maandag 19 maart 2018

Voorjaar, krans en DIY

Vorig jaar mocht ik in de maand mei deze prachtige Blomsterkrans ‘Tamar’ met jullie delen. Met een diameter van 85 cm is de met de hand gevlochten krans van wilgentenen een geweldige blikvanger voor aan je muur. Bloemisten Chantana en Bineke verrassen elk seizoen met nieuwe ontwerpen. Ik nam mij destijds al voor om gedurende de wintermaanden voor de krans Yngmar aan de muur te gaan. Hier zie je hoe die krans, met een diameter van 45 cm, in december dan ook daadwerkelijk boven onze kersttafel hing. Inmiddels is de lente in aantocht. Hier merkten we het afgelopen weekend weinig van, want man, wat was die wind koud. Maar de voorbereidingen worden zo langzaam maar zeker wel getroffen in huis. Tijd voor wat voorjaar, krans en DIY!

Blomsterkrans

De krans op het kastje tegen de zachtroze muur komt uit de vernieuwde webshop van Blomsterkrans. Wist jij dat ze ook een retour service hebben? De kale krans van wilgentenen stuurde ik terug en ik ontving dit mooie ‘Custom made’ exemplaar. Deze krans heeft een fijne ‘forest feel’. Met pistache, conifeer, wax bloempjes, gagel en omdat het bijna lente is een paar accenten van gele graspedia. Plaatje niet?

Doe het zelf

Met de grote krans ging ik zelf aan de slag. Ik kocht een bos gele mimosa, vijftien graspedia bolletjes en vijf olijftakken. Als eerste ging ik met de mimosa aan de slag. Ik knipte de grote takken kort en maakte daar kleine bosjes van, die ik vervolgens in de krans stak. Zo werkte ik met de klok mee en liet ik een klein stukje van de mooie wilgentenen zichtbaar. Van de mimosa haalde ik trouwens wel alle blaadjes af. Dat geeft een wat rustige beeld. Vervolgens verknipte ik de olijftakken tot korte stukjes en stak ik die tussen de mimosa, ook weer met de klok mee. Tot slot verdeelde ik de graspedia takjes over de krans.

Wanneer je een Blomsterkrans bestelt, heb je daar lang plezier van. De krans blijft een tijd mooi en wanneer ‘ie iets minder wordt, kun je de krans zelf gemakkelijk verversen. Als je dit liever niet doet, haal je de hele krans leeg en maak je gebruik van de retour service van Blomsterkrans voor een fris nieuw exemplaar.

Op het krukje van Arpdesign staat een deel van de Ikea ps vaas uit 2012. Ik was al een tijdje op zoek naar deze stapelbare vazen en vond op Marktplaats warempel een exemplaar wat nog volledig nieuw in de doos zat! Een fijne aanwinst voor de mooiste voorjaarsbloeiers van dit jaar.

Ik hoop dat ik je op deze maandag heb mogen inspireren met wat groen, bloemen en een prachtig product.

Fijne dag!

Bedankt, Chantana, dat ik ook dit jaar weer aandacht aan jullie prachtige concept mag geven. Dankzij jullie worden kransen weer gezien! 

zaterdag 17 maart 2018

De box in de woonkamer

Onze dochter is inmiddels bijna 20 maanden oud en ik moet bekennen, dat ik de box in de woonkamer nog nooit heb laten zien. Of wel? Volgens mij komt een box op de tweede plaats, na de televisie, van ‘nodige’ gebruiksvoorwerpen in huis, die liever niet gezien worden. Ze nemen veel plek in en staan centraal in je zithoek. Toch heb ik geen hekel aan onze box als meubelstuk. Met een beetje speurwerk kun je de leukste boxkleden kopen. Ook voor ronde boxen. Zo kwam ik bij Hannahhave terecht. Zij maakt boxkleden in alle vormen en maten, die ook ‘Custom Made’ te bestellen zijn. Door de kleur of print van het kleed af te stemmen op je interieur, staat je box mooi bij je meubels of bijvoorbeeld de kleur op de muur. Een leuk kussentje in de box en klaar!

