vrijdag 07 juli 2017

Opknappen | Het theekastje

Opknappen

Nadat ik bij Janneke van Daily Apple haar opgeknapte theekastje zag, was ik verkocht en ging ik online via Marktplaats op zoek. Deze zoektocht duurde een aantal maanden. Of er werden geen theekastjes aangeboden of ik was te laat of de plaats waar het kastje te koop werd aangeboden was te ver weg of ik vond het theekastje simpelweg niet mooi. Er gingen ook weken voorbij waarin ik vergat dat ik op jacht was naar een theekastje. Toen het me op een gegeven moment weer te binnen schoot en ik meteen even op Marktplaats ging kijken vond ik warempel een mooi theekastje, tegen een leuk prijsje in mijn eigen woonplaats! Ik reageerde, kon de volgende dag het kastje al afhalen en ging meteen aan de slag om mijn vondst te gaan opknappen. Dat was op Tweede Pinksterdag. Ik deelde al een voorproefje via Instagram en helaas duurde het even voordat ik er eindelijk toe kwam om mijn projectje hier op het blog te delen. Nu dus!

Nieuw leven

Dit theekastje werd eerst helemaal kaal geschuurd. Meteen mijn eerste tip, raak met de schuurmachine het glas niet, dat geeft krassen. Logisch, maar helaas was ik daar niet altijd even secuur in. Na het schuren heb ik het theekastje twee lagen ‘Studio Green’ van Farrow & Ball gegeven. Inmiddels had ik bij de dames van PRCHTG een tof roze geschilderd kastje gespot, waardoor ik besloot een groene koers te gaan varen. Een mooie diepe trendkleur van dit jaar. De verf is op waterbasis, wat goed is voor het milieu, een mooi mat effect geeft en niet zo’n sterke verfgeur verspreidt. Studio Green is een botanische kleur, waardoor je buiten een beetje naar binnen haalt. Het is een tint met een stijlvolle en klassieke uitstraling en het geeft je interieur de sfeer van rust en geborgenheid.

Ik maakte het kastje af met twee kaki handgreepjes voor op het dienblad en een naturel greepje voor aan het deurtje. De greepjes zijn van leer en kocht ik bij Handles &  More. Voor het dienblad koos ik een platte greep en voor het deurtje een lus. Bij de greepjes worden mooie mat zwarte schroeven geleverd. Zo is dit theekastje klaar voor een nieuw leven!

Sfeermakers voor in huis

In en op (en rond) het kastje heb ik fijne sfeermakers verzameld. Op het kastje zie je de Amsterdamse huisjes van Kesemy design. In het blog over een design limonade karaf en deze grachtenpandjes schreef ik daar al eerder over. Ook zie je vaasjes van keramiek uit de webshop van Hella Duijs en de fantastische gieter (die ik altijd gebruik als vaas) van Studio Harm en Elke. Het zwaantje maakte Corine van Studio Rode Kers voor onze Juul. De houten Hold it+ van Roosmarijn Knijnenburg mag als stekplaats voor een Pilea dienen. In het kleine vaasje is een takje wortel aan het schieten. De waxinelichthouder van Vbean is één van mijn pronkstukjes, samen met het vaasje waar ik een cactus in zette. Een stapel gelezen of nog te lezen tijdschriften en boeken maken het geheel af. Kortom: dit oude theekastje is een hele fijne verzamel,- en/of bewaarplek geworden voor mooiste spulletjes en een lekker leesvoer.

2 Antwoorden

 1. Hai Lisanne!

  Super mooi geworden!!! Nu wil ik dit ook gaan doen, mag ik weten welke finish je gebruikt hebt?

  Alvast bedankt voor je antwoord!

  Groet,
  Anita

 2. Hoi,
  Wat is het een mooi kastje geworden.
  Welke maat hebben gekozen voor het lusje voor het deurtje?

  Groet,
  Dorian

Laat een reactie achter