vrijdag 15 februari 2019

Een jaarlijks familieportret

Een jaarlijks familieportret. Niet op de foto, maar geïllustreerd door Benthe Marit. Ik kan bijna niet geloven, dat er nu al drie op rij staan. Waar blijft de tijd? Cliché, maar o zo waar.

Ons gezin

Ons gezin, vastgelegd naast de kerstboom op één van de twee Kerstdagen. Dat was het idee, maar dat mislukt altijd. Op de één of ‘t andere manier zijn deze dagen zo gevuld met gezelligheid, dat we het elk jaar weer vergeten. Gelukkig staat december bij ons (net als bij veel van jullie) bomvol met festiviteiten. We rukken onze feestkledij om de paar dagen uit de kast en dan komt er bij mij vanzelf een momentje, waarin ik er aan denk om het jaarlijkse kiekje te maken. Perfect hoeft niet, zo fijn, want Benthe maakt er altijd iets moois van.

Benthe Marit Illustration

In januari zocht ik weer contact met Benthe Marit Illustration. Zij was ook dit jaar bereid om ons vast te leggen in haar eigen kenmerkende stijl. Wat een feest om dit portret met de post te mogen ontvangen! De lijstjes (van de Hema) lagen al klaar en zo vulde zich zomaar drie exemplaren van opeenvolgende jaren met ons mooie gezinnetje. Ik ben een ramp met het maken van fotoboeken, een fotoreeks maken mislukt, maar dit is toch maar mooi gelukt!

Kortingscode

Wil jij ook zo’n uniek familieportret? Gebruik van de kortingscode: LisanneXBenthe en ontvang deze week 15% korting op je bestelling! Deze actie is geldig t/m vrijdag 22 februari.

maandag 11 februari 2019

Bloemen Bijdehand | Felle kleuren

Vandaag een blog waar je alvast het nieuwe behang op de slaapkamer van Julie kunt bekijken! Speciaal voor deze foto’s haalde ik de kinderboeken uit het rekje en vulde ik het met mijn mooiste exemplaren. Ik zette de commode als ladekast neer, om zo het prachtige boeket van deze week in samenwerking met Huis van Bloemen mooi te kunnen fotograferen. Volgende week zal ik proberen tijd te maken om de kinderkamer te fotograferen zoals het nu is, vandaag kun je het nieuwe hartjesbehang (van Kwantum) alvast bekijken en tegelijkertijd de bos bloemen van deze week bewonderen. Leuk vind ik het, om te zien hoe het goud van deze vaas, weer terugkomt in de hartjes op de muur. Een boeket in felle kleuren, gecombineerd met de zachte kleuren op Juuls kamer, zo komt het extra mooi tot zijn recht.

Mimosa of Acacia dealbata | komt van oorsprong uit Australië en is een geslacht uit de vlinderbloemfamilie. Er zijn 618 verschillende soorten. De zachte gele bolletjes (bloemetjes) geven een heerlijk zoete geur. Misschien is het daarom geen verrassing dat Mimosa vaak in parfum wordt gebruikt. Deze snijbloem komt uit een kas of Zuid-Europa en houdt van warmte. De bloem staat symbool voor de vrouw. Mimosa is kwetsbaar en sterk, zelfs na een koude winter bloeit de bloem. Mimosa wordt vaak cadeau gegeven op vrouwendag. Wist jij dat dit bestond? Vrouwendag? Dit jaar mogen we dat vieren op 8 maart.

De roze bloesem | is een zijde tak. Combineer jij wel eens echte bloemen met zijde? Als je echt mooie kwaliteit zijde hebt, kan het zeker een aanwinst zijn voor je boeket.

Deze Lelie Lilium | is van het soort Table dance. Een XL variant en vol belofte. Hier nog volop in knop, verser dan vers. Ik ben heel benieuwd welke kleur en vorm dit exemplaar gaat krijgen. Wordt het een trompetvorm, een platte of kom vorm? De lelie is een geslacht van kruidachtige planten. Verwijder altijd het blad van een lelie, dit doe ik trouwens bij veel verschillende soorten bloemen, zo komt de bloem nog beter tot zijn recht. Er bestaan meer dan 100 soorten van deze geurende bloem. In alle kleuren en vormen.  De meeste lelie’s komen voor op het noordelijk halfrond. Ze staan symbool voor zuiverheid, vergankelijkheid, puurheid, onschuld en vrede. Let wel op met de lelie. Ze zijn giftig voor huisdieren en kunnen vlekken geven door het stuifmeel.

