vrijdag 21 juli 2017

Designlamp voor aan de wand | Jieldé

Designlamp voor aan de wand

Deze designlamp voor aan de wand stond al zo lang op mijn wensenlijstje! Meerdere keren heb ik Marktplaats afgespeurd voor een mooi exemplaar. Prachtig, maar ik twijfelde altijd over de bekabeling, de fitting en dus de werking van de lamp. Ik ben niet zo technisch aangelegd (manlief ook niet) en wanneer je zo’n geweldige lamp aanschaft wil je natuurlijk wel dat ’t ie werkt! Maar wist jij dat deze tijdloze lampen van het Franse merk Jieldé gewoon nieuw gemaakt worden? Ik was me daar eerlijk gezegd niet zo van bewust. Bij Flinders vond ik mijn droomlamp. Een echte Jieldé wandlamp in matzwart.

Jieldé Loft serie

De wandlampen kennen twee series: Signal en Loft. Bij mij zie je een lamp uit de Jieldé Loft serie. Deze wandlamp heeft een verstelbare arm en ook het kapje kan je draaien, zo kan ik het licht daar laten schijnen, waar ik het hebben wil. Wanneer ik wil lezen stel ik de arm naar beneden en draai ik de kap, zodat het licht op mijn boek schijnt. Wanneer ik zin heb in sfeerverlichting zet ik de lamp recht en dim ik het licht een beetje (wij hebben stopcontact dimmers) en wanneer we in de woonkamer iets goed willen zien, dan kan de arm van de lamp helemaal omhoog en laat ik het licht de ruimte in schijnen.

De wandlampen van Jieldé hebben een aansluiting voor een contactpunt. Zo is het mogelijk om de lamp draadloos aan te sluiten. Op de plek waar ik de lamp graag wilde hebben, schuin boven onze bank, hadden wij niet zo’n punt. Vandaar dat mijn handige vader (nogmaals dank pap!) een keurig klein gaatje in de lamp heeft geboord en vervolgens een strijkijzersnoer voor ons aan de lamp heeft gemonteerd. Alsof we hem zo gekocht hebben!

Een industrieel interieur

Door de constructie van zwart metaal staat deze lamp mooi in een industrieel interieur. Nu hebben wij wel de industriële trolley van Stoer Metaal in de woonkamer staan, maar verder kan ik ons interieur niet echt industrieel noemen. Toch past de lamp perfect. Door het zwart subtiel terug te laten komen in de trolley en in de pootjes van de bank staat ’t ie prachtig. Ook hebben wij een metalen rek in ons huis hangen aan de andere kant van de bank. (Ik besef mij dat ik deze nog nooit heb gedeeld, dat gaat echt een keertje tijd worden!) Door het zwart terug te laten komen in kleinere meubels en accessoires is het geheel toch in evenwicht. Wanneer jij niet zo van zwart in huis bent, geen nood. Deze Jieldé lamp is in alle kleuren van de regenboog beschikbaar. Voor welke kleur zou jij gaan?

Intens gelukkig ben ik met deze aanwinst in ons huis. Ik moet er steeds even naar kijken. Zo mooi!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Flinders. Een winkel waar je fijn kunt shoppen voor mooi design.

5 Antwoorden

  1. Wat een beauty lisanne! Kan me voorstellen dat je naar deze klassieker blijft kijken 🖤

  2. super mooie lamp!
    Zou je deze ook voor buiten kunnen gebruiken?

  3. Wat een prachtige design, deze lamp zou goed in mijn woonkamer staan.

  4. Wow, die lamp is echt supertof. Past prima op het interieur van de foto’s, maar kan ook zo in een industriele look!

Laat een reactie achter