woensdag 11 juli 2018

Soundbar van Sony

Op het moment dat ik een keuze mocht maken tussen een zwarte of een witte soundbar van Sony koos ik direct voor wit.

Soundbar HT-SF200

Ik wist namelijk dat wij de soundbar op dit moment niet aan kunnen sluiten op onze televisie. Hier in dit blog liet ik onze tv voor het eerst (en laatst?) zien. Het is nu eenmaal geen pareltje, onze televisie is behoorlijk verouderd. Destijds was het één van de dunste modellen, inmiddels valt ‘t ie onder de categorie bakbeest. Maar, ja, hij werkt nog en blijft daarom voorlopig staan. Door het verouderde model wist ik, dat wij deze mooi en slank vormgegeven soundbar HT-SF200 er niet op aan zouden kunnen sluiten. Daarvoor is onze beeldbuis simpelweg te ouderwets qua aansluitingen. Dus, om een lang verhaal kort te maken, ik koos voor wit.

De alles-in-één-oplossing

Ik koos voor het witte model, zodat de compacte soundbar mooi op het witte of groene kastje zou staan. Het model is uitgerust met Bluetooth en NFC om Spotify en andere streaming services af te kunnen spelen via onze smartphone en/of tablet. Daarbij is er ook nog een USB uitgang voor het afspelen van media. Op het kastje heeft de soundbar maar eventjes gestaan. Je raadt het al?

Mijn man was zo enthousiast over het geluid, dat ‘t ie naar zo’n handig zaakje (waar ze werkelijk alles hebben) is gegaan, het probleem heeft voorgelegd en met een snoertje thuiskwam wat dit probleem moest oplossen. En het werkt nog ook! Ik moet eerlijk toegeven, dat het geluid van onze televisie slecht is. En dat het geluid van deze alles-in-één-oplossing geweldig is. De soundbar heeft namelijk een ingebouwde subwoofer, waardoor je geen extra apparaten en kabels nodig hebt en het geluid toch helder klinkt. Inclusief de lage geluiden en alle stemgeluiden. Daar hebben we echt enorm op gewonnen.

Plannen maken

Helaas heb ik nu een soundbar met matte wit kunstleren afwerking op een zwarte dekenkist en voor een zwarte televisie staan, maar het geluid is super! (Je mag nu best lachen, hoor. Zie je het plaatje voor je?) Toch, geen nood! Ik ben al aan het nadenken over veranderingen voor deze wand. Ik ben de brocante uitstraling een beetje zat. De deur, de dekenkist en het witte kastje… ik houd er van, maar vind het toch een beetje te veel van het goede. Ik heb ook nooit bedacht om dit zo allemaal bij elkaar op één wand te zetten. Soms groeit zoiets.

Dus ben ik bezig geweest met plannen maken en hoop ik dat er in de zomervakantie een begin aan gemaakt kan worden. Zodat deze compacte soundbar straks onopvallend voor de televisie staat, goed geluid geeft en ook mooi tot zijn recht komt. Tot die tijd genieten we van het geluid en dit mooie vormgegeven apparaat, want dat is het!

Laat een reactie achter