woensdag 11 oktober 2017

Violenkoekjes en herfstvakantie

Vandaag is mijn herfstvakantie begonnen! Tijd om een lijstje met kleine gezellige activiteiten te maken en af te gaan vinken. Iets nuttigs mag daar af en toe best tussen zitten, dat geeft ook een goed gevoel, maar niet teveel. Lekker ontspannen en vakantie vieren is het recept. Op mijn lijstje staat onder andere een bezoekje aan het tuincentrum, een DIY projectje uitvoeren en koekjes bakken. Violenkoekjes om precies te zijn, gevonden in het boek ‘Groentje’ van Margo Togni.

Eetbare bloemen

Zal ik je vertellen, dat ik nog nooit in mijn leven koekjes heb gebakken? Een cake, een taart of andere lekkernijen, ja, maar koekjes? Nee. Afgelopen weekend ging ik aan de slag. Ik had online eetbare bloemen besteld, met de boodschappen alvast de benodigdheden (dat valt reuze mee) in huis gehaald en een plannetje bedacht om naast de violenkoekjes ook mijn prachtige Presentation platter van Ontwerpduo te showen.

Presentation platter van Ontwerpduo

In dit blog mocht ik een roze Presentation platter met jullie delen. Die kreeg vervolgens een nieuwe eigenaresse (de bofkont), waarna ik van Ontwerpduo dit exemplaar toegestuurd kreeg (waarop ik een bofkont werd). Mooi hè? Het is een uniek item. Het is een prototype. Deze diep donker grijze kleur is dus niet in de webshop verkrijgbaar. Samen met de walnoot houten deksel vind ik ‘m heel chic. Daar kan ik met mijn koekjes wel mee voor de dag komen! Houd je mijn blog in de gaten? Binnenkort meer moois van Ontwerpduo.

Groentje van Margo Togni

Terug naar de koekjes. Van Margo Togni kreeg ik haar boek ‘Groentje’ toegestuurd. Een boek boordevol bloemen en groen inspiratie voor in huis èn in de keuken. Met handige tips, prachtige foto’s en heerlijke recepten. Ik koos de violenkoekjes uit om te proberen. Super leuk (en makkelijk) om te maken, met een mooi (en lekker) resultaat. Tijdens het bakken hoorde ik Robert van Heel Holland Bakt steeds in mijn achterhoofd zeggen ‘Een lekker bros koekje’. Ik weet niet zeker of dat gelukt is. Het koekje was iets nattig, maar daar houd ik wel van. Bij het bakken van een cake doe ik dat zelfs expres, nu was dat (in mijn geval in dit geval) meer geluk dan wijsheid.

Heb jij zin om de komende week ook aan de bak te gaan? Dit is het recept voor de violenkoekjes:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de suiker (30 g), gemalen kokos (165 g), vanillesuiker (1 zakje) en bloem (160 g) in een kom. Voeg de boter (125 g) erbij en meng alles goed door elkaar tot een soepel deeg. Rol het deeg uit tot een plak van 2 cm dik. Druk met een glas ronde vormpjes uit. Leg deze op een beklede bakplaat en bak ze ongeveer 25 minuten, totdat de zijkanten lichtbruin worden en de bovenkant stevig is. Breek het ei en houd het eiwit apart. Bestrijk met een kwastje een dun laagje eiwit op de koekjes en leg er 1 of meerder viooltjes op. Druk met je vinger de viooltjes goed vast. Strooi hier een klein laagje suiker over en bak de koekjes in ongeveer 5 minuten af.

