woensdag 13 juni 2018

Plukgeluk & Louise

Haar eigen naam kan onze Julie nog niet zeggen, ze noemt zichzelf Lily, maar Louise… Je verwacht het niet, dat komt er met verve uit! Ze is dan ook dol op deze Bébé van het Belgische Lilliputiens. Louise is een pop waar ze heerlijk over kan moederen.

Voor poppenmoeders

De pop voelt zacht en heeft vrolijke kleuren en details. Het pampertje kan af en dus ook weer aan. Je begrijpt, Louise heeft heel vaak een vieze (of pieze) broek. Het jasje gaat regelmatig aan en uit en er zit een klein knuffeltje voor de pop bij, wat onze kleine meid direct begreep. Zij heeft tenslotte zelf een ‘aapie’ in bed, dus het kleine knuffeltje is het ‘aapie’ van Lousie. Louise heeft ook een klein flesje. Wat gebruikt wordt om de hele poppen,- en knuffelverzameling van Julie te voeden. Bij pop Louise is dat extra leuk, omdat er een klein magneetje in het uiteinde van het flesje zit en bij het neusje (hier moest ze in het begin flink om giechelen, inmiddels is het heel gewoon) van de pop. Zo blijft het flesje plakken. Handig, voor poppenmoeders die snel afgeleid zijn! Tot slot moet Louise vaak naar bed en toegedekt worden door het dekentje en kan Louise zelfs mee op reis terwijl ze in haar reiswiegje slaapt.

Zomerbloeiers

Nieuwe plantjes voor de tuin zijn eigenlijk de aanleiding voor dit blog. In de voortuin hebben wij zes vakken. Vijf daarvan waren nog prima qua beplanting, maar in het zesde vak was de lavendel afgelopen winter doodgegaan. Daar had ik in het voorjaar een bodembedekkertje ingezet. Het resultaat? Ik heb nog nooit zo’n saai stukje groen gezien. Het was het volledig niet. Niet eens net niet. Dus ging ik naar het tuincentrum met een plan. Plukgeluk! Ik heb een paar bodembedekkers weggehaald en vervangen voor zomerbloeiers. Wanneer deze komende winter onder de grond verdwijnen, blijven de bodembedekkertjes voor wat groen zorgen. En nu? Nu staan er anemonen, gebroken hartjes, Marokkaanse margrietjes en een rode plukbloem waarvan ik de naam niet meer weet. Iemand de tip? Heerlijk om in eigen tuin naar hartelust te kunnen plukken voor een lief boeketje.

Samen vormen ze een vrolijk geheel. Pop Louise en mijn bosje plukgeluk uit de voortuin. Het boeketje staat in het mooie POL vaasje van Studio Nienke van de Pol. Ideaal voor dit soort kleine boeketjes. Zo haal je buiten naar binnen!

Dank je wel, Aryati van PUUR PR, voor het toesturen van pop Louise van Lilliputiens. Er wordt dagelijks met haar gespeeld door Julie. Ze is er zo gelukkig mee!

Een Antwoord

  1. Rode valeriaan is de rode plukbloem.

Laat een reactie achter