donderdag 05 april 2018

Smûk

Blogster Wimke Tolsma kondigde een paar maanden geleden aan, dat zij een boek uit zou gaan brengen. Mijn nieuwsgierigheid was direct gewekt. Ik volg Wimke en haar inspirerende blog al jaren met veel plezier. Een boek van haar hand, dat klonk goed! Nadat een paar keer een tipje van de sluier werd opgelicht via haar social media, zette ik de titel ‘Smûk’ op mijn wensenlijstje.

Fries geluk

Afgelopen weekend was ik jarig en ik zag dat het boek getiteld ‘Smûk’, wat voor Fries geluk staat, ook precies de week er voor uit zou komen. Ik speelde met het idee om het boek voor mijn verjaardag te vragen. Alleen wilde ik ook heel graag een nieuw statief en besloot ik toch voor geld te gaan. Dan kon ik het boek altijd later zelf nog halen. Tot ik op donderdagmiddag thuis kwam en de voordeur half geblokkeerd werd door iets wat op de deurmat lag. Eenmaal binnen bleek het een dikke envelop te zijn, met een review exemplaar toegestuurd door Wimke zelf! Het voelde alsof ik een vervroegd verjaardagscadeautje kreeg. Zo leuk! Dank je wel, lieve Wimke!

Zelf maken

Afgelopen week heb ik steeds een stukje gelezen in het boek en me verlekkerd aan de prachtige foto’s. Smûk is een boek wat gaat over Fries geluk en zelf maken. In het boek staan ruim zestig DIY-projectjes en recepten. Het resultaat, maar juist ook het maken zelf, zijn echte blijmakers. Een aanrader!

Inmiddels is mijn verjaardag geweest en heb ik het statief wat ik al een jaar lang (of nog langer) héél erg graag wilde hebben. Om het uit te testen maakte ik deze foto’s. Van Smûk en een bosje overblijvertjes in het daarvoor perfecte jubileum vaasje van Nienke van de Pol. Deze bloemen staan vandaag trouwens twee weken! Ik denk dat dit goed onder de noemer ‘Smûk’ valt.

Wimke, van harte gefeliciteerd met jouw eigen boek. Het ziet er werkelijk prachtig uit!

2 Antwoorden

  1. Lisanne,

    Ook bij mij staat het boek op mijn wens lijstje!
    Foto’s zijn prachtig! Dit komt vast mede het nieuwe statief!
    Vaasje van Nienke ook erg leuk. Vorig weekend nog even met mijn neus tegen het raam gestaan in Amerongen!

  2. Prachtige foto’s! Ben fan van jouw blog.
    Het woord Smûk betekent volgens mij gezellig en niet geluk…

Laat een reactie achter