vrijdag 18 mei 2018

Een plaid in pompoenkleur

Het is (te) rustig hier op het blog. Ik had twee weken meivakantie. Waarvan de eerste week in het teken stond van klusjes in en rond het huis en we de tweede week intens genoten van een weekje weg in een zonnig Friesland. Eenmaal thuis wachtte er een mega berg was en gingen we gewoon weer aan het werk. Ik moet eerlijk bekennen dat het me deze week moeite kostte om de (blog,-)slag weer te pakken te krijgen en dat terwijl ik nog heel veel klaar heb staan om met jullie te delen. Om te beginnen dit werkelijk prachtige plaid uit de webshop Ook in het paars. Een plaid in pompoenkleur. Hiermee haal je toch de zomer in huis?

Ook in het paars

Uit mijn comfort zone ging ik, met de keuze voor dit plaid. Maar wat een goede kleur bleek het! Het plaid geeft fleur in huis en licht de donkergroene bank enorm op. Precies wat we nodig hebben voor deze zomer. Ook kleurt het plaid perfect bij ons vloerkleed en komt de kleur terug in het schilderij (van Muurmeesters) boven de bank. In de webshop van Ook in het paars vind je een mooie selectie aan oranje plaids.

Elvang

Dit plaid is van het Deense merk Elvang en onderdeel van de Horizon serie. De plaids hebben een ruitpatroon wat verloopt van licht naar donker. Dat geeft een lekker speels effect. Er bestaan zes verschillende kleuren. De groene en de plum-cognac kleur komen samen met deze oranje-rode pompoenkleur in mijn top drie te staan van favorieten. Van elk plaid zijn in dezelfde kleur bijpassende kussens verkrijgbaar. Voor een rijke aankleding van je bank of je bed. De plaids en kussens zijn van een hoge kwaliteit alpacawol gemaakt en hebben ook nog eens het fairtrade keurmerk. Dubbel mooi dus!

Fijn weekend!

maandag 07 mei 2018

Een toffe tipi tent van Trixie

Wat een feest! Het is prachtig weer, het is vakantie en we kunnen lekker genieten van onze opgeknapte achtertuin. Dit is het gedeelte waar een verdane plantenbak stond. Deze is vervangen door een stuk kunstgras (misschien niet zo mooi als echt gras, maar wel lekker praktisch) en de schutting is zwart gebeitst, wat een enorm effect heeft op de aanblik van onze gehele tuin. Je zou het niet verwachten, maar de tuin lijkt veel groter. En! We hebben nu ruimte voor het opzetten van onze toffe tipi tent van Trixie!

Praktisch, stevig en mooi

Vorig jaar kreeg Juul een klein tipi tentje, deze was ze behoorlijk ontgroeid. Wanneer ze in het tentje opstond en ze er in en uit probeerde te lopen om te spelen, schoof het hele tentje door de kamer. Heel grappig, maar niet zo handig. Het tentje stortte namelijk steeds in. Daar is met deze tipi van Trixie geen sprake van! De tent heeft een flink formaat van 130cm diep bij 162 cm hoog, riant dus. We kunnen er zelfs met z’n tweetjes makkelijk in spelen. Ook is de tent heel stevig met zes dikke stokken, die bovenaan simpel vastgeknoopt worden. Daarnaast is de tipi ook nog eens ontzettend mooi. Wij worden vrolijk van deze fantastische print!

Rijkdom

Wat een rijkdom. Om zelf op een tuinstoel te zitten. In theorie zou ik een boekje kunnen lezen, maar ik word teveel afgeleid door de heerlijke aanblik van mijn spelende kind in onze tuin. Hoe ze in de weer is met een paar boekjes, heel veel knuffels en haar serviesje. Waarbij ze in de tent zit of liever nog ligt en er omheen dribbelt. Ik heb zelfs al samen met d’r in de tipi gelegen. Terwijl we even lekker relaxte. Ik moet er wel bij vertellen dat mijn benen daarbij buiten de tent lagen, want zo groot is de tipi nu ook weer niet, maar we lagen echt heerlijk.

