maandag 16 september 2019

Design tafellamp van Hay

Dit is zo’n fijne plek in huis. Het is jaren lang een rommelige hoek geweest. Vol met kleine kastjes, een hangrek, bijzettafeltjes of speelgoed. Ik wist nooit zo goed wat ik er mee aan moest. Tot de komst, afgelopen jaar, van onze String Furniture wandkast. Een groot gebaar maken was hier absoluut de oplossing. De kast beslaat de hele wand naast (of achter) de bank en biedt een zee aan opbergruimte. Fijn weer een flinke stapel boeken in het zicht. Dat geeft zoveel gezelligheid in huis. Plek voor persoonlijke foto’s, mooie spulletjes en zelfs wat groen en/of een bescheiden bosje bloemen. Daar is sinds kort een prachtige design tafellamp van Hay bijgekomen.

De Matin tafellamp

Herinner jij je nog de plissé lampenkapjes van de jaren ’90? Het liefst op een bol voetje in bordeaux rode kleur. Daar doet dit ontwerp me zo aan denken! Ik ben verliefd op het lampenkapje. Het brengt me terug naar een hele fijne jeugd. Daarbij is het ontwerp van deze Hay Matin tafellamp zo tof.

Op elk detail is gelet door Inga Sempé, de ontwerpster van dit toffe lampje. Het kapje zit op een ingenieuze manier bevestigd aan de voet. Die gemaakt is van gepolijst messing staaldraad. De kabel kan door middel van verschillende uitsparingen netjes langs de voet lopen en de Matin tafellamp is voorzien van een geïntegreerde LED lichtbron.

Geel

Het was een uitdaging om een kleur uit te zoeken. Kijk maar eens, dit lampje (het kapje dus) is in zoveel mooie kleuren verkrijgbaar! Uiteindelijk besloot ik volledig uit mijn ‘comfortzone’ te stappen en voor geel te gaan. Wat een goede keuze bleek dat! Ik vind het heerlijk hoe het lampje vrolijk in het oog springt. De kleur combineert heel mooi met de gouden lampenvoet en het gele lampenkapje laat mooi licht door. Als het ’s avonds donker wordt, kun je kiezen tussen drie standen. Ga je voor sfeerlicht of heb je juist functioneel licht nodig? Met de schakelaar maak je gemakkelijk je keuze.

Dit blog is (met veel plezier) tot stand gekomen in samenwerking met Mister Design. Een plek waar je absoluut terecht kunt voor de mooiste tafellampen. Weet je deze nog? De &Tradition Flowerpot? Ook al zo’n fijn exemplaar!

zaterdag 14 september 2019

Wiwiurka houten klimrek

Welk kind vindt het nu niet heerlijk om te klimmen en te glijden? Dit houten speelgoed van Wiwiurka voor actieve kinderen is heel praktisch voor in en rond het huis èn ziet er ook nog eens super mooi uit.

Klimrek

Onze dochter is niet zo’n waaghals. Toch vindt ze het heerlijk om in d’r eigen tempo op dit klimrek te spelen. Het is super leuk om te zien, hoe ze haar fantasie de vrije loop laat. Alle knuffels worden ineens haar ‘vriendjes’ en ze mogen één voor één naar beneden glijden. Ook vindt ze het heerlijk wanneer ik een doek over het klimrek gooi, zodat ze geborgen in haar huisje kan spelen. Zo wordt het klimrek in een handomdraai een tent. Daarnaast wordt het rek uiteraard ook gebruikt om uitgelaten omheen te rennen, te klimmen en te glijden.

Het rek is inklapbaar, waardoor je het makkelijk optilt, verplaatst of aan de kant zet. Bij ons wordt het klimrek in de tuin gebruikt, in de woonkamer (even de salontafel aan de kant schuiven en klaar) of op de slaapkamer van Julie.

De houten plank is aan beide zijden te gebruiken. Aan de ene kant zijn latjes bevestigd, zodat een kind makkelijk naar boven kan klimmen en de andere kant is bedoelt voor veel glij plezier.

