zondag 17 december 2017

Styling van de kersttafel

Ben jij al aan het nadenken over de styling van je kersttafel? Ik ga dit jaar voor een mix van natuurlijke materialen met een feestelijke touch. De handgemaakte Blomsterkrans aan de muur is daarvoor mijn inspiratiebron. Met daarbij een beetje blingbling door voor het bijzondere bestek van Amefa in koper, zwart en goud te kiezen.

Blomsterkrans

Ow, wat bewonder ik de prachtige Blomsterkransen toch elke keer weer! Afgelopen voorjaar deelde ik deze mooierd op het blog. Destijds nam ik mij voor om met Kerst voor de winter editie te gaan. En tadaa! Daar is Yngmar. Deze krans heeft een diameter van 45 centimeter. Past perfect op je voordeur, hangt mooi aan een kast en vindt makkelijk een kaal plekje aan je muur. Ga jij liever voor een groot gebaar? Dat kan. De kransen zijn ook in het formaat 65, 75 en 85 centimeter. Wanneer je een kijkje neemt op de website van Blomsterkrans, kijk dan ook gelijk even naar de speciale Kerst Limited edition. Een winterkrans met mooie diep rode accenten.

Yngmar

In de winter komt de natuur tot rust, alleen het sterkste groen blijft zichtbaar. Deze mooie groen, grijs en blauwtinten zijn allemaal gebruikt voor Yngmar. In deze winterkrans zijn de takken van een spar verwerkt, heerlijk geurende Eucalyptus en de staalblauwe bessen van een sneeuwbal. Een speciaal accent geven de  distelbloemen en kristallen van de blauwe gomboom. Wat een plaatje zo samen, hè?!

Amefa

Met Kerst wil je (ik althans) toch altijd net wat meer, het even anders en iets aparts. Dit jaar wordt dat het bestek van Amefa. De taartvorkjes zijn hier al volop in gebruik, want alle kerstbaksels moeten natuurlijk eerst uitgeprobeerd worden. De casette in Vintage matgoud ligt al klaar in de kast om de tafel straks echt mee te gaan dekken.

Bij Amefa vind je alles wat je nodig hebt voor in de keuken. Met het bestek creeër je voor iedere gelegenheid de juiste sfeer. Eigenlijk nooit zo bj stil gestaan. Ik kies eerder voor een goed tafelkleed, andere borden of aankleding met verschillende bloemen en groen. Maar met ander bestek maakt je het net even af. Het goud zorgt voor luxe en het zwart voor stoer en eigenlijk zorgt de koperkleur voor beide. Dit model taartvorkjes heten ‘Austin’ en ga ik gebruiken voor het voorgerechtje en het nagerecht. Het ‘Vintage’ mat stonewash (ouder gemaakt) goud bestek mag schitteren tijdens het hoofdgerecht.

Merry Christmas raamsticker

Vorig jaar was ik te laat om de ‘Merry Christmas’ raamsticker te bestellen bij Yvestown. Dit jaar dreigde ik ook achter het net te vissen, omdat mijn bestellingen bij Etsy steeds mislukte. (Ik begrijp er nog steeds niks van.) Gelukkig schoot Yvonne (nogmaals, dank!) me te hulp en regelden we het via Instagram. Zo kreeg ook ik deze sfeervolle afbeelding op de deurmat. Ik plakte de sticker op een vintage glas-in-lood raamhanger, zodat ik’m elk jaar weer tevoorschijn kan halen. Inmiddels heeft de hanger een plekje gekregen naast de voordeur op mijn houten wand. Waar ‘ie nu iedereen een vrolijk kerstfeest wenst!

Een natuurlijke stoere look, met een feestelijke touch. Dat is het plan van dit jaar! En wat zijn jouw plannen? Ik ben benieuwd!

De gradient kan op tafel is van Studio Harm en Elke, het tafelkleed komt bij Zusss vandaan en de Presentation Platter (dit is een prototype, wel verkrijgbaar in andere kleuren) is van Ontwerpduo.

vrijdag 15 december 2017

De bottle vazen van Klaas Kuiken

De bottle vazen van Klaas Kuiken bewonder ik al een hele tijd. Ze zijn perfect voor een enkele of een paar losse bloemen. En eerlijk gezegd vind ik vooral de kleur groen van het glas en de bijzondere vormen geweldig. Zelfs zonder bloemen zijn deze vazen een mooi object voor in je huis.

Studio de Winkel

Deze bijzondere vazen zijn verkrijgbaar bij Studio de Winkel. Een webshop vol met bijzondere producten op het gebied van wonen, kunst, mode en kids. Eerder mocht ik bloggen over de prachtige popjes van Lammers en Lammers. Destijds waren dat de limited Lente popjes, maar nu shop je bij Studio de Winkel ook de december editie van Lammers en Lammers. Deze keer heb ik de eer om over dit geweldige ontwerp van Klaas Kuiken te bloggen.