Winactie

Best een reden om de vlaggetjes buiten te hangen of niet? Wist je dat deze tipi in zeventien (!) verschillende stoffen verkrijgbaar is! Wij kozen voor de vrolijke cheetah print. Voor deze slaapzak ging ik voor het design cats. Wat is jouw favoriete print? Het is de moeite waard om even een kijkje te nemen en vervolgens door te klikken naar mijn Instagram account. Daar mag ik deze week zo’n toffe tent van Trixie weggeven! Om het feestje echt compleet te maken. Doe jij mee met deze winactie? Succes!

En een fijne week!

De mooie vlaggenlijn is van de hand van Sloppop Yeah. Het lekkere speelkleed kocht ik vorig jaar al bij Hannahhave.

maandag 30 april 2018

Thee van Nederlandse bodem

De theeplant Camellia Sinensis komt oorspronkelijk uit China. Daar begonnen de Chinezen duizenden jaren geleden met het verbouwen en drinken van thee. Deze theeplant kweken in het Europese klimaat was ontzettend moeilijk, maar het is met de ‘Special Plant Zundert’ gelukt! Je kunt nu niet alleen thee van Nederlandse bodem drinken, maar ook nog eens je eigen plant kweken en aan de slag gaan om zelf thee te maken.

Camellia Sinesis

Met die ene plant Camellia Sinensis kan je 300 smaken thee maken. Voordat Tea by Me begon met het opzetten van hun Nederlandse theeplantage, was er in heel Europa geen theeplant te koop. Inmiddels is daar wel verandering in gekomen, want Tea by Me heeft een prachtig bedrijf neergezet in Zundert.

Tea by me

Wist jij, dat een theeplant eigenlijk een boom is? Wanneer je de plant niet snoeit, kan de boom wel 20 meter hoog worden! In China vind je daar enkele exemplaren van. Voor het maken van thee snoei je de plant regelmatig, want je gebruikt er de jongste blaadjes / scheutjes voor. Wat je vervolgens verder moet doen, lees je op de website van Tea by Me. Daar staat het stap voor stap uitgelegd.

Moederdag cadeautje

Deze twee theeplantjes zijn verpakt in een stoer zakje met een lieve tekst daarop. Dat pakketje is vervolgens in een handige theebus gezet en als kers op de taart zit er ook nog eens een zakje thee van Tea by Me bij. Lijkt mij een top Moederdag cadeautje! Wil jij jouw moeder verrassen met zo’n origineel cadeau? Via de storelocator op de website van Plantion zie je bij welke bloemist je kunt vragen naar deze theeplant.

De kopjes en het vaasje van keramiek vond ik met Koningsdag bij een kraampje van een super leuke vrouw. Het hele jaar door maakt zij potjes en schaaltjes en kopjes en vaasjes om ze één keer per jaar op Koningsdag op de vrijmarkt in Veenendaal te verkopen. Dit vertelde ze me breed lachend, toen ik om haar kaartje vroeg. Marlous van Oh Marie! schreef er deze geweldige column over voor het Algemeen Dagblad. Die knikkende knieën en die begeerte? Bij het lezen van de column barstte ik in schaterlachen uit en zag ik mijzelf, afgelopen Koningsdag, op het kraampje af stiefelen. Man en kind totaal vergetend, watertandend, om vervolgens eindeloos alle creaties op te pakken en weer neer te zetten. Volgend jaar weer!

zondag 29 april 2018

Een buitenkleed voor de achtertuin

Is het nog maar een week geleden? Dat we konden genieten van de zon en heerlijk veel buiten waren? Vandaag is het grijs en kil en nat, maar wanneer ik naar buiten kijk word ik toch heel erg blij. Twee weken geleden begonnen we aan ons plannetje voor de achtertuin. Hoewel het nog niet helemaal af is, zijn we al heel erg tevreden. Een plantenbak (en een stuk bestrating) heeft plaatsgemaakt voor een stuk kunstgras, de verweerde (en groen geworden) schutting is zwart gebeitst en we hebben een nieuw buitenkleed voor de achtertuin.

Mooi en groot en praktisch en betaalbaar

Dit hoekje kennen jullie misschien al wel. Ik liet het al eerder zien in het blog over onze tuinstoelen en tuintafel. De grootste veranderingen hebben plaatsgevonden aan de andere kant van de tuin. Dat laat ik snel zien, want daar zit ook een hele toffe winactie aan verbonden. Vandaag wil ik vooral het nieuwe buitenkleed van de Woonwinkelier met jullie delen. Eerlijk gezegd ben ik al bijna twee jaar op zoek naar een mooi en groot en praktisch en betaalbaar buitenkleed. Volgens mij heb ik ‘m nu gevonden!