Nieuwsgierig geworden naar ‘Groentje’ het boek? Het is echt de moeite waard. Heb je gelijk een fijne boeken tip voor komende week, want daar is vakantie tenslotte ook voor.

maandag 09 oktober 2017

Bloemen Bijdehand | Herfst en trends

Na afgelopen weekend kunnen we met recht zeggen: het is herfst! Herfststormen, grijze dagen en heel veel regen, we kregen het allemaal. Een uitgelezen kans om het binnen gezellig te maken, met sfeervolle kaarsjes, lekkere baksels en mooie bloemen. Vandaag staat dit prachtige herfstboeket in het zonnetje, want hoewel ik erg van zomerbloemen houd, een echt herfstboeket is bij mij favoriet. De warme kleuren en de diversiteit aan (bessen,-)takken, ik houd er van. Herfst is namelijk ook fijne boswandelingen maken, met alle prachtige verkleuringen van de natuur om ons heen. Dat halen wij graag naar binnen!

Trendkleur bordeauxrood

Bij het fotograferen van dit boeket sprokkelde ik een aantal accessoires bij elkaar en ineens zag ik het! De trendkleur bordeauxrood, een kleur die je steeds meer ziet in het interieur, kan je geweldig toepassen in je woonkamer met bloemen. Of je laat de kleur terugkomen in je boeket, zoals ik deed. Op de stoel legde ik mijn nieuwe sierkussen van Essenza. Een kussen met een hoge aaibaarheidsfactor! De kleur van het kussen matcht perfect met de kleuren van het boeket. Door het bordeauxrood de combineren met oranjerood (ook heel trendy), warme groenen (lekker herfstig en nog steeds hot) en roze accenten (zo houd je het fris) krijg je een geweldig geheel. Het bordeauxrood komt trouwens ook terug in de kaars, deze vond ik bij de Hema en is door mij echt gekocht op kleur.

Herfstbloemen

Heb jij zin om aan de slag te gaan? Dan volgt hier jouw shoplijstje met herfstbloemen om deze week mee te nemen naar je bloemist! Het lijstje is weer samengesteld door bloemist Meent&Bouman.

De Ilex | Ja, ze zijn er weer! De mooie Ilextakken (ook bekend als hulst). Deze stoere tak brengt vrede in je huis. Wist jij dat? Omdat de tak bij mannen en vrouwen in de smaak valt wordt deze als vredestak voor kerstdecoratie gebruikt. Van mij mag de tak al veel eerder in huis gehaald worden. We genieten er het liefst zo lang mogelijk van. Wat ook heel goed kan, want deze takken zijn lang houdbaar. Mooi in een boeket, maar ook solo op vaas (of fles). In deze bos zit een geel/oranje exemplaar. De takken zijn ook in fel geel en oranje/rood of fel rood verkrijgbaar. De Ilex groeit in het wild in Zuid,- en West Europa en in West-Azië.

Een Viburnum | is een blauwe bes (op het zwarte af) en wordt ook wel staalbes genoemd. Zodra de plant aan het einde van de bloei is gekomen, verschijnen deze bessen. Blauwe bessen in een boeket zijn bijzonder!

De Verbena | heb je misschien wel in je tuin staan als herfstbloeier. Deze paarse bloem op lange stengels kan je heel goed naar binnen halen en op vaas zetten. De bloem is lid van de IJzerhardfamilie en luistert ook naar de naam IJzerkruid. Er zijn 120 verschillende soorten en ze komen voor in Europa en Noord,- en Zuid-Amerika.

Een Sneeuwbes | combineerden we in het wit met de Dahlia’s van het vorige bloemenblog. Deze keer zit er een roze tak in de bos verwerkt. We kennen dit besje allemaal wel als klapbes, denk ik. Als je er op gaat staan klappen ze zo leuk. Ik heb er vroeger wel mee gespeeld en jij? Wel oppassen voor de kleintjes, het sap uit de besjes is namelijk giftig.

De Amaranthus | is een kattenstaart. Het is erg leuk om deze pluim op je lijstje te zetten, want de Amaranthus heeft net de juiste kleur bordeauxrood voor dit seizoen. Er zijn maar liefst 60 verschillende soorten. De aren van deze eenjarige en kruidachtige planten groeien rechtop of hangend. Ze zijn afkomstig uit de tropen van Zuid-Amerika en staan symbool voor onsterfelijkheid. Ook leuk te gebruiken als droogbloem!

