vrijdag 15 december 2017

De bottle vazen van Klaas Kuiken

De bottle vazen van Klaas Kuiken bewonder ik al een hele tijd. Ze zijn perfect voor een enkele of een paar losse bloemen. En eerlijk gezegd vind ik vooral de kleur groen van het glas en de bijzondere vormen geweldig. Zelfs zonder bloemen zijn deze vazen een mooi object voor in je huis.

Studio de Winkel

Deze bijzondere vazen zijn verkrijgbaar bij Studio de Winkel. Een webshop vol met bijzondere producten op het gebied van wonen, kunst, mode en kids. Eerder mocht ik bloggen over de prachtige popjes van Lammers en Lammers. Destijds waren dat de limited Lente popjes, maar nu shop je bij Studio de Winkel ook de december editie van Lammers en Lammers. Deze keer heb ik de eer om over dit geweldige ontwerp van Klaas Kuiken te bloggen.

Groene glazen flessen

De Bottle vazen van Klaas Kuiken zijn uniek. Met dit ontwerp wil Klaas laten zien, dat ook de massageproduceerde groene glazen flessen onderling verschillen. De wanddikte van de fles zijn overal anders. Om deze verschillen te benadrukken ontwikkelde hij een speciale techniek van glasblazen en ontstonden deze bijzondere serie Bottle vazen. De handgeblazen vazen zijn stuk voor stuk verschillend en in meerdere modellen verkrijgbaar. Deze uitvoering heeft een bredere opening en heet daarom Bottle vaas open.

Kerst en voorjaar

In de vaas zette ik een beetje Kerst en een beetje voorjaar. Bij mijn bloemist spotte ik de eerste bloesemtakken en daar gaat mijn bloemenhart dan toch wel een beetje sneller van kloppen. Zo fijn om weer de eerste tekenen van een nieuwe maand en/of een nieuw seizoen te zien! Natuurlijk mix ik dat dan wel met een Amaryllis, wat mij betreft is dat dè december bloem.

Schoonmaaktip?

Ik koos voor deze vorm om een praktische reden. Bij flesvazen vraag ik me altijd af, hoe krijg je ‘m schoon?! Ik heb al van alles geprobeerd, van zeepsop tot soda, naar niets hielp. Ik bleef dat randje aanslag op het glas houden. Mocht je hier nog een goede schoonmaaktip voor hebben, dan hoor ik dat graag! Dit model vaas van Klaas Kuiken heeft een bredere opening. Nog steeds geschikt voor een paar enkele bloemen en makkelijk schoon te maken. Win win!

Winnen

Over winnen gesproken. Op Instagram mag ik een cadeaubon ter waarde van 30 euro weggeven! Vrij te besteden in de mooie webshop van Studio de Winkel. Iets moois uitzoeken, dat lukt daar zeker weten! Wil je meedoen? Klik dan even door naar mijn Instagram account.

Fijne vrijdag!

8 Antwoorden

 1. Hoi Lisanne, gave vazen zijn dat toch he!! Maar de schoonmaaktip is met antikal schoonmaken. Ik werk bij een bloemist en wij maken alle vazen daarmee schoon. Succes gegarandeerd!! Fijn weekend! Groetjes Carolina

 2. Mooie vaas zeg! Mijn tip is om een scheut chloor in de vaas te doen, wat water erbij, voorzichtig schudden en even zo te laten staan. Spoelen en je hebt een schone vaas!

  Lieve groet,
  Marjolijn

  • Lisanne van de Klift

   Dankjewel, Marjolijn voor je reactie. Ik hoorde net ook azijn. Als die niet werkt, ga ik voor chloor. Lief dat je meedenkt!

 3. Tip voor het schoonmaken van vazen: water en een flinke scheut azijn, een uurtje laten staan, eventjes schudden en …….. schoon!
  Groetjes,
  Jeannine

  • Lisanne van de Klift

   Oeh, dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Ik gebruikte wel eens Soda, maar dat hielp niet. Ik ga je tip uitvoeren! Bedankt, Jeannine!

 4. Prachtige vaas!

Laat een reactie achter