vrijdag 07 september 2018

Spiced Honey van Flexa

Afgelopen dinsdag werd de kleur van het jaar 2019 bekend gemaakt. Dit jaar is dat de kleur Spiced Honey van Flexa. Ik deel dit niet vanwege een samenwerking of omdat ik gesponsord wordt, maar gewoon omdat ik het leuk vind om interieur trends te volgen en in dit geval dus kleur trends.

Goud

Nu is kleur iets wat super smaak gevoelig is. Wat de één prachtig vindt, vindt de ander vreselijk. Persoonlijk vond ik de kleur van 2017 Denim Drift te fel en de kleur van 2018 Heart wood niet mooi. Ik houd namelijk niet van paars of lila tinten. Bij het zien van Spiced honey was ik direct verkocht. We hebben (eerlijk gezegd had mijn moeder dat idee) namelijk nog het idee gehad, om deze roze rode muur goud te schilderen. Vind alleen maar eens een goud kleur zonder glim of bling. Ik vond ‘m niet. Dus ging ik zoeken naar een mooie roze, rode of bruine tint. De kleur Spiced Honey is precies wat ik zocht! Op Instagram deelde ik gisteren wat spontane plaatjes van mijn verf actie en kreeg ik heel vaak de vraag wat voor kleur het nu eigenlijk precies was. Okergeel, beige of zelfs de kleur van hopjesvla werd genoemd. Ik denk dat goud het beste in de buurt komt bij deze warme kleur Spiced Honey.

Make-over van onze hal

Na het verven van de muur achter de eettafel was ik voor de drie muurtjes in de hal aan het denken aan een roze tint. Toen ik dinsdag de kleur van het jaar 2019 op social media spotte wist ik direct: dat is ‘m! Geen kleurproefjes kwamen er aan te pas. Donderdagmorgen ging ik direct een pot verf halen. Mazzel want ze hadden ook nog eens 40% korting bij de Gamma op deze muurverf van Flexa en dubbel mazzel, ze hadden net de avond ervoor de computer van de mengmachine een update gegeven. Was ik eerder gekomen, dan hadden ze de verf nog niet eens voor me kunnen mengen. Nu ging ik met een pot muurverf van Spiced honey naar huis en tijdens het middagslaapje van Julie ben ik gelijk aan de gang gegaan met de make-over van onze hal. Wat een verschil, hè? De foto links en rechts. De kleur geeft zoveel meer diepte aan onze hal. Wij hebben een hal op het noorden en met een bijna dichte voordeur. Er is dus weinig lichtinval. Daardoor oogt Spiced Honey wat donkerder bij ons en daar ben ik juist heel blij mee. In combinatie met de vloer en het zwart geeft het een hele rijke uitstraling.

Hier nog een voor (links) en na (rechts) foto. Op de rechter foto zie je maar een klein stukje van de geschilderde wand. Toch wil ik deze foto graag delen. Juist die kleine stukjes van de wand, die je ziet vanuit de keuken of een andere hoek vind ik zo ontzettend leuk! Daarbij staat ons schoenen rek hier ook eens op de foto. Het is een oud boekenrek van de basisschool. Ik plakte er vilten onder, zodat je ‘m heel makkelijk aan de kant schuift als het een keer nodig is om in de meterkast te moeten zijn. Er kunnen heel veel schoenen in, het staat opgeruimd en neemt weinig plek in. Het is alleen wel een klein beetje confronterend om de deur van onze meterkast zo op de foto te zien. Waar ik wandjes schilderen enorm bevredigend en leuk vind, heb ik aan deuren echt een hekel. Als ik deze deur zo zie, denk ik toch dat we er een keer aan moeten gaan geloven.

Blij! Ben ik met het resultaat. Enorm blij! De kleur matcht goed bij onze houten wand, de zwarte deur en het kozijn, de grijze trap en de zwarte en witte accenten. Daarbij staat het heel warm bij de roze rode muur achter de eettafel. Ik ben heel gelukkig met dit doorkijkje! En de inmiddels smoezelig geworden kapstokhoek is weer spik en span.

Fijn weekend!

Laat een reactie achter