Familiebedrijf

Wiwiurka startte haar onderneming in 2010. Ik ontdekte dit familiebedrijf via Instagram. Bij het zien van de prachtige houten klimtoestellen (het is echt vakwerk) en alle speelpret op het account van Wiwiurka word je spontaan vrolijk. De moeite waard om even door te klikken, hoor! Via Etsy verkoopt Wiwiurka hun fantastische houten producten. De klimrekken worden gemaakt van een goede kwaliteit hout. Er zijn blank houten uitvoeringen of gekleurde als de vrolijke koraal en aqua kleurtjes waar ik voor ben gegaan. Dit is, wat mij betreft, nu echt speelgoed wat gezien mag worden!

Wiwiurka is een Mexicaans bedrijf. Voor ons Nederlanders moet je er wel rekening mee houden, dat je naast verzendkosten ook invoerrechten moet betalen. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

donderdag 12 september 2019

Nazomer DIY met Rust-Oleum

Met een heerlijke lange vakantie achter de rug, gaan we weer vol energie aan de slag. De scholen zijn vandaag in dit deel van het land begonnen, ik mag vandaag weer fijn voor een nieuwe groep 6 starten en ook hier op het blog geef ik het startsein voor weer een nieuw seizoen vol wooninspiratie. Ik begin vandaag met een nazomer DIY (doe-het-zelf) in samenwerking met Rust-Oleum.

Nazomerzon

Herinner je je nog het blog over de Chalky Finish muurverf? Deze keer ben ik aan de slag gegaan met de meubelverf van Rust-Oleum en het thema Rebel Yellow. De kleur geel is voor mij onlosmakelijk verbonden met de zomer. Al brainstormend over wat te doen met dit thema, moest ik weer denken aan de prachtige houten kransen van Woodchuck. Afgelopen jaar maakte Marlous van Oh Marie! daar haar eigen kleurrijke versie van voor vtwonen. Deze keer tover ik dit idee om tot een echte nazomerzon.

Chalky en Metallic Finish Meubelverf

Voor deze DIY koos ik de kleur ‘Mosterd’ van de Chalky Finish meubelverf en de kleur ‘Goud’ uit de Metallic meubelverf lijn. Ik vind het mooi om te zien hoe de extra matte en glanzende verf elkaar versterken. De meubelverf van Rust-Oleum is lekker makkelijk in het gebruik. Voor het verven haalde ik met de hand even licht een schuurpapiertje over de speelgoedblokken en kon ik (na het afplakken) direct gaan schilderen. Dus geen primer nodig!

Speelgoedblokken en een hoepel

Vervolgens maakte ik van speelgoedblokken en een hoepel een krans voor aan de muur. Via Marktplaats vond ik een blokkenkar voor een prikkie. Ik had er vroeger zelf ook eentje en zou er eerlijk gezegd ook best één voor onze dochter willen. Nu richtte ik me echter op een goedkoop exemplaar en ik vond een incompleet en ietwat beschadigde kar. Ideaal voor dit project. De houten hoepel kocht ik een paar jaar geleden via internet en had ik nog liggen. Met de meubelverf, twee kwastjes, het schuurpapier, afplaktape en houtlijm bij de hand kon ik aan de slag.

Eerst selecteerde ik de blokken die ik wilde gaan gebruiken. Om voor mezelf een beeld te vormen welke blokken ik wilde gaan gebruiken heb ik ze eerst even uitgelegd op de hoepel. Vervolgens plakte ik de geselecteerde blokken af en haalde ik over de bovenkant van elk blokje licht een schuurpapiertje. Toen heb ik twee lagen (voor een extra goede dekking) van de meubelverf op de blokken aangebracht. De verf droogt lekker snel, dus met een half uurtje pauze tussendoor kon ik in één keer door werken. Meteen na het verven verwijderde ik het afplaktape en heb ik de geschilderde blokken weer uitgelegd op de houten hoepel voor een mooie compositie. De kleuren mosterd en goud wisselde ik hierbij af. Vervolgens heb ik de speelgoedblokken op de hoepel geplakt met houtlijm. Na een nachtje drogen heb ik nu een super toffe krans voor aan de muur!

