zondag 07 oktober 2018

Fotografie uitdaging van oktober | Kaarslicht

Een maandelijkse ‘photo challenge’, een uitdaging aan mijzelf en voor mijn volgers via Instagram. Voor degene die wel van een uitdaging houden! De fotografie uitdaging van oktober is fotograferen met kaarslicht. Dus spelen met licht en donker.

Op Instagram

Niet omdat ik zelf nu zo’n fantastische fotograaf ben. Misschien moet ik wel zeggen, juist omdat ik niet zo’n fantastische fotograaf ben en heel graag wil leren. Heb ik bedacht om een fotografie uitdaging op Instagram in het leven te roepen. Elke maand bedenk ik een onderwerp, het liefst uit mijn comfort zone, waar ik mee aan de slag ga.

#uitdagingkaarslicht

Deze maand is het onderwerp kaarslicht. Mijn uitdaging aan jullie: deel op instagram op je account een foto met #uitdagingkaarslicht en tag mij in de foto. Als je het leuk vindt om mij te helpen en deze actie te promoten, kun je je foto extra via je stories delen. Het zou natuurlijk super tof zijn wanneer je ook wat technische informatie over de foto kunt en wilt delen. Het hoe en wat zeg maar. Dat kan met informatie van een spiegel reflex camera (deel dan de ISO, sluitertijd en diafragma) zijn, maar ook met een smartphone kun je prachtige foto’s maken. Geef in dat geval een gouden tip bij de foto! Ook is het prettig om te vermelden wanneer je de foto hebt gemaakt, op welk tijdstip van de dag of bijvoorbeeld wat voor weer het was. Dat is namelijk allemaal van invloed op jouw foto!

Technische informatie

Hier mijn technische informatie op een rijtje:
Foto 1 | ISO 160, sluitertijd 1/3 seconde en diafragma 7,1
(de foto maakte ik aan het begin van de avond/tijdens schemering)
Foto 2 | ISO 160, sluitertijd 1/2 seconde en diafragma 6,3 (de foto maakte ik ’s avonds)
Foto 3 | ISO 160, sluitertijd 1/2 seconde en diafragma 7,1
(de foto maakte ik aan het begin van de avond/tijdens schemering)
Foto 4 | ISO 160, sluitertijd 1/2 seconde en diafragma 7,1
(de foto maakte ik aan het begin van de avond/tijdens schemering)
Foto 5 | ISO 160, sluitertijd 1/2 seconde en diafragma 7,1 (de foto maakte ik ’s avonds)
Foto 6 | ISO 160, sluitertijd 1/1,3 seconde en diafragma 8 (de foto maakte ik ’s avonds)

Op zoek naar inspiratie en creativiteit

Nu vraag je je misschien af: waarom? In de maanden voor de zomervakantie merkte ik dat ik mezelf een beetje ‘verloor’ in het werken aan mijn blog en Instagram. Ik hopte van de ene naar de andere opdracht, probeerde de perfecte foto te maken en ik merkte dat ik daar mijzelf een beetje in verloor en steeds bij hetzelfde bleef. Fotograferen en posten, fotograferen en posten, dat was het wel. Ik miste het vinden van inspiratie en het delen van spontane creatieve acties.

In de vakantie nam ik mij voor daar verandering in te gaan brengen. Om weer op zoek te gaan naar creativiteit en inspiratie. De dingen waar ik blij van word! In eerste instantie bij mijzelf, door kritisch naar mijn werk te kijken, maar ook door weer op zoek te gaan naar inspiratie en creativiteit op andere accounts en blogs. Nu blijft chronisch tijdgebrek een dingetje, maar ik merk wel, dat ik er nu al veel blijer van wordt! Zoeken naar grenzen, mogelijkheden en net even anders. Daar tijd en ruimte voor maken.

Win!

Doe jij mee aan deze actie? Elke zaterdag post ik alle deelnemende foto’s op mijn stories, met tag naar jouw account. Als dank voor je investering in tijd en moeite. Aan het einde van de maand, op 31 oktober, kies ik drie winnaars. Om het extra leuk te maken heb ik Van Tjalle en Jasper, Nienke van de Pol en Lotte Brans bereid gevonden om een kandelaar beschikbaar te stellen voor deze ‘photo challenge’. Super bedankt! Win jij BOCHT, een Pol kandelaar of de roze mini beer kandelaar? Ga jij de uitdaging aan!

Laat een reactie achter