Groene glazen flessen

De Bottle vazen van Klaas Kuiken zijn uniek. Met dit ontwerp wil Klaas laten zien, dat ook de massageproduceerde groene glazen flessen onderling verschillen. De wanddikte van de fles zijn overal anders. Om deze verschillen te benadrukken ontwikkelde hij een speciale techniek van glasblazen en ontstonden deze bijzondere serie Bottle vazen. De handgeblazen vazen zijn stuk voor stuk verschillend en in meerdere modellen verkrijgbaar. Deze uitvoering heeft een bredere opening en heet daarom Bottle vaas open.

Kerst en voorjaar

In de vaas zette ik een beetje Kerst en een beetje voorjaar. Bij mijn bloemist spotte ik de eerste bloesemtakken en daar gaat mijn bloemenhart dan toch wel een beetje sneller van kloppen. Zo fijn om weer de eerste tekenen van een nieuwe maand en/of een nieuw seizoen te zien! Natuurlijk mix ik dat dan wel met een Amaryllis, wat mij betreft is dat dè december bloem.

Schoonmaaktip?

Ik koos voor deze vorm om een praktische reden. Bij flesvazen vraag ik me altijd af, hoe krijg je ‘m schoon?! Ik heb al van alles geprobeerd, van zeepsop tot soda, naar niets hielp. Ik bleef dat randje aanslag op het glas houden. Mocht je hier nog een goede schoonmaaktip voor hebben, dan hoor ik dat graag! Dit model vaas van Klaas Kuiken heeft een bredere opening. Nog steeds geschikt voor een paar enkele bloemen en makkelijk schoon te maken. Win win!

Winnen

Over winnen gesproken. Op Instagram mag ik een cadeaubon ter waarde van 30 euro weggeven! Vrij te besteden in de mooie webshop van Studio de Winkel. Iets moois uitzoeken, dat lukt daar zeker weten! Wil je meedoen? Klik dan even door naar mijn Instagram account.

Fijne vrijdag!

woensdag 13 december 2017

DIY | Een kerstboom op de muur

Het idee om van echt groen, bessentakken en bloemen een kerstboom op de muur te maken zat al een tijdje in mijn hoofd. Half november, toen ik de eerste dennentakken bij de bloemist signaleerde, ging ik aan de slag. Een fijne DIY voor een regenachtige woensdagmiddag!

Bloemen als kerstballen

Voor deze zelfmaker gebruikte ik heel simpel een pakje kneedgum. Ik verknipte de dennentakken en begon bovenaan bij de top van de boom. Zo plakte ik stukjes dennengroen op de muur en waaierde ik langzaam uit naar beneden, tot ik tevreden was over de vorm van de boom. Vervolgens ging ik verder met de rode bessentakjes. De rozenbotteltak was niet nieuw. Ik had ‘m al een paar weken in huis staan en het mooiste was er inmiddels vanaf. Die gebruikte ik. Uiteindelijk ging ik met de bloemen aan de slag. Hiervoor gebruikte ik een bijna uitgebloeid boeket. De bloemen heb ik als kerstballen tussen de takken geplakt.

Instawall afdruk op aluminium

Dit idee zat al zo lang in mijn hoofd en is nu eindelijk uitgevoerd. Daar word ik zo blij van! Ik koos uiteindelijk voor een afdruk van de laatste versie van mijn drie bomen. De kerstboom met alles er op en er aan. Instawall hielp mij met het afdrukken van de foto. (Dank je wel, Nina!) De afdruk op aluminium is echt prachtig. Deze gaat zeker weten heel wat jaren mee! In plaats van aluminium kan je ook kiezen voor (plexi)glas of een poster afdruk. Wil jij ook een mooie afdruk maken van één of meerdere (Instagram) foto’s? Vergeet dan niet de 10% kortingscode XMAS-SALE17 te gebruiken voor jouw creatie bij Instawall.

Plak en fotografie plezier

De boom heeft een poosje op de slaapkamer gehangen, zoals ik afgelopen weekend deelde op Instagram, werd het tijd om de afdruk beneden te laten pronken. Leuk om te zien hoe de foto er op een gekleurde muur weer heel anders uitziet.
Het was niet praktisch om de ‘echte’ geplakte kerstboom op de muur te laten zitten. Want eerlijk? Dat hielden de bloemen en het kneedgum niet. Dus na twee uurtjes plak en fotografie plezier haalde ik ‘m er weer vanaf. Op onze muren gaat dat heel gemakkelijk. Alleen wordt de muur er natuurlijk niet schoner van. Ik vind dat niet zo erg, de kwast is geduldig, maar houd daar wel rekening mee.

Kerstcadeautje

Als je het leuk vindt, dan mag je me een mailtje sturen en dan mail ik je de foto (high res.) van de kerstboom. Geef wel even aan welke boom je graag wilt ontvangen (groen, bessen of bloemen) om zelf af te laten drukken en er wat leuks mee te doen. Mijn kerstcadeautje voor jullie, lieve volgers. Als dank voor je fijne berichtjes en het trouwe volgen!

dinsdag 12 december 2017

Op de toilettafel | Handed By

Al een tijdje was ik op zoek naar handige opbergers voor in de badkamer. Het viel nog niet mee om praktische manden te vinden, die precies op het muurtje achter de wc passen. Daarbij wil ik natuurlijk ook graag dat ze er een beetje leuk uit zien. De nieuwe YUP beauty cube van Handed By bood voor mij uitkomst. De maat is perfect, ze zien er mooi uit (ook op de toilettafel) en ze zijn heel handig in het gebruik.