Heb jij geen zin om zelf aan de slag te gaan? Bij Woodchuck kun je deze toffe houten kransen ook gewoon kopen! De credits voor dit idee zijn natuurlijk helemaal voor de bedenker Tinta, van deze mooierds voor aan de muur.

donderdag 18 juli 2019

Bloemen Bijdehand | Een weelderig zomerboeket

Met de start van de zomervakantie (voor mij en het midden van Nederland) is het tijd voor een weelderig zomerboeket. Prachtige zachte kleuren in allerlei fijne roze tinten. Aangevuld met fris wit en pittig groen. Dit boeket contrasteert zo lekker met onze grijsblauwe muur (het is de kleur Steel van Painting the Past) in de woonkamer en de bos past perfect bij het nieuwe vloerkleed. Lees je mee voor een flinke portie bloemeninspiratie? Deze rijk gevulde vaas is ook deze keer weer samengesteld door en in samenwerking met onze eigen Huis van Bloemen! Zag jij ze al in de vtwonen van deze maand staan?

De Pioenroos | van het soort Sarah Bernard in zachtroze. Pioenrozen staan voor echte liefde, geluk, voorspoed en bloeiende romantiek. De plant laat maar één keer per jaar in korte tijd al haar bloemen zien en is daarom een echte bloem van het seizoen. De meeste soorten bloeien in mei en juni. Wij vinden het zo bijzonder dat deze bloem in een stevige knop verstopt zit en uit kan groeien tot een diameter van wel 20 centimeter groot. De knop kan erg kleverig aanvoelen, dat komt door de natuurlijke suikers die pioenen aanmaken. De pioenroos kreeg de naam van Paieon, de god van de genezing in het Oude Griekenland. Aan het begin van het seizoen hebben pioenen vaak een uitbundige kleur en geur, later in het seizoen zijn ze veel milder van geur en kleur.

Lisianthus | in zalmroze is de Lysianthus Sabrina Orange en degene met een wit/roze streep is de Lysianthus Fleur Pink. In dit boeket zitten twee verschillende soorten. Lisianthus staat symbool voor dankbaarheid, waardering en charisma. De lisianthus komt van oorsprong uit Noord-Amerika. Daar groeit de bloem in rivierbeddingen van de woestijn en van prairiegebieden, vandaar de benaming prairiegentiaan. In Japan zorgden de kwekers er in de jaren ’30 voor dat de lisianthus zoals we ‘m nu kennen ontstond. Tegenwoordig noemen we deze bloem Eustoma, een lieflijke en frisse bloem die wel een beetje iets weg heeft van een roos.

De Braam | is nep.

De Roos XXL | heet Unforgettable extra. Deze bloem is echt bizar groot en is een nieuw soort VIP roos. VIP staat voor Very Impressive Roses. Vip Roses is altijd een familiebedrijf geweest. De broers Marc en Ed Sassen maakten van de rozenkas van hun vader, een wereldwijd erkende naam in rozen. In dit familiebedrijf zijn ze constant bezig om de beste kwaliteit snijrozen te kweken. Inmiddels telen zij twaalf soorten rozen die via de Nederlandse bloemenveilingen over de hele wereld worden verkocht. Wanneer je bloemen koopt, wil je deze vaak het liefst zo ver als mogelijk in de knop. Bij rozen is dit juist beter van niet! Een roos blijft vaak veel langer mooi op vaas als deze juist wat rijper gesneden worden. Zo krijgt de roos langer haar voedingsstoffen binnen, voeding dit de roos niet uit een vaas met water krijgt.

Een Stokroos | in een boeket! Ja, echt! Je ziet het goed! Deze prachtige bloem pronkt ook prachtig op vaas. Stokrozen zijn zomerbloeiers. De Latijnse naam is Alcea Rosea. De bloemen trekken tijdens de bloeitijd veel insecten (vooral hommels) aan en hebben niet veel ruimte nodig. In steden zie je ze daarom vaak in een randje grond tussen de stoep en het huis en vooral op Zeeuwse grond doen ze het heel goed. De stokroos kan wel tot twee meter hoog worden en behoort tot de kaasjeskruidfamilie.

Het Gras | is lekker zwierig en geeft een vrolijk tintje aan dit boeket.

Mint | geurt heerlijk fris, bloeit blauw en heeft mooi zachtgroen blad.