Een Chrysant | is een echte herfstbloem. Ze hebben misschien een beetje een oubollig imago, maar stof dat maar snel af! Er zijn zoveel verschillende soorten. De Chrysant is van oorsprong geel, maar dat is al lang niet meer zo. De bloemen zijn in de mooiste kleuren en vormen verkrijgbaar. Van spin tot pompon vorm, van enkel tot gevuld bloemig of van tros tot pluis Chrysanten. Voor elk wat wils! In dit boeket zit de Chrysant spider cuivre, de Chrysant disco club, de Chrysant regalnist en de Chrysant Cobra. Allemaal stammen ze af van de composieten familie. Deze gouden bloem brengt warmte, kleur en geluk in je huis en staat voor geluk en gezondheid. In het Grieks betekent Chrys goud en Anthemon bloem. De Chrysant is lang houdbaar en staat niet voor niks in oktober op de bloemenagenda.

Deze Rozenbottel | is van de lokale Rozenbottelkweker. De takken hebben geneeskrachtige kruiden en worden wel multivitaminebommetjes genoemd. Ze verbeteren de weerstand en helpen tegen misselijkheid. De rode, groene of oranje bes is de vlezige vrucht van de roos. De takken zijn in het groot en klein te koop en staan symbool voor het wachten op de ware. Een vrijgezellenbottel!

Gras | In het najaar mogen zwierige grassen in je boeket niet ontbreken. Ze zijn veelzijdig toepasbaar en geven een mooie natuurlijke uitstraling aan je bos bloemen.

Een Citroenrank | zit ook nog verwerkt in dit boeket. Deze tak geeft een heerlijke fris zoete geur af en bloeit met kleine witte bloemetjes.

Genoeg inspiratie opgedaan? We hopen het! Fijne maandag!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Meent&Bouman.

woensdag 04 oktober 2017

Kinderboekenweek 2017

Griezelen is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek. Gruwelijk eng of de bibbers in je buik, voor wanneer je die eerste versie wat te heftig vindt. De Kinderboekenweek is vandaag van start gegaan en duurt tot 15 oktober. Daarom een blog wat helemaal in het teken staat van boekjes! En in het bijzonder de geweldige boekjes van het Belgische Lilliputiens.

Lilliputiens

Lilliputiens is in 1995 ontstaan, opgericht door twee Belgische vriendinnen. Afgelopen winter ontdekte ik dit speelgoed merk voor het eerst toen we een paar dagen weg waren vlakbij Valkenburg. In een fantastische speelgoed winkel (zo’n mooie ouderwetse met prachtige spullen) stond ik te watertanden bij al het moois van Lilliputiens. Stoffen speelgoed wat staat voor verwondering met verborgen verrassingen, prikkels die nieuwsgierig maken en vormen die aan het denken zetten. Ieder speeltje is een ontdekkingsreis op zich.

Creatieve mama’s

Een team creatieve mama’s bedenkt en ontwerpt deze speeltjes die voor een kind enorm tot de verbeelding spreken. Elk stofje, elke print, alle kleuren en texturen, alles wordt met zorg uitgedacht en dat zie je! Deze verscheidenheid prikkelt de zintuigen van de kleintjes en het speelgoed ziet er ook nog eens mooi uit. Dat laatste vinden de mama’s dan weer heel fijn. Julie kreeg destijds van mijn moeder een prachtig knuffel, waar nog steeds met veel plezier mee gespeeld wordt.