Forsythia | is een geslacht van struiken. Wanneer de gele bloemen zijn uitgebloeid komt de struik in het blad. Deze sierheester is familie van de olijf. Het is een voorjaarsbloeier, vernoemd naar William Forsyth, oprichter van de Horticultirol society. De forsythia kan op vaas zelfs wortels ontwikkelen!

Nerine Crispa Sofie | gebruikten wij al eerder in een boeket. Nerine is vernoemd naar de godin van liefde en schoonheid. Nerine is familie van de Amaryllidaceae. De meeste soorten zijn afkomstig uit Zuid-Afrika. Het is een karakteristiek bolgewas, wat letterlijk weken op vaas kan staan. Deze sterkte bloem kent zo’n dertig verschillende soorten.

De Roos | is van het soort Bubblegum. Een heerlijk geurende roos in het roze.

Delphinium | zagen wij ook al eerder. Deze soort is lichtblauw en heeft een klein wit oogje.

De Ranonkel (raninculaceae) | in butterfly rainbow. De ranonkel is familie van de boterbloem en verkrijgbaar in de mooiste kleuren. Er bestaan zo’n 250 tot 600 verschillende soorten. De bloemblaadjes van dit feestnummer openen één voor één. De ranonkel staat symbool voor charme en komt van oorsprong uit Midden-Azië. Ranonculus is een Latijns woord voor kikkertje. In het wild groeien deze bloemen namelijk in drassige gebieden. Vul de vaas met een klein beetje water, maar vul ‘m wel regelmatig bij. De ranonkel houdt niet van een volle vaas, maar is wel een gulzige drinker.

De Franse Tulp | zwiert ook weer heerlijk door het boeket. Deze parkiet variant heeft een oranje kleurtje. Echt een bloem om de show mee te stelen. Deze tulp is dertig centimeter langer dan een gewone tulp, waardoor ze heerlijk door je boeket heen zwieren. Dit is een echte seizoensbloem, de franse tulp is alleen verkrijgbaar in de eerste maanden van het nieuwe jaar. Deze tulp is sierlijk en zelfbewust en leven in je vaas. Ze worden gerust nog eens twintig centimeter langer dan ze al zijn in je boeket! Tulpen drinken veel, dus regelmatig even water geven. Nu denk je misschien, veel Hollandser kan het niet worden, maar schijn bedriegt. De tulp is Iranees, Afghaans en Kazachstaans.

Allium (allium galdiator) | is een sierui. Deze bloemen laten je graag lang genieten, want ook zij drogen in. Pas al je de steel doorsnijdt heb je door de geur door dat allium uit de uien,- of looffamilie afkomstig is. Allium betekent letterlijk scherpte, er zijn 300 verschillende soorten van deze stijlvolle sierui met spectaculaire bloeiende bol.

Bulbinella | is die oranje vuurpijl in het boeket. Familie van affodil en er bestaan zo’n 800 verschillende soorten. Van oorsprong komt deze bloem uit Afrika, het Middellandse Zee gebied, Azië en Nieuw-Zeeland. Deze botanische bloeier heeft strak gelijnde bloemaren.

De Bromelia bloem (bromeliaceae) | komt voor in temperament volle kleuren. In dit geval is dat rood. Deze bloem staat lang en droogt langzaam in. Het is een tropische bloem, waar zo’n 2800 verschillende soorten planten van zijn. Met de bromelia haal je het mooiste uit het regenwoud in huis.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met de beste bloemist Huis Van Bloemen. Wat een bloemen kunstenaars zijn deze mensen! Het was weer een feestje om aan dit blog te mogen werken.

maandag 04 februari 2019

Bloemen Bijdehand | Paarse Pracht

Vandaag is het de beurt aan een groot boeket. Lekker aanwezig, een echte blikvanger is dit boeket van paarse pracht. Lees je weer met ons mee over de bloemen van deze week in samenwerking met Huis Van Bloemen?