Nerine | in zachtroze. Nerine is een karakteristiek bolgewas, heeft een mooie lange steel en bloemschermen die wel twee weken goed blijven. De bloem onderscheidt zich door pure en vrouwelijke schoonheid. Het is een fragiel en krachtig symbool van verbinding. Deze soort Nerine/Amarine behoort tot de familie van de Amaryllidaceae, waarvan de meeste soorten in Zuid-Afrika te vinden zijn. Tot de familie van de amaryllidaceae behoren onder andere Clivia, Nerine en Amaryllis. Nerine wordt ook wel kliplelie genoemd, waar zo’n 30 verschillende soorten van bestaan. Deze bloem is verkrijgbaar in het rood, roze of tot wit.

Agapanthus | in het wit. Een agapanthus is een echte zonaanbidder. Ideaal voor warme dagen. Met deze soort haal je de zomer in huis. Het is een Afrikaanse lelie met trompetvormige bloemen, die hoog op steel staan. Van oorsprong komt de agapanthus uit Afrika, maar de bloem komt ook voor in het wild in Australië, Mexico en Europa. De zaadjes van de plant zijn op natuurlijke manier verwaaid en gezaaid. De bijnaam ‘bloem der liefde’ is afkomstig door het Griekse ‘agape’ wat liefde betekent en ‘anthos’ wat staat voor bloem en wat samen de naam agapanthus vormt. Om het huis en in de tuin staat de agapanthus symbool voor een gelukkig thuis.

Een trosroos | zorgt voor een waterval van bloemen in de mooiste kleuren. Een trosroos draagt meerder bloemen per steel.

Allium | in wit en groen. De groene variant het Toscane. Je verwacht het misschien niet, maar allium is een lid van de uienfamilie en kan uitgroeien tot zo’n prachtige bloeiende bol van allemaal kleine bloemetjes. De dikke stelen dragen bloemen in de mooiste kleuren, die heel lang op vaas staan. Je hebt er wekenlang plezier van! Je kunt ze zelfs laten drogen, dan heb je pas ècht eindeloos plezier van de agapanthus. Als je de steel beschadigt, dan ruik je een typische uiengeur en merk je pas echt dat de bloem tot de lookfamilie behoort. Er zijn zo’n 300 verschillende soorten en ze bloeien bijna de hele zomer. Uien hebben een hoge bijgeloof waarde. De sterk geurende soorten werden graag ingezet om onheil, ziekten en heksen buiten de deur te houden. Allium kan symbool staan voor onkwetsbaarheid en overwinning, maar ook voor eeuwigheid.

Ridderspoor | of Delphinium. Er bestaan maar liefst 250 verschillende soorten van ridderspoor. De bloempluimen steken overal bovenuit. De steel met bloemen kan 10 tot 200 cm lang worden! Met een beetje fantasie lijken de knoppen van de bloem op dolfijnen. Vandaar de naam delphinium wat het Latijnse woord voor dolfijn is. De bloem heeft ook naar achter stekende delen, waarom wij in het Nederlands ridderspoor zeggen. Delphinium staat symbool voor waarheid en bescherming, voor gehechtheid in de liefde, gezondheid, plezier, lichtheid of een groot hart.

De Dahlia | in bolletjesvorm heeft een lila/roze kleur en is een echte (na)zomerbloeier. Het meest opvallende aan de dahlia zijn de bloemblaadjes. In alle kleuren (fel of zacht), in vele patronen (gespikkeld of gestreept), in verschillende vormen (rond of sprietig) en sommige bloemen hebben één rij met blaadjes, terwijl andere dahlia’s juist bestaan uit tientallen blaadjes. De bloem staat symbool voor weelde, kracht en de boodschap ‘voor altijd de jouwe’. De Dahlia is van oorsprong een Mexicaans knolgewas. In 1800 werd de bloem in Amerika ontdekt en meegenomen naar Europa. Hier werd de dahlia vernoemd naar de Zweedse botanicus Andreas Dahl.

Eucharis | is een sierlijke bloem, met lange ranke stelen zonder blad en familie van de Amaryllidaceae. Deze witte bloem lijkt op een kleine lelie en wordt ook wel Amazone lelie genoemd. De bloem heeft vijf tot acht bloemen in de knop, die één voor één uitkomen. Het is een sierlijke bloem met een heerlijke geur. Eucharis komt van oorsprong uit het warme gebied van Midden,- en Zuid-Amerika. Aan het einde van de 19e eeuw kwam de bloem in Europa terecht. De naam Eucharis is Grieks voor zeer sierlijk. Deze bloem staat symbool voor schoonheid, reinheid en een nieuw begin. Eucharis is ook het 181ste hemellichaam dat in 1878 ontdekt is. In de VS wordt Eucharis ook wel de Ster van Bethlehem genoemd en in Suriname Jozef’s Staf of Jozef lelie.