Een pakketje boeken

Toen ik het aanbod kreeg om ter ere van de Kinderboekenweek een pakketje boeken voor Julie van Lilliputiens te ontvangen hoefde ik geen twee keer na te denken. Ja! Super leuk! Natuurlijk! Lilliputiens heeft dus ook een fantastische collectie boekjes (wist ik nog niet) en daar mocht ik vier exemplaren van ontvangen. Twee stoffen boekjes en twee harde prentenboeken, alle vier passend bij het thema van de Kinderboekenweek en met alle vier de boeken kan Julie zelf spelen. Zoals het prachtige stoffen boek van Roodkapje, waar geweldig veel in valt te ontdekken. Of het voelboekje Konijntje tandarts met het vingerpopje Célestin. Het mooie geïllustreerde omkeerboek waarin Georges de maki en Alice het vosje op een speelse manier omgaan met kriebels en bibbers in de buik. En tot slot het boek met Betoverde kronkels, waarin de weg naar sprookjesland wordt afgelegd! Wat een feest, hè? Ben jij al een beetje geïnspireerd met cadeautips voor de komende feestdagen? Wij wel, want Lilliputiens heeft een grote collectie vol met moois.

Leesvoer

Ik ben een echte boekenwurm, hoewel mijn huidige leesvoer vooral bestaat uit prentenboeken. Echt een boek lezen? Ik kom er (sinds ik mama ben) niet meer aan toe of ik neem er de tijd niet voor. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Wel heb ik het lezen van kleins af aan meegekregen en dat is iets wat ik voor Julie ook graag wil doen. Vanaf het moment dat ze rechtop kan zitten lees ik elke dag een paar boekjes met d’r. Van stoffen knisperboekjes tot woorden,- en plaatjesboeken die ze zelf kan hanteren, van versjes tot verhalende prentenboeken we bekijken en lezen wat af en maken daar ook echt een momentje van. Meestal in het grote bed.

De boekenhoek

Herken jij het boekenrek uit de boekenhoek van vroeger op school ook op deze foto’s? Het stond bij mij op school (waar ik werk) in een leegstaand lokaal eenzaam te zijn en leeg te staan. Ik mocht het mee naar huis nemen en ben super blij met deze speciale plek om alle boeken op te laten pronken! De oranje vaas is nieuw, nou ja, oud en nieuw. Ik vond ‘m in een kringloopwinkel en nam de vaas mee vanwege de mooie matte brique kleur.

Fijne avond en een fijne Kinderboekenweek!

Het speelkleed op de grond is van Baloot studio, een stevig en warm product gemaakt van kurk met een handige anti-slip laag aan de onderkant. Mooi en super praktisch! Het ronde kussen is van Panapufa, mooi op bed of op de bank, maar ook gezellig als poefje op de vloer.

zondag 01 oktober 2017

Keramiek klokje van Studio Harm en Elke en Keuken metamorfose

Wanneer ik aan Studio Harm en Elke denk, dan denk ik aan de prachtige gieter (die iedereen als vaas gebruikt) en de mooie ronde klokjes van keramiek. De gieter heb ik al tijden in huis, die kocht ik een keer op de Dutch Design Week in Eindhoven in het atelier van Elke van den Berg. Van het klokje mocht ik er een keer eentje weggeven, maar zelf had ik nog geen exemplaar aan de wand. Vandaag deel ik een nieuw en heel bijzonder keramiek klokje van Studio Harm en Elke, wat bij ons een mooi plekje in de gepimpte keuken heeft gekregen. Een heel bijzonder exemplaar. Het klokje is gemaakt van resten klei. Hiervoor hebben Harm en Elke een machine ontwikkelt om alle resten porselein onder hoge druk te persen tot een klokje. Duurzaam en origineel. Zo kan ‘afval’ worden hergebruikt tot een uniek exemplaar. Alle klokjes verschillen van elkaar, neem maar eens een kijkje in de webshop.

Keukendeur mat zwart

Een voor en na foto van onze keuken. Wat een verschil, hè?! Ik wilde steeds al ‘iets’ met deze muur, maar wist niet zo goed wat en de tijd ontbrak me er voor. Dus haalde ik de hele muur leeg en bleef het vervolgens maanden zo. Dat laatste is niet overdreven, misschien ging het wel richting een jaar. Tot ik er afgelopen zomervakantie ineens klaar mee was en de vergeelde keukendeur kaal schuurde en mat zwart schilderde. Ik vind metalen deuren zo stoer, dat was mijn inspiratie voor deze actie. Het was een flinke klus. Vooral aan het afplakken heb ik een hekel, dat kost zoveel tijd. Maar eenmaal begonnen moest en zou de keukendeur mat zwart. Na vier dagen zwoegen was ik super trots op het resultaat, maar was de deur ook wel een enorm ding in onze keuken geworden.