De Sering | is een heerlijk geurende bloem. Deze parfumbloem is niet tè aanwezig, maar geeft een geur van ontspanning en romantiek. De sering staat symbool voor huiselijk geluk, voor nostalgie, voor een eerste liefde, voor onschuld en herinnering. Nederland telt slechts twintig sering telers en deze zijn allemaal in Aalsmeer gevestigd. Voor dit ambachtelijke product staan er maar liefst 30000 struiken per seizoen in bloei! Wanneer je de sering op vaas zet, verwijder dan alle bladeren en snijdt de takken goed schuin af. Vul de vaas met meer water dan vijf centimeter water. Zo ga je voor een langere houdbaarheid van deze lekker ruikende bloem.

Dille | geeft volume aan je boeket. Het zijn vrolijke parapluutjes, die lekker fris ruiken. Deze mooie groene schermen zijn niet alleen te gebruiken in de keuken, maar doen het ook goed in een flinke bos bloemen. Dille is rijk aan vitamine C, het zaad is te verwerken in gerechten en de bloem is eetbaar. Het zaadscherm droogt langzaam in. Dus deze tak is niet alleen lekker los te schikken in een veldboeket, maar is prima over te houden voor een bosje droogbloemen. Dille is een neefje van kervel en venkel. De naam is oud Saksisch voor in slaap wiegen. Dille stimuleert borstvoeding, waardoor een baby extra goed kan slapen.

De berk (betula) | is lekker zwierig. De boom laat zijn schoonheid in elk seizoen zien. Er zijn zo’n zestig verschillende soorten en deze twijgjes passen heel goed in dit fijne boeket.

Allium | is een sierui. Deze bloemen laten je graag lang genieten, want ook zij drogen in. Pas al je de steel doorsnijdt heb je door de geur door dat allium uit de uien,- of looffamilie afkomstig is. Allium betekent letterlijk scherpte, er zijn 300 verschillende soorten van deze stijlvolle sierui met spectaculaire bloeiende bol.

Eucalyptus Nicholi | heeft fijne blaadjes. Lekker zwierig. Eucalyptus vind zijn oorsprong in Australië. Er zijn zo 700 verschillende soorten.

Kersenbloesem | bloeit honderd uit aan het begin van de lente. Wanneer de eerste bloesem buiten verschijnt geeft mij dat vlinders in mijn buik. Ik houd van die bloemenpracht die bloesem geeft. De geur en de aankondiging van een nieuw seizoen! Voordat de bloesem buiten toeslaat, haal ik het (zodra het kan meteen) in huis. Deze kersenbloesem staat symbool voor vernieuwing en hoop.

Voor de weetjes over Delphinium, de witte Prunus, de Violier en de Anemoon kun je nog eens doorklikken naar de blogs van de afgelopen weken. Deze beschrijvingen van deze seizoensbloeiers vind je in de blogs: Voorjaarsknaller en Biedermeijer.

Deze blog reeks is een samenwerking met Huis Van Bloemen. Wat brengen zij toch een pracht aan bloemen. Ik vind het zo heerlijk om met deze getalenteerde mensen te mogen samenwerken!

zondag 03 februari 2019

Nijntje

Ben jij al aan het nadenken over leuke uitjes voor de voorjaarsvakantie? En heb jij een kleintje in de leeftijdscategorie tot een jaar of zes? Dan is een bezoek aan het Nijntje museum een absolute aanrader!

Museum

Het leukste museum voor peuters en kleuters vind je in Utrecht. Heerlijk doen, spelen en zo de wereld van Nijntje ontdekken. Op het moment dat wij het museum binnen stapten bleef onze Juul even overdonderd staan, maar al snel kwam ze los en genoot ze van een paar heerlijke uurtjes vol Nijn. Voor dit museum boek je een dagdeel, dus er is ook nog tijd genoeg om even gezellig ergens te gaan lunchen (wij bezochten het museum ‘s ochtends) en vervolgens een fijne stadswandeling te maken of een paar toffe winkels te bezoeken.

