maandag 30 april 2018

Thee van Nederlandse bodem

De theeplant Camellia Sinensis komt oorspronkelijk uit China. Daar begonnen de Chinezen duizenden jaren geleden met het verbouwen en drinken van thee. Deze theeplant kweken in het Europese klimaat was ontzettend moeilijk, maar het is met de ‘Special Plant Zundert’ gelukt! Je kunt nu niet alleen thee van Nederlandse bodem drinken, maar ook nog eens je eigen plant kweken en aan de slag gaan om zelf thee te maken.

Camellia Sinesis

Met die ene plant Camellia Sinensis kan je 300 smaken thee maken. Voordat Tea by Me begon met het opzetten van hun Nederlandse theeplantage, was er in heel Europa geen theeplant te koop. Inmiddels is daar wel verandering in gekomen, want Tea by Me heeft een prachtig bedrijf neergezet in Zundert.

Tea by me

Wist jij, dat een theeplant eigenlijk een boom is? Wanneer je de plant niet snoeit, kan de boom wel 20 meter hoog worden! In China vind je daar enkele exemplaren van. Voor het maken van thee snoei je de plant regelmatig, want je gebruikt er de jongste blaadjes / scheutjes voor. Wat je vervolgens verder moet doen, lees je op de website van Tea by Me. Daar staat het stap voor stap uitgelegd.

Moederdag cadeautje

Deze twee theeplantjes zijn verpakt in een stoer zakje met een lieve tekst daarop. Dat pakketje is vervolgens in een handige theebus gezet en als kers op de taart zit er ook nog eens een zakje thee van Tea by Me bij. Lijkt mij een top Moederdag cadeautje! Wil jij jouw moeder verrassen met zo’n origineel cadeau? Via de storelocator op de website van Plantion zie je bij welke bloemist je kunt vragen naar deze theeplant.

De kopjes en het vaasje van keramiek vond ik met Koningsdag bij een kraampje van een super leuke vrouw. Het hele jaar door maakt zij potjes en schaaltjes en kopjes en vaasjes om ze één keer per jaar op Koningsdag op de vrijmarkt in Veenendaal te verkopen. Dit vertelde ze me breed lachend, toen ik om haar kaartje vroeg. Marlous van Oh Marie! schreef er deze geweldige column over voor het Algemeen Dagblad. Die knikkende knieën en die begeerte? Bij het lezen van de column barstte ik in schaterlachen uit en zag ik mijzelf, afgelopen Koningsdag, op het kraampje af stiefelen. Man en kind totaal vergetend, watertandend, om vervolgens eindeloos alle creaties op te pakken en weer neer te zetten. Volgend jaar weer!

Laat een reactie achter