De meeste buitenkleden zijn te klein voor onze achtertuin. Ik wilde graag een groot formaat, zodat het kleed een groot deel van het terras zou bedekken. Ons terras bestaat uit gekleurde ‘koppelstones’ en die vind ik niet zo mooi. Volgend jaar willen we gaan voor nieuwe bestrating, het terras is hier en daar ook flink verzakt, maar dit jaar moeten we het er nog eventjes mee doen. Dit extra grote vloerkleed van 200 cm bij 290 cm bedekt een groot deel van de steentjes. Ik was hier al een tijd naar op zoek, maar de meeste buitenkleden hebben een formaat van 160 cm bij 230 cm. Bij de Woonwinkelier vond ik eindelijk een groot assortiment aan mooie buitenkleden in verschillende formaten.

Buitenkleed Twin Lines

Ik koos voor het buitenkleed Twin Lines. Aan beide kanten van het kleed zit het patroon. Ik legde de beige kant boven met groene lijnen, omdat dit lekker fris staat bij de tuinset. Je kunt het kleed ook omdraaien en de groene kant met beige lijnen boven leggen. Het kleed is gemaakt van honderd procent polypropyleen, wat zacht en makkelijk schoon te maken is. Ik vond het moeilijk om een keuze te maken, want ik had mijn oog ook laten vallen op een mooi rond vloerkleed of een stoer zwart wit exemplaar. Uiteindelijk ging ik voor dit patroon en dat is een hele goede keuze gebleken!

Stiekem denk ik er over om het kleed ook eens binnen te proberen. Gewoon, omdat ik ‘m zo mooi vind. Wie weet doe ik dat nog wel eens. Maar ik denk dat we er vooral buiten van gaan genieten, want met dit kleed is onze tuin wel echt af.

Fijne zondag!

De vrolijke mok dit je op de foto’s ziet staan komt bij Studio Inktvis vandaan. Ze zijn verkrijgbaar met de grappigste teksten en in de mooiste prints. Leuk om je visite mee te verrassen of om als cadeautje weg te geven.

donderdag 26 april 2018

Een portret van ons gezin

Dat ik weinig tot geen foto’s van mijn gezin deel op social media is voor degene die mij langer volgen wel bekend. Het is een wel overwogen keuze die ik samen met mijn man heb gemaakt. Ik vind dat best wel eens lastig, hoor. Want ik ben natuurlijk apetrots op mijn kleine meisje en vind haar de aller leukste, knapste en liefste van allemaal. Zoals iedere moeder dat vindt. Dit portret van ons gezin deel ik echter graag. Zou het een traditie worden?

Benthe Marit

Vorig jaar maakte Benthe al dit geweldig leuke staatsieportret van ons. We staan eigenlijk nooit zo geposeerd voor een foto, maar met kerst bij de kerstboom, dat hoort er toch wel een beetje bij. Dit jaar gingen we weer naast de boom op de foto met z’n drietjes en maakte Benthe Marit er weer een fantastisch portretje van. De tweede op een rij! Wat mij betreft gaan we volgend jaar wederom in de herhaling. Geweldig toch, om je gezin op zo’n originele manier vast te laten leggen?

Moederdag

Benthe Marit Goes is de maakster van deze feestjes op papier. Ze maakt de portretjes aan de hand van een foto, die je op kunt sturen, met potlood en waterverf. In haar shop vind je meer informatie over de verschillende illustraties. Lijkt dit je een ideaal cadeau voor bijvoorbeeld Moederdag? Dan heb ik leuk nieuws. Bestel een portret bij Benthe Marit Illustration met de code ‘mama’ en krijg 10 procent korting op je bestelling! Deze kortingscode is tot 3 mei geldig. Bestel je voor die tijd, dan krijg je jouw portretje op tijd voor Moederdag thuis bezorgd. Je kunt ook even door klikken naar mijn Instagram account, daar mag ik namelijk een portret van Benthe’s hand gaan weggeven!

Fijne avond!

En een hele fijne Koningsdag! Ter ere van deze oranje gekleurde dag kochten Julie en ik bij onze favoriete bloemist een koraalmosje. Deze kamerplant met vrolijk gekleurde balletjes hoort wat mij betreft bij dit jaarlijkse festijn!

1 2 3 59