zaterdag 09 juni 2018

Pode verlichting Uturn

Ben jij bekend met de producten van Pode? Pode valt onder de noemer ‘Dutch design’. Het is namelijk een merk van Nederlandse bodem. Je kent Pode misschien wel van het meubelmerk Leolux. Dit merk heeft, dankzij ontwerpers en creatieve directeuren Claire en Roderick Vos, zich ontwikkeld van meubelmerk tot het lifestylemerk Pode.

Een lichtobject

Bij het zien van deze lamp annex bijzettafel was ik direct verkocht. Het is meer een lichtobject dan een gewone staande lamp. Ik vind het een prachtig ontwerp, met een geweldig lijnenspel, wat zijn naam Uturn eer aan doet. De royale boog verbindt het tafelblad met een subtiele spot. Waar je heerlijk bij kunt lezen, met je kop koffie binnen handbereik. Of je zet je mooiste woonaccessoire of souvenir op het tafelblaadje en het wordt gelijk geweldig uitgelicht.

Designers

Voor een goed ontwerp heb je goede ontwerpers nodig, daarom werkt Pode samen met verschillende designers. Dat kunnen ontwerpers zijn met veel ervaring zijn of het is juist aanstormend talent. Dat maakt Pode en de producten van Pode zo divers. Eerder op het blog schreef ik voor Ontwerpduo over de Bell-jar vase en de Presentation platter, herinner jij de blog berichten nog? Ontwerpduo bevindt zich ook onder de designers van Pode.

Een pronkplek

De Uturn heeft een pronkplek naast de bank gekregen. Dat kan nu! Want vorige week vrijdag hebben wij afscheid genomen van onze box. Julie was er aan toe, ze vond het niet leuk om er nog langer in te moeten spelen. Ik merkte ook dat het niet meer nodig was, ze is nu groot genoeg om zich om me heen te bewegen. Dus vroeg ik manlief om de box op te ruimen en op zolder te zetten. Hij deed dit meteen, maar ik moet eerlijk bekennen, ik moest toch even slikken toen de box eenmaal weg was. Weer een mijlpaal bereikt! Dit duurde echter maar eventjes, want met het weghalen van de box is er een zee aan ruimte ontstaan. Wat natuurlijk heerlijk is en waar nu dit top design stuk mag pronken.

Fijn weekend!

Een Antwoord

  1. Wat een gave lamp. Nu de box weg is, is dit een mooie vervanger, een echte eye-catcher. Een verfijnde lamp waar jouw vlinder prachtig bij past.

    Groetjes, Margaret

Laat een reactie achter