maandag 21 januari 2019

Bloemen Bijdehand | Biedermeier

Hoera! Daar gaan we weer! Zoals beloofd ook in 2019 heel veel bloemen op het blog in samenwerking met Huis Van Bloemen. We starten vandaag met voorjaar. Heel veel voorjaar. In de vorm van een Biedermeier. Hoe leuk is dat? Het woord Biedermeier klinkt misschien wat belegen, maar zo in deze fijne kleurtjes, met deze mooie voorjaarsbloeiers, daar kun je toch niet anders, dan zeggen dat het weer helemaal van nu is. De Biedermeier mag weer. Wij worden er heel blij van! Jij ook?

Een kleurrijk geheel

Een Biedermeier is een ronde bloemrijke bloemschikking, die wordt gemaakt in een schaal, pot of een vaas. De bloemen in een Biedermeier hebben korte stelen, die samen een compacte halve bol vormen. Dit boeketje vormt zo een kleurrijk geheel, een echte blikvanger voor op tafel. De neus doet trouwens ook goed mee, dit is met recht een verhaal in geuren en kleuren.

Wetenswaardigheden

Heb je zin in ook zo’n fijn boeket? Dan is hier weer je vertrouwde boodschappenlijstje met alle bijbehorende wetenswaardigheden. Zit je er klaar voor? Daar gaan we!

Een Anemoon | of anemone is een overblijvend kruid uit de ranonkelfamilie. Er zijn wel honderdtwintig verschillende soorten! Door de grote bloem en de enorme variatie aan kleur is het een pareltje voor je boeket. Ze staan symbool voor verwachting, zorgzaamheid en eerlijkheid en vertellen je ‘ik wil graag bij jou zijn’. De anemoon komt van oorsprong uit Zuid-Europa en Azië. Anemone is grieks en betekent wind. Het zaad is namelijk pluizig en wordt door de wind verspreid. Wil je lang van deze bloem genieten, zet ze dan in een klein laagje water op vaas. De anemoon behoort tot de eerste lentebloemen, maar vergis je niet, want er bestaan ook herfst anemonen.

De Hyacint | kondigt de lente aan, met een breed scala aan kleuren en haar heerlijke geur. De hyacint is een bolgewas uit de aspergefamilie en is afkomstig uit het oostelijke Middellandse zeegebied. De hyacint luistert ook naar de naam hya cinthus orientalis en is een ras optimist. De bloem staat symbool voor vrede, toewijding, schoonheid, macht en trots, maar ook geluk en liefde.

Een blauwe druif | komt ook uit de aspergefamilie. Dit druifje is blauw of wit van kleur en wordt ook wel druifhyacint genoemd. Wederom is het een voorjaarsbloeier, met haar trosjes vol geurende lente, die ruiken naar muskus of muscari. Er zijn ruim veertig verschillende soorten en komt van oorsprong uit Bulgarije, Griekenland, Turkije, de Kaukasus, het Middellandse zeegebied en Klein-Azië. Dit kleine bolletje behoeft geen extra voeding of water, in de bol zit namelijk een complete maaltijd voor de druif. De blauwe druif staat symbool voor mooi weer, denk aan de ramen en deuren die binnenkort weer opengezet kunnen worden of korte mouwen en frivole jurkjes of een gezellige picknick. Het blauw van de druif staat voor zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid.

De Ranonkel of Ranunculus | komt uit het geslacht van de boterbloem en is familie van de waterranonkel. Er zijn zo’n 250 tot 600 verschillende soorten, dus eigenlijk zijn het er zoveel, dat ze niet goed te tellen zijn! Dat vinden wij helemaal niet erg, want het is een absoluut feestnummer. Alle kleuren als wit, geel, oranje, roze, rood of paars zijn een lust voor het oog. De bloemblaadjes van de ranonkel openen zich één voor één, waardoor je steeds meer van het hart van de bloem kunt zien. Deze bloem is een lust voor het oog en weer een uitstekend middel om de lente in huis te lokken! De ranonkel komt oorspronkelijk uit Midden-Azië en staat symbool voor charme. Ranunculus is latijn voor opkikkertje. In de vrije natuur komt deze bloem namelijk veel voor in drassige gebieden. Ook de ranonkel wil graag weinig water in de vaas, een klein laagje is genoeg. Wel regelmatig even bijvullen, want de bloem is een gulzige drinker!