Deze box kocht ik voor mijn broer en schoonzus als kraamcadeau voor de geboorte van mijn nichtje. Ze hebben hem al die tijd (ruim acht jaar) bewaard en toen mochten wij ‘m lenen voor onze kruimel. We gebruiken de box (bijna) elke dag. Ze gaat er nog steeds met veel plezier in zitten spelen. Dit gebeurt meestal na het ontbijt. Zo heb ik mijn handen even een drie kwartier vrij voor wat opruim,- of schoonmaakwerkzaamheden en leert Julie om zich ook alleen te vermaken met haar speelgoed. Wanneer Julie niet in de box speelt, houd ik ‘m zo opgeruimd mogelijk. Een kleine tip, om je niet te storen aan al het bontgekleurde speelgoed. Stop het in een mand en wanneer je kleintje in de box speelt haal je het weer te voorschijn. Zo zorg je er gelijk voor dat je blijft variëren in speelgoed, wat weer goed is voor het speelvermaak van je kind.

Hannahhave

Hanneke Stekelenburg is degene die al die mooie boxkleden en andere producten maakt voor Hannahhave. Zij begon hiermee, toen haar dochtertje Eva geboren werd met een schedelafwijking. Hier lees je haar hele verhaal, een prachtig artikel, wat maar weer eens bevestigt: (zeker sinds ik mama geworden ben) ‘Luister altijd naar je gevoel!’. Petje af voor de kracht van Hanneke en haar vermogen om door te zetten en positief in het leven te blijven staan. Om haar gedachten te verzetten, in de destijds zo moeilijke periode voor haar gezin, begon ze boxkleden en speelkleden te maken. Wat begon met een Etsy account, is nu een heuse webwinkel, waar de box,- en speelkleden de deur uit vliegen en de collectie inmiddels is uitgebreid met aankleedkussens, poppendekentjes, stoelverkleiners en dekbedhoezen.

Winactie

Met zo’n mooi boxkleed, wat ook nog eens heel praktisch is (wij hebben ‘m al een aantal weken in gebruik), mag de box gezien worden. Of niet! Straks als Julie niet meer in de box wil, kan het boxkleed mooi gebruikt worden als speelkleed. Ik zie ‘m van de zomer al op het gras in de tuin liggen. Met veel plezier mag ik namens Hannahhave een boxkleed naar keuze, jij bepaalt de vorm en de stofkeuze, weggeven! Wil jij kans maken op zo’n mooi kleed van Hannahhave? Klik dan even door naar mijn Instagram account. Daar loopt deze winactie tot zaterdag 24 maart.

Kringloopgeluk en voorjaarsbloeiers

De afgelopen weken ben ik regelmatig aan het kringlopen. Het zijn van die fijne grote winkels, waar Julie ook graag rondloopt en meekijkt. Ik vond daar een okergele lampenkap van een ouderwetse schipperslamp. De heren achter de toonbank keken wat verbaasd, toen ik alleen de glazen kap mee wilde nemen en de rest van de hanglamp niet hoefde. Ze checkten het zo’n drie keer voordat ze ervan overtuigd waren, dat ik echt alleen de kap bedoelde. Ik brand daar nu ’s avonds een waxinelichtje onder. Heel sfeervol! Ook vond ik een set van vijf oude okergele glaasjes. Ik gaf er twee weg en drie staan er nu als sfeerlichtjes in de vensterbank.

Op de trolley van Stoer Metaal staat weer een uitbundige bos met voorjaarsbloeiers. Bloemen in huis. Ik kan niet zonder. Maar het meest blij ben ik met de vier (ietwat gekneusde) krokussen uit het mollige knuistje van mijn dochter, waar ze van de week stralend mee voor de deur stond. Dat gezichtje staat voorlopig op mijn netvlies gebrand en zorgt voor een dikke glimlach op mijn gezicht. Elke keer wanneer ik de bloemetjes op tafel zie staan. Lekker ouderwets in een borrelglaasje, want zo hoort dat!