Kerst cadeautje

In de praktijk staat er dus eentje in de badkamer (op het muurtje achter de wc) met alle kleine bad speeltjes van Julie er in. Mooi opgeruimd! De andere dient als make-up tas. Leuk op het bureautje in onze slaapkamer, zo is het net een toilettafel. Stiekem zou ik er nog wel eentje willen. Die staat op mijn verlanglijstje voor Kerst. Want ook voor het opbergen van sieraden zijn ze ideaal. Leuk als Kerst cadeautje toch?!

Opberger, make-up tas of toilettas

Wanneer je op reis gaat hoef je niet eerst je make-up of sieraden uit te zoeken. De stevige ritssluiting en het handige handvat zorgen er voor dat je ze zo met je meeneemt! Fijn, want eerlijk gezegd heb ik een bloedje hekel aan inpakken. De beauty cube is er in drie verschillende maten (S, M en L) verkrijgbaar. De grootste maat zou je als echte toilettas kunnen gebruiken, daar passen alle flessen als douchegel, bodylotion en shampoo in.

De YUP beauty cube

De YUP beauty cubes zijn nieuw in de collectie van Handed By. Ze worden met de hand gemaakt van PU leer en zijn in twee verschillende prints en kleuren verkrijgbaar. Alle producten van Handed By worden op een eerlijke manier gemaakt en zijn 100% kinderarbeidvrij.

Wasmand Venice

Als bonus mocht ik ook nog eens een nieuwe wasmand uitzoeken! Ik koos het model ‘Venice’ in de kleur ‘Marsala’. Deze kleur past heel mooi bij de roze en groen tinten van de beauty cubes.  De mand is vochtbestendig en aangezien wij wel toe waren aan een nieuwe wasmand, staat deze bij ons in de badkamer. De oude heb ik op zolder gezet, waar er nu vier staan. Handig voor het scheiden van de was. Eentje voor bont, zwart en wit en eentje voor de fijne was.

Wat mij betreft zijn de opbergmanden van Handed By is natuurlijk eindeloos te gebruiken in huis!

zondag 10 december 2017

Tulband DIY

Anders dan de titel doet vermoeden, gaat dit blog niet over lekker eten. Deze oude bakvorm heeft heel wat jaartjes dienst gedaan. Nu ging ik er mee aan de slag voor een heuse tulband DIY.

Bak plezier met Kerst

Elk jaar met Kerstmis bakten we hier een heerlijke tulband in. Fijne en dierbare jeugd herinneringen. Aangezien ik de lekkerbek en de zoetekauw van de familie ben. Kreeg ik deze bakvorm mee toen ik uit huis ging. Ook hier, in dit huis, had ik er heel wat jaartjes bak plezier van. Maar de laatste tijd begon het blik zwart af te geven op de cake. Niet zo gezond leek me. Dus ietwat weemoedig ging ik op pad om een nieuwe te kopen. Niet zo’n mooie als deze, maar de nieuwe doet nu ook dapper dienst.

Advent kandelaar

Wat te doen met deze? Ik kon er maar geen afstand van doen. Dit jaar zag ik op Pinterest het idee om een advent kandelaar van het bakblik te maken. Ik ging op pad om groen en oase in huis te halen en ben even heerlijk een uurtje aan de pruts geweest. Oase in het bakblik stoppen, de kaarsen er in zetten, groen steken, twee bessentakken uit een uitgebloeid boeket (Ilex staat veel langer dan bloemen) verknippen en er tussen stoppen en tot slot afwerken met wat mos. Klaar! Tijdens het maken heb ik altijd zo’n momentje, dat mijn kerststukje letterlijk ontploft lijkt. Van mij mag het allemaal wel wat losser, maar op een gegeven moment denk ik dan toch: ‘Waar gaat dit heen’. Uiteindelijk ben ik heel blij met het resultaat. Inmiddels weet ik, doorzetten, uiteindelijk komt het goed.

Making memories

Op de één of ’t andere manier doet dit stukje me een beetje denken aan de tekeningen van Marjolein Bastin. Een sfeertje wat ook past bij mijn herinneringen van Kerstmis tijdens mijn jeugd. Ik heb zelfs een tijdje alle illustraties uit de Libelle gespaard en ik vond het heerlijk om door het Marjolein Bastin winkeltje wat destijds in Ede zat te struinen. Fijne herinneringen, waarvan we vandaag weer hele mooie nieuwe maakten. Man, wat een dag met een gouden randje. Sneeuw, sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Voor het eerst met Julie op de slee. Ik weet niet wie harder genoot, zij of ik. Making memories. En nu nagenieten met een glimlach om mijn mond en de 2e adventskaars aansteken in mijn eigen vintage kandelaar. Fijne avond!

PS Op mijn stories op Instagram deel ik de tussen stapjes voor het maken van deze Kerst DIY.

1 2 3 53