Studio Green van Farrow & Ball

Het zwart van de deur liet ik terugkomen in nieuwe stalen handgreepjes (van Karwei) op de keukendeurtjes, een zwart strijkijzersnoer aan het donkergroene lampenkapje wat ik in een kringloopwinkel vond en wat zwarte accessoires als plantenpotten en serviesgoed. Toch was ik nog steeds niet tevreden. De deur viel nog steeds teveel op. Na drie kleurproefjes op de muur uitgeprobeerd te hebben, wilde ik eigenlijk voor ‘Diningroom red’ van Paining the Past op de muur gaan. Een heerlijke warme trendkleur. Alleen: dieprood met een hoogglans witte keuken… dat vond ik toch geen top combinatie. Toen kwam mijn moeder op het idee van donkergroen en bedachten we samen de lambrisering. Het donkergroen had ik nog staan. Het is Studio Green van Farrow & Ball. Dezelfde kleur als waar ik ons theekastje mee schilderde.

Metamorfose van onze keuken

Nu ben ik geweldig blij met het resultaat van de metamorfose van onze keuken. Het donkergroen komt verspreid in de woonkamer terug, wat zorgt voor evenwicht. Het groen zorgt er voor dat de deur een kader heeft gekregen en wegvalt in de muur en het geeft enorm veel sfeer aan de keuken. Blij! Aan de muur hing ik een oud India kastje en het bekende ‘ronde Instagram plankje’. Dat plankje zie je veel op Instagram, vandaar de bijnaam wat het heeft gekregen. Zo komt het hout van de eettafel terug en hout matcht altijd zo warm met donkergroen en zwart. Schuin boven de hangplant heeft het klokje van Studio Harm en Elke een mooi pronkplekje gekregen.

Gradient serie

De kan op het groene theekastje is ook nieuw en van Studio Harm en Elke. Ik zag de kan in prachtige groentinten op Instagram voorbij komen en ben heel blij met deze nieuwste aanwinst van keramiek voor mijn verzameling. De kan is onderdeel van de nieuwe gradient serie van Harm en Elke. Deze is binnenkort verkrijgbaar.

Winactie voor het ‘Pressed leftovers’ klokje

Verzamel jij ook zo graag keramiek? Dan is dit je kans! Ik mag namelijk een winactie voor het ‘Pressed leftovers’ klokje van Harm en Elke organiseren! Welk klokje wil jij graag winnen? De winnaar mag er zelf eentje uitzoeken in de webshop, want er zijn zoveel variaties! Wil je mee doen? Laat dan een reactie achter onder dit blog en volg Studio Harm en Elke op Instagram. Dat is alles wat we van je vragen. Volgende week zondag op 8 oktober geloot en bekend gemaakt.

Succes!

 

Hoera! Vandaag mocht ik een winnaar loten voor het ‘Pressed leftovers’ klokje van Studio Harm en Elke. Jij mag er eentje uitzoeken Carolina. Gefeliciteerd! Stuur je een mailtje met je adresgegevens en het klokje van jouw keuze? Dan komt ’t ie zo snel mogelijk naar je toe. Voor iedereen die een poging waagde en een reactie heeft achtergelaten: bedankt voor jullie enthousiasme!

