vrijdag 16 juni 2017

Scandinavische woonaccessoires | HAY

Scandinavische woonaccessoires

Wanneer er nieuwe producten van HAY aan het assortiment van fonQ zijn toegevoegd moet ik altijd direct even kijken. Ik ben fan van Scandinavische woonaccessoires en in het bijzonder van HAY. Dit Deense merk werkt samen met verschillende ontwerpers, waardoor HAY niet alleen een prachtige, maar ook een zeer gevarieerde collectie heeft. Zo werkt HAY onder andere samen met het ontwerpduo Scholten & Baijings, de bedenkers van de Colour Vase. Deze vazen zijn verkrijgbaar in drie maten en in drie kleuren, namelijk groen, blauw en transparant. Ik koos voor de groene variant. Op sommige foto’s lijken de kleuren van de HAY vazen iets van elkaar te verschillen, maar dat is niet zo. Ze zijn alle drie groen. Het verschil zit ‘m denk ik in het water. Sommige bloemen zullen wel iets afgegeven.

Zomerbloemen

De grootste vaas (maat XL) is heel erg geschikt voor lange takken of bloemen. Denk aan bijvoorbeeld Delphinium. Gladiolen of Gloriosa in de zomer, een bessentak in de herfst, Amarillys in de winter of een bloesemtak in het voorjaar. Op het moment is er volop keuze in de mooiste zomerbloeiers. Daarvoor is deze vaas super handig. De bloemen vallen vanzelf mooi in de vaas, je hoeft niet lang te schikken en je kunt de stelen fijn lang laten. Dat toont zo mooi.
Maat L, de middelste maat, is net een slag kleiner en wijder en daardoor heel geschikt voor bloemen in boeket vorm. Je zet zo een bos in deze vaas. Er is ruimte genoeg! Ook heeft deze vaas een afwijkend geometrisch patroon wat ik erg mooi vindt en wat de vaas weer net even anders en opvallend maakt.
Het leuke aan het kleinste vaasje (maat S) vind ik dat ’t ie zo mooi matcht bij de XL vaas, met het terugkomende lijnenspel. Dit is een fijn vaasje voor overblijvertjes of een lief plukboeketje. Het kiezen word je zo wel moeilijk gemaakt, hè?!

Design vaas

Deze HAY Colour Vase is een prachtige design vaas. De vaas is gemaakt van handgeblazen glas en is voorzien van grafische lijnen. Ook de kleur vind ik geweldig. Diep donkergroen waar de bloemen mooi op uit komen. Deze bloemen zijn uiteraard weer samengesteld door mijn favoriete bloemist Meent & Bouman. Wat een sprekende kleuren. Vind je niet? Ik vind het weer een feestje!

De Colour Vase vazen fotografeerde ik op onze slaapkamer. Daar maakte we onlangs een nieuwe lambrisering die als hoofdboard dient, maar deze doet het ook heel goed bij een werkplek! Ik schoof mijn Ikea bureautje en Muuto stoel (ook via fonQ) er tegenaan. De houten lambrisering geeft een mooie achtergrond en een handige bergplek voor al je spulletjes.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met fonQ. Eerder deze maand blogde ik al over de Fjällräven rugzak in Peach Pink. Deze fijne tas met dito kleurtje gaat dit jaar mee op vakantie! 

5 Antwoorden

  1. Werkelijk prachtige foto’s Lisanne!

  2. Wat een onwijs mooie vazen! Sowieso is HAY inderdaad een heel fijn merk met prachtige producten. Je hebt ze mooi op de foto gezet vind ik.

  3. Prachtige foto’s van deze HAY vazen gevuld met bloemen!

  4. HAY is ook hier favoriet, maar wij hebben in huis juist de stoelen, barkrukken, vloerkleed, handdoeken, etc.

  5. Prachtige foto’s en wat een toffe vaas!

Laat een reactie achter