vrijdag 12 januari 2018

Vitra Eames DAR

Wat een plaatje, hè?! Dol enthousiast ben ik over onze nieuwste aanwinst, deze droomstoel, in huis. Een bordeauxrode Vitra Eames DAR met een zwart gepoedercoat onderstel. Vlak voor Kerst werd de stoel door Flinders thuisbezorgd. En ja, er was in onze familie één bofkont die hier tijdens het kerstdiner op mocht zitten.

Tijdloos design

Een paar maanden geleden zocht ik deze stoel in de webshop van Flinders uit. Er zat wel levertijd op, wat de voorpret verdubbelde. Echt, de stoel is het wachten dubbel en dwars waard. Zo’n mooi ontwerp! In de jaren ’50 was dit de eerste industrieel geproduceerde stoel van kunststof. Een stukje tijdloos design, want de stoel is nog steeds hot. Nu, ruim 60 jaar later besloot Vitra het ontwerp een upgrade te geven. In 2015 werd de zithoogte met twee centimeter verhoogd, de rugleuning met twee graden naar voren gebracht en werden de klassieke zitschalen in nog eens zes extra kleuren uitgebracht. Zo is deze Eames DAR stoel klaar voor zeker nog eens 60 jaar!
Deze kleur heet in de webshop oxide rood en is wat mij betreft te vergelijken met bordeauxrood. Een perfecte match met onze nieuwe muurkleur achter de eethoek. Dat laat ik snel aan jullie zien. De donkergroen geverfde lambrisering en het blauwgrijs van de muur achter de bank doen het trouwens ook heel goed als achtergrond van deze fantastische stoel.

Zitcomfort

We hebben vijf stoelen aan onze eettafel staan en dit is sinds enkele weken degene waar het meest op gezeten wordt. De Vitra Eames DAR stoel is niet alleen prachtig, maar het zitcomfort is ook nog eens geweldig. We slepen ‘m zelfs mee naar de zithoek, wanneer daar een extra plekje nodig is. Want deze stoel mag gezien worden. Of niet?!

Voorjaarskriebels

Na de feestdagen ging ik lekker los in het tuincentrum. Ik laadde mijn hele kar vol met frisse nieuwe kamerplanten. Op deze foto’s zie je er al een paar van staan en de komende weken vallen misschien nog wel meer exemplaren op. Heb jij ook al de voorjaarskkriebels en ben jij ook al bezig met veranderingen in huis? Ik wel! En daar mag de Vitra stoel als echte eye-catcher een stralend middelpunt in zijn!

Fijn weekend!

Dit blog is in samenwerking met Flinders, design voor ieder interieur, tot stand gekomen. Wist jij dat naast de Nederlandse, Flinders ook een Belgische webshop heeft? Dus zuiderburen, shop till you drop!”

Een Antwoord

  1. Prachtige, tijdloze stoel. De kleur, vorm en het onderstel staam mooi op jouw kleed. Goed dat ze de vorm iets aan deze tijd hebben aangepast. Dat verhoogt het zitcomfort. Nadat de kerstboom het huis uit is, is het fijn om nieuw groen in huis te halen.

    Groetjes, Margaret

Laat een reactie achter