Tot volgende week! Voor weer een vers blog vol bloemen!

zaterdag 19 januari 2019

Opknappen van de kinderkamer

De eerste weken van dit jaar heb ik besteed aan het opknappen van de kinderkamer. Toen we drie jaar geleden in verwachting waren, wilden wij niet weten of de baby een jongetje of een meisje werd. Voor de babykamer koos ik okergeel als accentkleur en werd de basis vooral zwart wit met natuurlijke materialen. Hier kun je de babykamer nog eens bekijken, de link voor als je dat leuk vindt. Tijdens de afgelopen twee jaar is de kamer steeds een beetje aangepast. Zo ging bijvoorbeeld de wandplank, zodra ons kleintje kon staan, weg. Verplaatsten we de commode van de muur naar het raam (veel gezelliger) en werd de grijze loper vervangen voor een groot en zacht speelkleed (onze gietvloer voelt namelijk best wel koud aan). Het resultaat? Na genoten te hebben van de babykamer was er nu weinig meer van over. Het geheel was weg en de kamer deed niet echt gezellig meer aan. De hoogste tijd dus voor een actieplan!

Piment en Setting Plaster

Als eerste schilderde ik de muur achter het bedje in een warme roze tint. Het is de kleur Piment van Histor. Dat was hard nodig! De muur was vies geworden en bevatte inmiddels een flink aantal gaatjes. We hadden deze muur nog helemaal niet geschilderd. Ook niet toen we de babykamer gingen inrichten. Er zat ‘Scandinavian green’ van Painting the Past op. In dit blog kun je dat nog eens bekijken. Een frisse, zachte en neutrale tint, die prima was voor een babykamer. Dus besloten we dat drie jaar geleden zo te laten. Maar nu was de muur echt vies geworden en toe aan een frisse lik verf. Wij zijn deze keer voor een fijne dosis roze gegaan.

Vervolgens schilderde ik de witte muur achter de kast in de kleur Setting Plaster van Farrow&Ball. Ik wilde voor deze muur een lichtere kleur, omdat de kamer lang en smal is, maar het moest natuurlijk ook bij het donkere roze kleur en bij de behangcirkel passen. Ik vraag mij nu af, waarom ik deze muur niet eerder een kleurtje heb gegeven. Het geeft zo’n gezellig sfeertje!

De behangcirkel van Hartendief mag nog even blijven. Daar zijn we allemaal nog zo verliefd op. Voor het kleine muurtje (rechts op de foto) achter het boekenrekje wil ik nog een behangetje uitzoeken. Ik ben inmiddels aan het speuren, maar heb nog niet de perfecte match gevonden. Heb jij tips? Ze zijn welkom!

Een vloerkleed

Dan de vloer. Zoals ik net al vertelde is een vloerkleed op de kamer van Julie echt een must. De gietvloer is mooi en praktisch, maar te koud om zo op te spelen. Het is fijner om uit bed op een behaaglijk kleed te stappen. Via Instagram vond ik de webwinkel May and Fay. Ik wist direct: ja, dit is het! Eerlijk? Ik kreeg keuze stress! Ik nam contact op met Cindy, de eigenaresse van May and Fay en mocht speciaal voor dit blog de drie vloerkleden die ik op het oog had fotograferen. Cindy is degene die deze prachtige kleden in haar webwinkel May and Fay verkoopt. De naam May and Fay is gebaseerd op de namen van haar dochters: Myra en Faylinn. Naast prachtige vloerkleden vind je ook kussens, papierwaren en spiegels in de webshop. Mooie accessoires om je kamer verder mee aan te kleden. Alle producten bij May and Fay hebben een tropische, botanische en bohemien stijl. Ik heb mijn oog al laten vallen op een paar toffe kussens, maar daar richt ik mij later verder op. Eerst de basis! Dus dan is nu mijn vraag aan jullie: help! Voor welk vloerkleed zou jij gaan?

May and Fay

De vloerkleden van May and Fay zijn van Lorena Canals. Het Spaanse Lorena Canals bestaat sinds 1990 en is gespecialiseerd in zachte, zware en aaibare vloerkleden voor de baby,- en kinderkamer. Lorena Canals staat voor een eco-vriendelijk productieproces en gebruikt duurzame grondstoffen. Het bedrijf ziet er zelf op toe dat er geen kinderarbeid wordt ingezet bij de productie. De kleden bevatten geen schadelijke organische of chemische stoffen. Wat mij betreft maakt dat de kleden nòg mooier dan ze al zijn. De kleden zijn allemaal handgeknoopt, dat kun je zien aan de onderkant, ze verschillen in de manier waarop ze geknoopt zijn.

