vrijdag 14 juni 2019

Boekwijzer & Lezen

Lekker lezen. Plat op de buik: op een zacht kleed of op een groot vloerkussen. Gezellig in een hoekje: van de bank of tussen de kussens aan het hoofdeinde van je bed. Tijdens alle seizoenen: bij de kachel in de winter of op het strand in de zomer. Ik deed het al als klein kind en ik doe het nog steeds. Heerlijk, uren lezend doorbrengen. Ik moet eerlijk bekennen, met een peuter in huis zijn dat op dit moment aanzienlijk minder uren dan voorheen, maar ze zijn er nog steeds en nu verrijkt door de uren die ik samen met onze dochter lees.

Mijn liefde voor lezen probeer ik ook aan ons kind over te brengen. Van baby af aan lezen we samen wat af. Altijd op vaste momenten. Eerst was dat in pyjama op het grote bed voor het ochtendslaapje. Lekker tijd met z’n tweetjes, lezen en even knuffelen en stoeien en dan hup, baby naar bed en mama aan de slag met de huishoudelijke taken. Tegenwoordig is dat ‘klassiek’ voor het slapen gaan. Hoewel we bij slecht weer ook overdag tijd voor maken voor onze leesmomentjes.

Leestips

Hoe doe jij dat? Maak jij tijd voor lezen met je kind? En zo ja, op welke momenten lees jij voor? Welke leestips heb jij voor ons? Dat laatste vind ik soms nog best een dingetje. Als juf weet ik wel aardig wat van kinderboeken, maar toch merk ik dat ik het soms lastig zoeken vind. Om de paar weken gaan we naar de bibliotheek, regelmatig schaf ik een boek aan, maar toch kan ik in de bieb of een boekenwinkel wat verloren rondlopen. Toen ik via Instagram bij Boekwijzer terecht kwam, maakte mijn hart letterlijk een sprongetje. Wat was dat tof! Ik nam contact op met Eline, omdat ik dit concept super graag met jullie wil delen.

Altijd het beste boek voor jouw kind

Boekwijzer staat voor: altijd het beste boek voor jouw kind. Met een Boekwijzer Lidmaatschap ontvang je de beste kinderboeken en kun je je laten inspireren door een Boekwijzer Kast vol tips. Uit een enorme kinderboekenvijver vist Eline van Boekwijzer de allerleukste, de allermooiste en de allerbeste kinderboeken. Boeken die zoveel meer zijn dan een verhaal. Pareltjes die een kind aan het lezen krijgen en aan het lezen houden. Ze tipt veel mooie boeken via Instagram en haar website, maar je kunt ook een Boekwijzer Lidmaatschap afsluiten en dan ontvang je tips op maat speciaal voor jouw kindjes!

Boekwijzer Box, Inspiratie en Tip op Maat

Boekwijzer bestaat uit drie onderdelen: De Boekwijzer Box, Boekwijzer Inspiratie en Boekwijzer Tip op Maat. Vier keer per jaar ontvang je een lijst met speciaal voor jouw gezin geselecteerde boeken. Jij kiest of en welke boeken je wilt aanschaffen en in jouw Boekwijzer Box wilt ontvangen. Een aantal keer per jaar ontvang je tip lijsten met de allermooiste boeken voor alle leeftijden voor dat moment van het jaar. Als Boekwijzer lid kun je altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijke ad hoc tip op maat voor bijvoorbeeld speciale gelegenheden als een verhuizing.

Mijn Boekwijzer Lidmaatschap mocht ik beginnen met het invullen van een persoonlijke lijst voor onze dochter Julie van bijna drie. Vervolgens ontving ik de prentenboeken: ‘De leeuw in de muis’ van Rachel Bright en Jim Field en ‘Samen hier’ van Oliver Jeffers. Uit ervaring kan ik inmiddels vertellen, dat ik deze boeken waarschijnlijk nooit zelf had gevonden en dat ze een enorme verrijking voor onze boekenkast zijn. Wat een prachtige verhalen, met geweldige illustraties en een bijzondere boodschap! Ik begrijp nu heel goed waarom Eline van Boekwijzer dit twee van haar persoonlijke favorieten noemt. Bij deze zijn jullie allemaal getipt. Aanraders!