Dit is de winnende reactie:

Carolina

Wauw wat een geweldig klokje!!! Ik mis nog steeds een mooie klok in huis. Kan er dan ook geen vinden die naar mijn zin is. Maar deze is echt een eyecather!! 

woensdag 27 september 2017

Behangcirkel van Hartendief

Wat zijn wij waanzinnig blij met de behangcirkel van Hartendief. Deze muur op de kamer van Julie was al een tijdje een doorn in mijn oog. Toen we de babykamer inrichtte twijfelde ik heel erg over wat te doen met deze muur. Ik had duizend ideeën, maar niet één had de ‘wauw’ factor. Uiteindelijk koos ik voor deze wandplanken, die we kamerbreed ophingen. Als een soort van lambrisering, waar ik veilig leuke spullen op kon zetten door de opstaande rand. Dat veilig duurde tot Juul ging staan in haar bedje. Haar lieve kleine handjes waren (en zijn nog steeds) heel bedrijvig, waardoor ik alles van de plank af moest halen. Het resultaat: een witte muur met een kale plank. Nu was ik me al aan het oriënteren op behang met leuke printjes en kleuren verf, om hier verandering in te brengen, toen Hartendief hun behangcirkels lanceerden. Deze hebben voor mij absoluut de ‘wauw’ factor. Ik was meteen verkocht.

Dieren in het bos behang

Elke keer als ik de trap op loop heb ik dit uitzicht met het bomenbehang van Cole & Son op de overloop en het Dieren in het bos behang van Hartendief op de achtergrond in Juul’s slaapkamer. En elke keer als ik dit zo samen zie, heb ik een momentje van woongeluk. Hartendief heeft trouwens ook een te gekke cirkel met bomen, het Witte Woud behang. Voor ons vond ik dat wat te veel van het goede. Boomstammen op de overloop en op Julie’s kamer in dezelfde zichtlijn, vandaar dat ik voor de sprookjesachtige bos print koos. Maar de bomen zijn absoluut ook een aanrader. Wanneer je liever voor wat stoerder gaat is er ook een prachtig ‘Regenwoud’ behang. Van de behangcirkels zijn namelijk drie verschillende ontwerpen.

Een statement in de kinderkamer

De behangcirkels van Hartendief zijn getekend met aquarelverf en potlood en vervolgens geprint op een mooie kwaliteit vliesbehang. De diameter van de cirkel is ongeveer 190 cm wat een echt statement maakt in de kinderkamer. Ook is het behang mooi mat van kleur. De cirkel is verdeeld in vier banen, waardoor ‘ie makkelijk is aan te brengen. Ik moet wel eerlijk bekennen: ik kreeg hulp van mijn super handige vader, waardoor de cirkel nu mooi recht op de muur zit geplakt.

Wandlamp ‘Oogjes toe!’

Op de behangcirkel staan de wandlampen van Hartendief prachtig. Door de wandlamp op de behangcirkel te hangen, hang je een prachtige maan of ster in de lucht, wat heel mooi bij de afbeeldingen past. Ik koos er voor om de wandlamp aan de overkant van de kinderkamer te hangen. De kamer van Julie is vrij groot, waardoor het sfeervolle aspect nu beter verdeeld is. Ook hebben wij de vintage vogel aan het plafond hangen, die eigenlijk precies op de plek uitkomt waar de wandlamp zou moeten hangen. Aangezien ik de vogel niet weg wil doen, deze hing vroeger nog op mijn babykamer, koos ik voor de lamp op een andere plek. Deze wandlamp heet ‘Oogjes toe!’ en is onderdeel van de nieuwste collectie van Hartendief.  Wanneer je de lamp aan doet verandert de maan in een lief sprookje. Een prachtige afbeelding met een zwanenprinses die over het water glijdt en herten die komen drinken in het meer. Op mijn lamp zie je dezelfde afbeelding als de behangcirkel, maar dit is een prototype en deze is niet verkrijgbaar in de webshop.

Origineel en fantasierijk

Hartendief bestaat uit een klein team van enthousiaste en creatieve mensen. Hun missie? Met veel liefde en plezier een origineel en fantasierijk product op de markt brengen. Daarbij wordt rekening gehouden met mens en milieu en gaan ze voor goede kwaliteit. Wat mij betreft is hun missie meer dan geslaagd!

1 2 3 48