donderdag 25 oktober 2018

Een circustent streep

Iets waar ik de laatste tijd constant mee in mijn gedachte loop, zijn strepen. Strepen voor op de muur. Geen behang, maar geschilderd. In een kekke kleuren combinatie, met het vintage sfeertje van een circustent streep.

Een fijn vintage circus sfeertje

Deze obsessie voor de circus streep begon voor mij bij het Instagram account van Kinderkamerstylist. Als je nog niet bekend bent met het account van Jolien, dan klik klik klik, doorklikken dus! Het account staat, net als haar website, boordevol inspiratie. Jolien schilderde op de slaapkamer van haar dochter een heerlijke frisse streep op de muur, in een fijn vintage circus sfeertje. Mijn obsessie werd vervolgens gevoed door Marina van veel_woongeluk. Dat is er trouwens nog zo eentje (tip) om te volgen. Marina richtte in samenwerking met Flexa een ruimte in op de woonbeurs en schilderde één wandje in strepen, in zo’n heerlijke kekke kleuren combinatie. Mijn hart ging er sneller van kloppen. En toen als klap op de vuurpijl (en echt in dit geval is zo’n cliché volledig op zijn plaats) kwam Susanne van Frivole om de hoek. Als iemand de circustent streep ‘gerockt’ heeft, dan is zij het wel. In haar prachtige huis, waar een mega renovatie in de hoogste versnelling om de hoek giert, schilderde zij het plafond van haar dochter in de prachtigste circustent streep.

Roze en aubergine

Nou. Nu loop ik dus heel erg warm voor de circustent streep. Het liefst ga ik vanavond nog aan de slag. Ik weet alleen niet waar! Zolang ik daar nog niet uit ben, kwam mijn redding in dit geval (in eerste instantie) door de bus. Afgelopen weekend viel de nieuwste vtwonen op de deurmat met een shopping gids als bijlage. Deze bladerde ik door en mijn oog viel direct op dit Velvet Confect kussen van OYOY. In een prachtige roze en aubergine kleuren combinatie. Zonder aarzelen bestelde ik het kussen direct. Daarbij de poef en het geweldige dienblad negerend. Dat laatste vond ik best knap van mijzelf, want oei, wat zijn die ook leuk! En kwam vervolgens de pakketbezorger gisteren mijn herfstvakantie cadeautje netjes aan de voordeur afgeven.

Zolang ik het ‘waar’ nog niet weet, staat ik vergenoegd naar mijn nieuwe kussen. Wie weet volgt er binnenkort nog een vervolg over deze streep.

Bloemenkrans DIY

De bloemenkrans DIY zat ook al een tijdje in mijn hoofd. Gisteren ging ik aan de slag met een simpele ijzeren ring (ik kocht deze bij Huis van bloemen), een klosje binddraad en de overblijvertjes uit de inspiratietuin van Marieke Nolsen. Binnenkort meer hierover! Het is een simpele DIY, met een groots effect. Ik begon aan de linkerkant met kleine bloemen, die ik simpel om de ring heen bond (je knipt het ijzerdraad niet door, steeds door blijven binden) en werkte langzaam (al bindend) naar de grootste Dahlia’s. In het midden (bij de grootste Dahlia) aangekomen, sloeg ik een stuk over en ging ik al bindend van rechts naar links terug. Om de krans ‘vol’ te krijgen. Op rechts begon ik dus weer met kleine bloemen en eindigde ik in het midden tegen de andere grote Dahlia aan. Let wel op, de bloemen worden wat topzwaar. Je kunt de ring dus niet te vol ‘proppen’, dan gaan de bloemen kantelen.

Zo genoot ik op een andere manier dan anders nog even van deze laatste restjes plukgeluk uit de tuin van Marieke. De bloemenkrans houdt het een dag. Dan gaan de bloemen verleppen. Dus het is echt eventjes voor een groots effect.

Fijne avond!

Een Antwoord

  1. Nou! Wat een superleuke complimenten, thnks! En wat heb je er een heerlijke tekst bij geschreven….. erg leuk! En dat kussen is absoluut prachtig :-) en hélemaal circus 👌🏻

Laat een reactie achter