donderdag 31 mei 2018

Een extra groot wandkleed

Vandaag een blog met veel foto’s en weinig woorden. De inspiratie daarvoor ontbreekt eventjes. Ik denk dat de plaatjes wel genoeg vertellen. Een extra groot wandkleed van bijna twee bij twee meter kijk je namelijk niet mis!

Bij het tuincentrum

Op plantenmissie bij het tuincentrum viel mijn oog op dit XL doek. Het hing aan een ijzeren buis aan het plafond. Een mooie blikvanger en in gedachten zag ik ‘m ook wel op mijn roze muur achter de eettafel hangen. Dus laadde ik het bloemendoek in mijn karretje en ging ik eenmaal thuis gekomen op pad naar het bouwcentrum.

Een blikvanger

Bij het bouwcentrum haalde ik twee koperen buizen van twee meter lang. Die schoof ik aan de boven,- en onderkant door het doek. Vervolgens boog ik van twee ijzerdraadjes twee oogjes, zodat ik de bovenste buis aan mijn ophangsysteem kon bevestigen. Dit gedaan hebbende ging het doek aan de wand en is het nu een blikvanger in onze woonkamer!

Het boek ‘Smuk’ wat je op tafel ziet liggen is van de hand van Wimke Tolsma. Niet alleen een aanrader vanwege de inhoud, maar ook prachtig om neer te leggen als mooi tafelboek. 

Het Pinapple vaasje van Lenneke Wispelwey op de eettafel is één van mijn favorieten. Soms koop ik er bewust een klein boeketje voor en anders belanden de overblijvertjes van alle grote bossen steevast in deze mooierd van een vaas!

13 Antwoorden

 1. Staat echt super mooi! Mag ik vragen welk tuincentrum dit doek verkoopt?

 2. Wauw heel mooi Lisanne!

 3. Prachtig doek, super gaaf gedaan! Waar was het doek eigenlijk voor bedoeld, want er zat geen ophangsysteem bij toch?

  • Lisanne van de Klift

   Nee, dat klopt, maar het doek heeft van boven en onder wel een grote lus. Dus ik denk dat het wel bedoeld is om op te hangen, maar meer in grote ruimtes i.p.v. een woonkamer. Maar met twee buizen van de bouwmarkt was dat probleem dus zo opgelost!

 4. Dit wandkleed is nog eens een blikvanger. De kleuren passen zo mooi bij deze tijd van het jaar en bij jouw eethoek.

  Groetjes, Margaret

 5. Waar kan ik dat mooie wandkleed kopen???

 6. Hoe hoog heb je het doek gehangen vanaf de plint?

 7. Super mooi! Ik ben ook op zoek naar een mooi wandkleed. Ook voor de akoestiek in huis. Misschien dempt het wat. Deze is prachtig! Hij hangt inmiddels misschien niet meer bij je (ik volg je veel op Instagram en gebruik veel dezelfde soort kleuren en veel bloemen als jij in ons nieuwe huis), maar wist je dat het doek op jouw foto’s onderste boven hangt eigenlijk? Je merkt er niet veel van, maar probeer het maar eens! Het is andersom bedoeld (“geschilderd”) eigenlijk. Groetjes Renske!

 8. Waaauw deze heb ik nodig in mn leven!!! Weet je van welk merk deze is?

Laat een reactie achter