Aan het nekje van Julie hangt een toffe ketting van Miep-ie. Sinds kort heeft ze voldoende haar om een staartje op het hoofd te maken. Je weet wel, zo’n fonteintje. Dus was het tijd voor een collectie mooie haarspeldjes en elastiekjes. Daar zag ik ook een serie dierenkettingen voor kinderen. Een grote hit, hier in huis!

Fijn weekend!

woensdag 14 maart 2018

Eames Elephant

Wij zijn allemaal, jong en oud, ontzettend enthousiast over deze nieuwste aanwinsten in ons huis. Julie is dol op dieren. Ze geniet van onze bezoekjes aan de dierentuin. Doet volop dierengeluiden na en sjouwt haar knuffeldieren het hele huis door. Ze juichte letterlijk toen de grote Eames Elephant van Vitra uit de mooi vormgegeven doos kwam zetten. Met veel retteketet klom ze er onmiddellijk op. Toen even later ook de mini bezorgd werd was het helemaal groot feest. Nu kunnen we beide ‘titten’, zoals Juul vaak zegt.

Zitten en spelen

De Vitra Eames Elephant is eigenlijk een kinderstoel. Julie gaat (op groot en klein) regelmatig zitten als ze haar appeltje eet of eventjes naar de televisie kijkt. Ook speelt ze er op, terwijl ze het geluid van een olifant imiteert. Fijn zo’n mooi vormgegeven kinderstoel in huis! Prachtig design voor in de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. Overal staat dit vrolijke tweetal leuk en nodigen ze uit om te zitten en te spelen.

Verschillende maten en kleuren

De olifanten zijn in verschillende maten en kleuren te koop bij fonQ. Ik koos voor een ijsgrijs exemplaar. De grote Vitra Elephant met een hoogte van 41,5 cm is in acht verschillende kleuren verkrijgbaar en in een werkelijk prachtige uitvoering van bruin kersenhout. Aan dat bijzondere exemplaar van hout hangt echter wel een prijskaartje. De kleinste olifant heeft een hoogte van 21 centimeter en is in dezelfde acht kleuren te krijg. Ik koos bij de mini voor pittig poppy red.

Tijdloos design van Vitra

De ontwerpers Charles en Ray Eames ontwikkelde in 1945 een speelgoedolifant gemaakt van multiplex. Deze werd destijds niet in productie genomen. Inmiddels is er dus wel een uitvoering van bruin kersenhout, maar deze liet even op zich wachten. Wel kwam al snel de kunststof versie op de markt. Deze is onverwoestbaar, kan veel speelplezier doorstaan en is veilig in het gebruik. Een mooi stukje tijdloos design van Vitra.

zaterdag 17 februari 2018

DIY | Valentijnsspijkers

Het was eigenlijk de bedoeling dat deze post op Valentijnsdag online zou gaan. Maar afgelopen week zat zo vol, dat er helaas niets van kwam. Mijn ‘te doen’ lijstje op school was enorm lang en we hadden tien minuten avonden, er was een jarig familielid, er stond een bezoekje aan de tandarts gepland en we hebben hier thuis een kind wat niet helemaal fit is… Vast heel herkenbaar allemaal. Je begrijpt, de week vloog om en van bloggen kwam niet veel. Toch wil ik dit verlate bericht over een DIY met valentijnsspijkers graag alsnog met jullie delen. Reden? Je kunt nooit genoeg liefde delen. Dat blijft toch niet beperkt tot één dag in het jaar?! Ik vind één dag in de week al veel te weinig! Daarbij vind ik het product, deze valentijnsspijkers van Gamma, super tof.