Ik koos voor een terrazzo moonstone vloerkleed in roze, beige en nude kleuren. Behoorlijk hip vind ik zelf. Het kleed is net wat dikker en valt mooi plat. Dit mozaïek patroon is weer helemaal terug van weggeweest. Het was voor het laatst populair in de jaren ’50 en ’60 is terug van weggeweest. Het kleed bestaat uit losse haren en is met de hand kort afgeknipt. Het tweede kleed is een Berber. Een mooi kleed met een beige en zwart dessin. Dit kleed heeft geen losse haren, maar losse lusjes ‘loops’ noem je ze. Dit kleed past goed bij de Scandinavische woontrend en is de meest neutrale van de drie. Wat mij betreft staat dit vloerkleed altijd mooi. Het derde kleed heet Kaarol en is lekker Bohemien. Past ook heel goed bij de rotan trend, want ja, ook rotan mag weer! Dit kleed heeft langere haren, een beetje fluffy zoals je bij veel Marokkaanse kleden ziet. Alle kleden zijn gemaakt van honderd procent biologisch katoen en ze zijn geknoopt van wol die met natuurlijke kleurstoffen zijn geverfd. Met een handig onderkleed (ook via May and Fay) liggen ze stevig op de vloer, geen gevaar voor uitglijden en met een gietvloer als basis (die echt super glad is), kan ik dit uit ervaring met je delen.

Maar dan nu de vraag, voor welk vloerkleed moet ik kiezen? Ik ben heel benieuwd naar jouw voorkeur! Laat je het me weten hier op het blog of met een berichtje op Instagram?

donderdag 17 januari 2019

Poespas | Servies van Fabienne Chapot

De tijd van prachtig gedekte kersttafels met je mooiste zondagse servies is geweest. Hoe leuk is het dan om met een heel tof theeservies lekker bij te kletsen met je moeder of beste vriendin? Of om op deze korte en donkere dagen gezellig samen te ontbijten van hele kekke bordjes? Of wat dacht je van ‘s avonds een hele gewone maaltijd eten en langzaam maar zeker een heel gaaf bord tevoorschijn te zien komen? Wij houden er van! Dit servies uit de vrolijkste winkel van Veenendaal ‘Poespas’, past geheel in dit plaatje. Het is fris, het is vrolijk en super hip. Maar dat kan natuurlijk ook niet anders wanneer je de naam van de ontwerpster hoort. Wie van jullie raadde het al? Ik heb er zelf twee jurkjes van in de kast hangen (en dan hadden er gerust meer mogen wezen)! Het is het servies van Fabienne Chapot.

Homewear collectie

De prints van Fabienne Chapot hebben een geheel eigen stijl. Helaas zie je copycats daar dankbaar gebruik van maken, daar kan ik mij toch zo aan ergeren. Gelukkig is Fabienne iedereen steeds weer te snel af, door constant met nieuwe ontwerpen te komen, waarvan je denkt: dit is nòg toffer! Het merk heeft inmiddels vijf prachtige collecties neergezet. Bij het zien van dit servies ging mijn interieurhart sneller kloppen. Ik dacht, waarom heb ik dit nooit eerder gezien? Hoe leuk is het dat Fabienne Chapot ook een homewear collectie heeft?! Van tafelkleden tot kussens of van opschrijfboekjes tot theedoeken. Het is een feestje. Het servies is verkrijgbaar in vier prints: Cheetah, Lobster, Pelican en Sardine.

Ik ben dol op mooi servies. Ik gebruik kopjes en schaaltjes vaak om kleine plantjes of om er voorjaarsbolletjes in te zetten en bordjes pronken ook nog wel eens op een plank of aan de muur. Mooi servies is tenslotte veel te leuk om weg te stoppen in een kast. Natuurlijk gebruiken we het ook, hoor en dan niet alleen tijdens hoogtijdagen. Daar is ’t tenslotte voor bedoeld!

Cheetah en Lobster

In samenwerking met Poespas mag ik hier (op het blog en op Instagram) het servies van Fabienne Chapot met jullie delen. Het is echter zoveel moois, dat we vandaag beginnen met de Cheetah en Lobster print. Heb jij al een favoriet? Poespas is dè winkel in Veenendaal. Ben jij actief op Instagram? Dan snap je waarschijnlijk precies wanneer ik zeg, dat je heel veel moois uit dit wereldje in deze fijne winkel vindt. Waaronder dus een selectie uit de homewear collectie van het label Fabienne Chapot. Ik mag voor een langere periode een samenwerking met deze winkel aangaan. Dus je zult de komende tijd nog veel meer fijne merken uit deze winkel hier op het blog voorbij zien komen.

Poespas is zo’n winkel waar ik van kind al over fantaseerde. Stiekem lijkt het me nog steeds zo idyllisch om zo’n tof winkeltje te mogen runnen. Hoewel ik inmiddels weet dat het keihard werken is en dat ik waarschijnlijk niet de meest geschikte eigenaresse zou zijn. Ik zou alleen inkopen wat ik mooi vind en vervolgens alles zelf willen kopen! Ook deze keer bleef dat geweldige blauwe kussen met Cheetah print lekker hangen! Ik kan het niet laten.

