kleur bekennen

Wanneer de groene bank tegen de muur staat, maakt mijn hart een sprongetje. Zoveel warme diepe kleuren bij elkaar. Ik word daar heel blij van en dan denk ik ‘dit is het mooiste’. Maar wanneer de grijze bank weer tegen de muur geschoven wordt, geniet ik van de rust die het uitstraalt. De grijze bank combineert toch met meer en zo zijn de kleuren in huis beter verdeeld. Onder beide banken zijn inmiddels dikke vilten geplakt. Dus kan ik lekker heen en weer schuiven met onze banken en fijn afwisselen.

WIN | Harper 3-zitsbank

Wanneer je mijn twee banken zou samenvoegen, dan krijg je deze Harper in de kleur Liby Stone. En raad eens? Ik mag daar iemand namens Sofacompany heel erg blij mee gaan maken. Ja, echt! Ik mag die 3-zitsbank weg geven. Hoe bijzonder is dat? Ik vind dat in elk geval heel bijzonder. Een nieuwe bank is een flinke uitgave en ik vind het geweldig dat ik daar nu zomaar iemand mee mag gaan verrassen. Is jouw bank echt aan vervangen toe? Of heb je gewoon zin in een nieuwe bank? Ik zou zeggen, waag een kansje. Hoe doe je mee en hoe maak je kans op de 3-zitsbank Harper met de stof en kleur Liby Stone? Laat een reactie achter hier onder dit blog bericht en volg Sofacompany op Instagram. Op maandag 31 juli maak ik een (waarschijnlijk zeer gelukkige) winnaar bekend. Hier op het blog. De winnaar wordt eerlijk en willekeurig geloot, dus iedereen maakt evenveel kans. Ik hoop dat het jouw geluksdag wordt!

Fijne week!

 

De winnaar is geloot. Jij bent de bofkont, Nicolette. Van harte gefeliciteerd! Dit is jouw winnende bericht:

Nicolette

Mijn antieke bank (zeker 25 jaar oud) komt nog bij mijn schoonouders vandaan en staat hier nu 10 jaar.. Je kunt je ongeveer indenken hoe hij eruit ziet..
Met een baby op komst is ons bank budget nu meer een luier budget geworden, wat helemaal niet erg is maar ik blijf dromen van een nieuwe bank! Girl gotta dream right?!
Een bank winnen zou natuurlijk super mega te gek zijn en stof ligt ook wat lekkerder dan leer, vind de baby vast ook 🙂
Veel plezier met weggeven! X Nicolette

Stuur je een mailtje met je adresgegevens? En lieve mensen, allemaal hartelijk dank voor jullie enthousiaste reacties!

1 2 3 45