Ik kan niet wachten om onze eerste lijst met geselecteerde boeken te mogen ontvangen en zo voor fijn leesvoer voor komende zomer te gaan zorgen. Via Instagram zal ik jullie verder op de hoogte houden van mijn ervaringen met Boekwijzer. Voor nu luidt mijn mening: doen, meld je aan en absoluut doen. Wij worden hier heel gelukkig van.

Zie je die mooie hartjesslinger aan de muur hangen? Gemaakt van hout en geschilderd in door mij uitgekozen kleuren. Ben jij op zoek naar een origineel kraamcadeau of passende accessoires voor je kinderkamer? Nog een fijne tip: Verslingerdaanhout.

woensdag 12 juni 2019

Beryl. Handgemaakte Tassen & Accessoires

Oeh lalaaaa! Kijk eens wat ik nu weer voor pareltje ontdekte via Instagram: Beryl. Handgemaakte Tassen & Accessoires uit eigen atelier. Vind je het niet tof?! Ik kan niet wachten om met deze tas en bijpassende portemonnee te gaan paraderen. Ik houd van lange zomerjurken en dat is met deze set een perfecte match.

Tassen op maat

Elk Beryl product wordt met de hand gemaakt uit echt Italiaans leer van hoge kwaliteit. De collectie is breed. Van rugzak tot stijlvolle handtas, er is voor elk wat wils. Ook verzorgt Beryl tassen op maat en kun je je eigen combinatie samenstellen. Kies een leersoort en combineer dit met een vacht, zo stel je een uniek plaatje van kleur met print. Daar wordt toch elk vrouwenhart blij van!

Een uniek rond model

Dit model heet ‘Linda small’ en is een vrolijk duo met portemonnee ‘Lilly’. Een uniek ronde model wat makkelijk draagt. Ik vind het fijn om het lange hengsel over de schouder te gooien, maar het hengsel is ook los te koppelen waardoor de tas een hippe clutch wordt. Ik koos voor vrolijke zomerkleurtjes. De tas in okergeel met stoere zebraprint en de portemonnee in zeegroen met stipjes in wit vacht. De vrolijke kwast sleutelhangers maken het geheel extra feestelijk. Laat die zomer maar komen!

Een klein atelier in Friesland

Beryl begon in 2015, in een klein atelier in Friesland, haar eigen bedrijf. Toen Beryl het werken met leer ontdekte was haar passie een feit. Het creatieve brein van Beryl stroomde over van de leuke ideeën. Haar doel? Mensen gelukkig maken met unieke items. Geen massaproductie. Maar items die met veel liefde handgemaakt zijn en een glimlach op ieders gezicht toveren.

Winactie

Wat mij betreft is die missie meer dan geslaagd. Wat vind jij? Als jij een tas in model ‘Linda small’ uit zou mogen zoeken, voor welke combinatie zou jij dan gaan? Laat het ons weten op Instagram! Want daar mag ik iemand heel gelukkig gaan maken met een uniek exemplaar, speciaal voor jou gemaakt, waar je absoluut de blits mee gaat maken. Klik je even door voor de winactie?

vrijdag 07 juni 2019

Bloemen Bijdehand | Klein en fijn

We luiden een extra lang weekend in met een kleurrijk boeket: klein en fijn! Heerlijk geurend, samengesteld door bloemist Huis Van Bloemen, vol met de mooiste soorten. Weekend inspiratie voor jou en een mooie glazen vaas. Wij kozen voor de Muuto Elevated vaas. Ook al één van onze favorieten. Lees je mee?

Lathyrus | varieert eindeloos in soorten (wel 120 tot 200) en kleuren. Lathyrus wordt ook wel pronk,- of siererwt genoemd. Deze Nederlandse naam verwijst naar de erwtjes (zaden) die aan de plant groeien. Let wel op: de erwtjes van Lathyrus zijn niet eetbaar. Lathyrus is familie van de vlinderbloemen. De bloem komt oorspronkelijk uit Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Lathyrus geurt heerlijk en staat symbool voor zachtaardigheid. Wist jij dat deze bloem het liefst in een vaas van glas staat? De behaarde stengels hebben licht nodig, daarom is glas de beste pronkplek voor Lathyrus. Een klein bodempje water van ongeveer 3 cm hoog is genoeg, zo kunnen de stengels optimaal ademen.