Just Dutch

Julie is op het moment helemaal weg van de verhalen van Nijntje. De poppen van Just Dutch zijn favoriet. Nina, Boris en Nijn worden veel rondgewandeld, omgekleed en in bed gelegd. Dus toen wij een bezoek aan het Nijntje Museum brachten moesten er natuurlijk een paar mee! Ben jij nog op zoek naar een origineel kraam,- of verjaardagscadeau? Neem dan eens een kijkje in de shop van Just Dutch.

Handmade

Nijntje handmade wordt gemaakt in Vietnam. Door werkgelegenheid te bieden aan kansarme mensen als gehandicapten en ook vrouwen die bijvoorbeeld thuis kunnen haken waardoor ze werk kunnen combineren met hun gezin, vindt eerlijke productie plaats. Deze werkwijze maakt de Nijntje collectie nòg mooier, vind je niet?

Carin Derks

Mocht je vandaag of morgen naar Show Up gaan, dan kun je Nijn en haar vriendjes in het echt bewonderen en pak je ook nog een primeurtje mee. De nieuwste ontwerpen, geïnspireerd op Delfts Blauw en de Nachtwacht, staan op dit evenement te pronken! Misschien ontmoet je dan ook Carin Derks, het creatief brein achter deze geweldige ode aan Dick Bruna.

Ik zag trouwens op de website van het Nijntje museum, dat er begin februari een Nijntje voorstelling speelt. Ook leuk om extra mee te pakken!

vrijdag 01 februari 2019

Poespas | Keecie in de sneeuw

Wat ben ik blij dat we vandaag de volgorde hebben omgedraaid. Eerst de leuke activiteiten. Sleeën, ik ging zelfs van een heuse heuvel af! Waaghals als ik ben (niet). Een sneeuwpop maken en een kijkje bij de paardjes op de kinderboerderij. We deden het allemaal. Om half tien liepen we al buiten. Daarna gingen we pas aan de slag met het ‘moet’ lijstje. Boodschappen doen, poetsen en wasjes wegdraaien. Inmiddels is de sneeuw hier aardig weg gesmolten en bleek deze volgorde een hele goede keuze.

Moe maar voldaan kruip ik nu achter mijn computer. Vanaf woensdag staat de slee al klaar, maar viel er steeds niet echt genoeg om ook echt op pad te gaan. Vanmorgen werden we blij verrast door een witte wereld. Ik weet dat niet iedereen (om verschillende redenen) hier blij van wordt, maar ik vind het heerlijk. Ik maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om Keecie in de sneeuw vast te leggen. Ik had al mooie bloemen gehaald voor op vaas, maar zo in de arm doen ze het ook wel heel fijn.

Een tassenhemel

Sinds kort mag ik voor Poespas bloggen. Na twee blogs over het prachtige servies van Fabienne Chapot, de link naar cheetah/lobster of pelican/sardine kun je hier nog eens bekijken, is het vandaag tijd voor de heerlijke collectie van Keecie. Ook bij Poespas te koop! Wat een tassenhemel, vind je niet? Ik denk dat ik voor het roze midden maatje ga, hoewel ik van die grote rode schoudertas ook wel heel erg blij word.

Dutch Design

Keecie ontstond in de kleine Amsterdamse woonkamer van Klaartje de Hartog. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot internationaal bekend Dutch Design. Elke tas en portemonnee wordt zorgvuldig met de hand gemaakt uit Italiaans leer van hoge kwaliteit. Dat voel je, zo zacht zijn de tassen! De ontwerpen van Keecie zijn verkrijgbaar in de mooiste kleuren.

Bij Poespas in de winkel vind je nu een trendy selectie in roze, rood, aubergine, goud en zilver. Kenmerkend aan de tassen (van de grootste tas tot aan de allerkleinste portemonnee) zijn de originele zeefdrukken aan de binnenzijde. Die geven je geheid een dikke glimlach.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met de vrolijkste winkel van Veenendaal: Poespas!

1 2 3 75