Gamma

Vorig weekend ontving ik via de post een pakketje van Gamma. Helaas was de helft bij PostNL blijven liggen. Er zat een keurig excuus briefje bij, maar de valentijnsspijkers waren foetsie. Ik deelde de uitleg kaartjes van Gamma op mijn Instagram tijdlijn en kreeg meteen reactie van een medewerker (eigenlijk van twee!) van Gamma, dat ik de volgende dag een zakje bij mijn lokale vestiging kon gaan ophalen. Oorspronkelijk kreeg je ze bij besteding van dertig euro of meer in de bouwmarkt cadeau. Heel leuk natuurlijk!

Deel het met heel je hart

De slogan van deze actie is ‘Deel het met heel je hart’. Dus bij deze! Ik ging op weg naar de Gamma voor één zakje valentijnsspijkers en reed naar huis met maar liefst vier stuks. Bij de Gamma staken ze me er namelijk een paar extra toe. Ik gebruikte twee zakjes voor deze simpele DIY. Op een stukje resthout timmerde ik met de losse hand een hart. Je kunt het natuurlijk ook eerst uittekenen, maar de lijntjes vervolgens weer uitgummen leek mij wat lastig. Vervolgens spande ik met donkergroen draad lijntjes tussen de spijkers: van boven naar beneden, van links naar rechts en diagonaal. Heel simpel! En door de bijzondere spijkers van Gamma, met een extra leuk effect.

Wat zou jij met de valentijnsspijkers willen maken? Ik zag op de website van Gamma verschillende ideeën, maar je kunt natuurlijk ook je eigen fantasie de vrije loop laten of heel simpel je mooiste foto’s ermee op een houten plaatje bevestigen. De twee zakjes met valentijnsspijkers die ik over heb verloot ik op mijn Instagram account. Daar hoop ik op mijn beurt weer iemand blij mee te maken. Dus wil je kans maken? Klik dan even door!

Fijn weekend!

De bloemen in het prachtige POL vaasje kregen Julie en ik van de liefste!

maandag 12 februari 2018

Bloemenpracht

Er heeft een wisseltruc bij ons in huis plaatsgevonden. Vorige week schreef ik over het schilderij van Hendrik Avercamp, wat eerst boven de bank hing en nu boven onze eettafel hangt. Hetzelfde tafereel vol schaatspret, maar in een ander formaat, met een nieuw frame en een andere uitsnede (nu de hele afbeelding) van het schilderij. Het zwarte aluminium frame, waar de Avercamp eerst in hing, bleef wel in de woonkamer hangen. Dat formaat staat namelijk prachtig boven onze bank. De schaatspret heeft daar nu plaatsgemaakt voor een bloemenpracht!

Het verwisselen van doeken

We draaiden het frame een kwartslag en ik bevestigde er een nieuw doek van Muurmeesters in. De frames maken het verwisselen van doeken heel gemakkelijk. We hebben nu een frame boven de bank en een frame boven de eettafel hangen. Wanneer ik een andere afbeelding wil, dan hoef ik alleen een nieuw doek te bestellen. Super handig!

Schilderij van Balthasar van der Ast

Dit schilderij heet ‘Bloemen in een Wan-Li vaas en schelpen‘ en is geschilderd door Balthasar van der Ast. Ik koos het vanwege de stoere donkere achtergrond en het intense blauw in de bloemen en de vaas. Dat kleurt zo mooi naar onze grijs blauwe muur (Steel van Painting the Past). Het blauw valt er extra door op. Onze woonkamer ligt pal op het zuiden en door de grote schuifpui valt er veel licht naar binnen, wat deze bloemen prachtig doet uitkomen.

Vintage van Enter My Attic

Het blauw komt ook weer terug in ons nieuwe oude bankje, wat je op de eerste foto ziet staan. Een handige bijzetter, voor je voeten, een tijdschrift of als extra zitplek voor wanneer dat nodig is. Ik kocht het bij Marij. Zij heeft een geweldig inspirerende blog en een heerlijke webshop, waar ze haar mooiste vintage vondsten, vaak opgeknapt en voorzien van een originele Marij touch, verkoopt. Echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Fijne maandag, lieve mensen!

1 2 3 56