Agapanthus | in dit boeket gebruikten we de blauwe variant. Een agapanthus is een Afrikaanse lelie en een echte zonneaanbidder. Er bestaan honderden soorten. De trompetvormige bloemen staan hoog op de bladloze en gladde stelen. Agapanthus staat symbool voor de liefde. De naam komt van het Griekse agape=liefde en anthos=bloem. Wanneer je de Agapanthus als plant om je huis zet, staat dit symbool voor een gelukkig thuis. De Agapanthus komt van oorsprong uit het zuiden van Afrika. Door de wind zijn de zaadjes van de plant wereldwijd verwaaid en gezaaid. Nu komt ze ook in het wild voor in Australië, Mexico en Europa.

Gloriosa | of voluit Gloriosa Rothschildiana vernoemd naar zoöloog Lionel Rothschild, met als tweede naam ‘superba’, is een bloem met een exclusieve en exotische uitstraling en wordt ook wel prachtlelie of klimlelie genoemd. De bloem is fragiel gebouwd met aan de uiteinde van de grote groene blaadjes kleine krulletjes die willen klimmen. De bloemen zijn dieprood, knalroze of fel oranje met lange gele meeldraden. Gloriosa is de nationale bloem van Zimbabwe, waar de plant vuurlelie heet. Van oorsprong komt de plant uit Afrika en West-Azië. Er bestaan twee soorten Gloriosa: korte met een schoon steeltje en langere met blaadjes en vertakkingen. De bloem staat symbool voor roem en eer, ambitie en succes.

Kamille | kennen de meeste mensen van helende thee. In een boeket geeft dit vrolijke bloemetje een heerlijk speels effect en een fijn veldboeket sfeertje. De botanische naam Matricaria is afgeleid van de Latijnse woorden mater=moeder en caria=zorg. Het is een kleine bloem met een vrij sterke geur (dat is de echte soort) en grote krachten. Zo heeft de olie van gedroogde kamille bijvoorbeeld sterke ontstekingsremmende krachten. Kamille bloeit het beste in de zomermaanden en in het wild vind je deze bloem het liefst op open, vochtige en stikstofrijke gronden zoals akkers, bermen en op dijken.

Trosroos | Ashley Rose is een grootbloemige roos. In dit blog over rozen vind je veel informatie en fijne weetjes over de Koningin van de bloemen!

Gerbera Pasta | in de soorten Pastini Venezia en Rosata in de kleuren roze en zalm met vrolijk gekrulde (curly) bloemblaadjes. Deze bloem houdt van een bodempje water en gaat dus heel goed samen met Lathyrus. Bij een teveel aan water, zuigt de stengel zich vol en gaat de gerbera slap hangen. Daarbij is het belangrijk dat de vaas goed schoon is, gebruik daarvoor bijvoorbeeld chloor. Van de gerbera bestaan er drie soorten: grootbloemige soorten (standaard gerbera), kleinbloemige soorten (mini-gerbera of germini) en specialties. De gerbera kent honderden verschillende kleuren. In één kleur, maar ook in meerdere kleuren. Zelfs het hart van deze bloem is kleurrijk! Vroeger zag je vaak een ijzerdraadje in de steel van de gerbera, tegenwoordig is dat niet meer nodig. De kwaliteit van de gerbera is nu zo goed, dat de bloem uit zichzelf mooi rechtop blijft staan

Tulp | van het soort queensland rose. Wat een plaatje, hè?! Deze rijk gefranjerde bloemblaadjes zijn een echte blikvanger. Ze zijn dubbelbloemig en prachtig roze met wit.