Fijne avond!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met de vrolijkste winkel van Veenendaal: Poespas.

woensdag 02 januari 2019

Een fraaie rugzak

Met twee weken vakantie, geniet ik volop van de hele dagen met ons kleintje. Die stiekem al een hele dame aan het worden is met d’r bijna twee en een half! We maken kleine gezellige uitstapjes en nemen een fraaie rugzak met ons mee.

Sticky Lemon

Gewoon gezellig naar de dierentuin (Rhenen is voor ons vlakbij en we hebben een abonnement), even tuincentrum hoppen of een bezoekje aan de bieb. Een mooie stevige rugzak, bijvoorbeeld voor al het leesvoer, mag daar natuurlijk niet bij ontbreken! Dit exemplaar is van Sticky Lemon en verkrijgbaar in de leukste kleurencombinaties. De rugzak komt uit de webwinkel Fraaii. Is die bij jou al bekend?

Zelfstandige en creatieve ondernemers

Dat is één van de leukste dingen aan Instagram: het ontdekken van toffe kleine zelfstandige en zeer creatieve ondernemers. Bij Gerdien, eigenaar van Fraaii, heb ik inmiddels twee jurkjes gekocht. Beide te mooi en echt de pronkstukken uit de kast van Juul. Wat heeft ze op beide jurkjes veel complimentjes gekregen! Zelfs van mensen die je zomaar tegen komt in een winkel of zelfs parkeergarage. Gerdien van Fraaii levert maatwerk en een fantastische kwaliteit. Het is echt, echt, echt een aanrader om bij Fraaii wat moois uit te gaan zoeken voor je kind! Ik zag vorige week op Instagram alweer de mooiste nieuwe stoffen voorbij komen en daar ga ik zeker weer een keuze uit maken voor een nieuwe bestelling.

Kinderkleding, stoffen en accessoires

Naast kinderkleding verkoopt Fraaii ook stoffen, sokken, accessoires en rugzakken als deze mooierd van Sticky Lemon. De rugzak is hier inmiddels al weer een paar weken in gebruik en ook al twee keer mee geweest tijdens een bezoekje aan de bibliotheek. Een plek waar ik graag naar toe ga met Julie. Het is een klein maar gezellig uitje. Juul kan er heerlijk klimmen, spelen en met boekjes in de weer. En ik word simpelweg al blij van al dat leesvoer om mij heen. Win win! Ik hoop mijn liefde voor lezen aan onze dochter over te dragen. Op het moment dat ik na de geboorte van Julie bericht van de bibliotheek kreeg voor het ophalen van een gratis lidmaatschap en welkomstpakket ben ik direct gegaan. Nu probeer ik die bezoekjes zo één keer in de twee maanden voort te zetten.

Het hoeft niet altijd ver of extravagant, juist de kleinste uitstapjes, zijn vaak het grootste geluk. Ga jij nog op pad in deze week? En neem je dan ook zo’n stoere en stevige rugzak mee als deze van Sticky Lemon bij Fraaii?!

maandag 24 december 2018

Amaryllis DIY

In december is er één bloem die hier in huis niet mag ontbreken, het liefst in knal (Ferrari) rood, de Amaryllis. Als bloembol in een terracotta potje, solo in een smalle hoge vaas of lekker uitpakken in boeket vorm, het maakt mij niet uit. Ik vind het allemaal even mooi en echt horen bij Kerst.

Bloemenveiling Plantion

Stiekem begin ik deze maandag dan toch weer met een bloemenblog. Alleen staat er nu maar één bloem centraal. In samenwerking met bloemenveiling Plantion zetten we vandaag de Amaryllis in het zonnetje.

Winterbloem

Deze winterbloem staat symbool voor kracht en schoonheid. Wist jij dat de Amaryllis in meer dan honderd variëteiten (soorten) verkrijgbaar is? Van november tot en met maart kun al deze verschillende vormen en kleuren bewonderen en thuis op vaas zetten. Vier de winter met de Amaryllis!

Een simpele zelfmaker

Bij dit mooie boeket ontving ik een leuk Amaryllis-sjabloon en een raamstift. Dat moest ik natuurlijk even uitproberen. Met kneed gum plakte ik de poster aan de buitenkant van de ruit. Door vervolgens binnen de print over te trekken, ontstond er een hele mooie raamtekening. Een simpele zelfmaker, gemaakt in een floep en een zucht en met een heel tof effect.

Gratis sjabloon

Via Amaryllis info vind je nog veel meer tips en tricks. Leuke styling ideeën, goede verzorging tips of de instructie video van deze DIY. Ook kun je er het sjabloon gratis downloaden. Misschien leuk om vandaag nog even op de ruit te zetten en anders om te bewaren voor volgend jaar.

Voor nu wens ik je goede laatste voorbereidingen toe, een fijne maandag en hele mooie Kerstdagen vol liefde!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Plantion.

1 2 3 74