En? Genoeg inspiratie opgedaan voor je wekelijkse portie weekendbloemen? Wanneer je op bezoek bent bij de bloemist, kijk dan vooral eens uit naar een stokroos. Hoe bijzonder en wat een feest om die binnen op tafel te hebben staan! Fijne dag!

De vaas is trouwens van het Deense Menu en heet Echasse. De vaas is verkrijgbaar in verschillende afmeting, dit model is in het formaat small. Wat een knapperd, hè?!

woensdag 17 juli 2019

Mirage spiegel van Normann Copenhagen

Een spiegel op onze slaapkamer ontbrak nog. Na de nieuwe kleur op de muur (Stiff key blue van Farrow & Ball), de kledingkast (van Woodbasics) en het toffe behang (TILES mural van Lemon via Behangfabriek), was dit het laatste item wat nog op mijn lijstje stond voor de slaapkamer. De ideale spiegel vond ik in deze Mirage Spiegel van Normann Copenhagen bij fonQ.

Deze spiegel is bij fonQ verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een rechthoekig model met oranje accent en een vierkant model met mintgroen accent. Beide even mooi! Dankzij het subtiel gekleurde accent in de hoek zijn deze spiegels een woonaccessoire op zich.

De oranje kleur in de spiegel past perfect bij de muur achter ons bed (dat is de kleur Bookroom red van Farrow & Ball) wat voor een mooi geheel zorgt en het geeft een goed contrast met de diepblauwe muur waar ‘ie op hangt. De rechthoekige vorm van de spiegel is gemaakt voor de lege plek op de muur naast de kast. Waar ik al een tijdje een spiegel had bedacht, maar tot nu toe het ideale exemplaar nog niet had gevonden.

Scandinavisch design

Op deze plek is de spiegel super functioneel. Ik hoef eindelijk niet meer naar zolder of naar beneden (de hal) te rennen wanneer ik kleding uit de kast haal en twijfel of het mooi staat of een goede match is. Hier hangt de spiegel mooi te wezen en geeft de spiegel een fijne en frisse weerspiegeling, zonder dat het teveel aanwezig is. Een stuk subtiel Scandinavisch design is toegevoegd aan de slaapkamer en ik ben er reuze blij mee. Praktisch en mooi, een perfecte match!

Dit Deense merk heeft sinds 2002 al meer dan veertig awards voor productdesign gewonnen. Normann Copenhagen is altijd opzoek naar creatieve combinaties van materiaal en product. Wat mij betreft is dat in dit ontwerp ook weer helemaal gelukt. De spiegel heeft een stalen frame met poedercoating en een spiegel van gekleurd glas. De Mirage spiegel kan horizontaal en verticaal opgehangen worden en je kunt kiezen of je het gekleurde glas rechtsonder of linksboven wilt.

Tivoli

Tivoli Gardens in Kopenhagen is een amusementspark waar jaarlijks bijna vijf miljoen bezoekers op af komen. Van spannende achtbanen tot theatervoorstellingen of van restaurants tot betoverende tuinen het is allemaal in dit park te vinden. Met de Tivoli by Normann Copenhagen collectie hebben ze een complete design collectie neergezet. Deze collectie zal iedereen die ooit in de Tivoli tuinen is geweest herkennen en herinneren aan een magische tijd in Kopenhagen.

Nou, hier is het de hoogste tijd om een mooie outfit uit de kast te trekken, even te keuren in de spiegel en op pad te gaan. Ben jij nog op zoek naar een mooie wandspiegel? Kijk dan even door, want bij fonQ vind je een uitgebreid assortiment.

Fijne woensdag!

Hoe gaaf is ook de plantenpot van OYOY! Nog zo’n heerlijk Deens merk met strak, tijdloos en functioneel Scandinavisch design. Ik kocht ‘m bij House of Oelie.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met fonQ.

1 2 3 83