zondag 04 juni 2017

Een industriële mobile

In een oud industrieel gebouw in Hanau, vlakbij Frankfurt, is de showroom en werkplaats Lappalainen van Rivka Baake gevestigd. In de werkplaats worden deze unieke mobiles met de hand gemaakt. Ik vind ze fascinerend. De mobiles zijn verkrijgbaar in messing en koper. Bij de messing mobiles kan je kiezen tussen een zwart of wit geschilderde, een zilveren of onbewerkte. Ik koos voor dat laatste.

Een mooie stevige platte doos werd bij mij thuis bezorgd, waar elk onderdeel van de mobile zorgvuldig in verpakt was. Elke arm was genummerd, zodat de volgorde van in elkaar plaatsen logisch is en zichzelf wijst. Ik was heel blij met deze duidelijke werkwijze, want het in elkaar zetten van de mobile kan maar op één manier. De balans is precies goed uitgekiend. Ik vind dat een knap staaltje ontwerpen. Voor zo’n ingenieus èn mooi design neem ik mijn petje af.

Ik begrijp nu beter waarom er voor baby’s mobiles worden gemaakt. Naast het feit dat het gewoon leuk is, gaat er iets rustgevend van uit. Verstild. En mijn oog trekt er steeds naar toe. Naar de prachtige vormgeving van deze toch zo stoere mobile. De mobiel is namelijk groot van formaat. Deze is bijvoorbeeld 70 bij 70 centimeter. De mobile heeft een plekje boven mijn Ikea bureautje gevonden. Een fijnere werkplek kan in mij niet wensen.

Er zijn verschillende modellen, in de Etsy shop van Lappalainen vind je ze allemaal. Welke is jouw favoriet?

Laat een reactie achter