Nerine Crispa | heeft een mooie lange steel, met bloemschermen die wel twee weken goed blijven. Ook als ze op bol worden gesneden. Op bol gerijpt noemen ze dit, het voordeel hiervan is dat de bloemen er meteen mooi uit zien en kunnen pronken in een boeket. Op bol gerijpte bloemen worden ongelijk bebost (geoogst) om beschadiging van de bloemen te voorkomen. Deze soort Nerine/Amarine behoort tot de familie van de Amaryllidaceae, waarvan de meeste soorten in Zuid-Afrika te vinden zijn. Tot de familie van de amaryllidaceae behoren onder andere Clivia, Nerine en Amaryllis. Nerine wordt ook wel kliplelie genoemd, waar zo’n 25 verschillende soorten van bestaan. Deze bloem is verkrijgbaar in het rood, roze of tot wit.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Huis Van Bloemen

vrijdag 31 mei 2019

Soof de serie en een Zuiver wandlamp

Afgelopen seizoen zat ik weer aan de buis gekluisterd. Dol ben ik op de serie Soof. Heerlijke humor, ultieme ontspanning en een fijne dosis interieur inspiratie. Ben ik de enige die tijdens de afleveringen de verschillende huizen en keukens afspeur en intens geniet van het sfeertje wat ze daar neerzetten? Woonkeukens en woonkamers waar echt geleefd kan worden. Natuurlijk weet ik best dat het sets zijn en in scène is gezet, maar man wat een fijne woningen zie ik daar. Zo viel mijn oog tijdens een aflevering op deze Zuiver wandlamp, uitgevoerd in de kleur grijs.

Puur en eigentijds design

De Shady wandlamp van Zuiver is een moderne lamp met een lekker retro tintje, door de strakke lijnen, de vorm van de kapjes en de messing details. Naast mooi is de wandlamp ook nog eens heel praktisch. De beide armen en lampenkappen zijn verstelbaar, zodat je zelf je schijnrichting kunt bepalen. Zuiver is een Nederlands bedrijf wat staat voor puur en eigentijds design. Zuiver heeft een uitgebreide collectie verlichting, meubels en woonaccessoires.

Bij fonQ

Deze week zit ik flink in de hoek van de verlichting! Mooie en goede verlichting vind ik soms wel moeilijk te vinden, maar afgelopen maand was het twee keer raak. En jij? Ben jij nog op zoek naar een goede wandlamp? Bij fonQ vind je een ruim assortiment waar je een keuze uit kunt maken. Het is moeilijk kiezen, maar ons is dat gelukt. Welke wandlamp vind jij het mooist?

Een heel fijn en zonnig weekend toegewenst, lieve mensen!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met fonQ. Dankjewel lieve Daphne (en Tessa en Marcella en Anne en alle andere fijne mensen die bij dit mooie bedrijf werken of gewerkt hebben en waar ik zo fijn contact mee heb/gehad) voor je vertrouwen en deze alweer jarenlange samenwerking. Ook dit blog (de hoeveelste is het inmiddels?) maakte en schreef ik weer met heel veel plezier! Op naar nog veel meer mooie inspiratie momentjes! 

woensdag 29 mei 2019

&Tradition Flowerpot VP3 tafellamp

Een designklassieker is deze lamp ontworpen door Verner Panton. Al tijden heb ik er een oogje op. Ik vind dit ontwerp zo mooi! Tijdloos, strak, speels en uniek. Lange tijd twijfelde ik tussen de kleuren Beige Rood (roze) en Deep Red. Uiteindelijk zwichtte ik voor de warmte van de diepe kleur rood. Super blij met ik met de keuze! De kleur van de &Tradition Flowerpot VP3 tafellamp steekt heel mooi af tegen mijn interieur en komt door dat contrast nog mooier tot zijn recht.

Verner Panton

Misschien ken je de Deense ontwerper Verner Panton wel. Beroemd geworden door de Panton Chair in 1960. Dit was de eerste kunststof stoel die uit één stuk bestond. Naast de Vitra stoelen en tafels heeft Verner Panton ook ontwerpen gemaakt voor het merk &Tradition. Zoals deze prachtige Flowerpot tafellamp, waar overigens ook een hangende uitvoering van is.

And Tradition

And Tradition of &Tradition is net als Verner Panton uit Denemarken afkomstig. Dit design merk is gespecialiseerd in het ontwerp van lampen en meubels. De mooie vormgeving en uitstekende kwaliteit van de producten zijn kenmerkend voor &Tradition. Een combinatie waar wij hier in huis heel blij van worden!

Mister Design

Ben jij op zoek naar goede en mooie verlichting voor in huis? Bij Mister Design vind je naast een breed assortiment van &Tradition vele andere prachtige tafellampen van diverse merken. Daar vind je geheid een toffe uitvoering passend voor jouw interieur!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Mister Design.

1 2 3 80