vrijdag 17 november 2017

Bo in de keuken

Mijn man vroeg van de week: ‘Vind je die prullenbak nou zo fijn, omdat ’t ie handig is of gewoon omdat je ‘m mooi vindt?’. Eerlijk gezegd vind ik deze Touch Bin Bo van Brabantia via fonQ vooral heel erg mooi. Natuurlijk is de afvalemmer ook super handig, daar vertel ik je zo meer over. Maar laten we eerlijk wezen. Wie heeft er ooit over een afvalemmer kunnen zeggen dat ’t ie mooi is? Niet toch? Het zijn meestal noodzakelijke sta in de weg dingen, waarvan je er steeds meer krijgt. Ik ben absoluut voor afval scheiden, maar dat je daardoor steeds meer afvalemmers en kliko’s in en rond je huis krijgt, daar kan ik toch niet echt blij van worden. Tot Bo zijn intrede in onze keuken.

Soft touch afvalemmer 

Naast mooi is Bo heel handig. Deze soft touch afvalemmer van Brabantia is de ideale oplossing voor het scheiden van afval. Je kunt de inhoud van de emmer helemaal zelf samenstellen bij fonQ. Ga jij voor een inhoud van 36 liter, dus voor één grote binnenemmer. Wil jij liever 11 liter + 23 liter en creëer je zo twee binnenemmers. Of zeg je, ik wil drie binnenemmers van 11 liter? De keuze is aan jou. Wij kozen voor de variant met twee binnenemmers. In het aanrechtkastje hebben we namelijk twee afvalemmers, één voor GFT en één voor restafval. Met Bo in de keuken hebben we nu ook een grote bak voor plastic en een klein emmertje voor het glasafval. Dat laatste verdwijnt uiteraard in de glasbak, maar op deze manier hebben we eerst een handige manier om de glazen potjes te verzamelen. Zonder dat ze de hele tijd in het zicht op het aanrecht staan te wachten.

Bo van Brabantia

Bo van Brabantia lijkt meer op een meubelstuk dan op een afvalemmer. Ik koos voor de kleur ‘Mineral windsor red’. Een prachtige bordeaux rode kleur, die geweldig matcht bij het zwart van de deksel en de pootjes en ook nog eens fantastisch staat voor onze nieuwe donkergroene lambrisering. Je moet toch ergens je afvalemmer kwijt en dit is de enige plek in onze keuken waar dat kan, zo achter de deur. Behoorlijk in het zicht vanaf de eetkamertafel en vanuit de woonkamer. Heerlijk om dan tegen iets moois aan te kijken en daarbij goed bezig te zijn met het scheiden van afval.

Wist je trouwens dat Brabantia ook het Cradle to Cradle certificaat aan deze Bo touch afvalemmer mag hangen? In het kort gezegd betekent dat, dat Brabantia zich houdt aan strenge duurzaamheidsrichtlijnen.

Om terug te komen op de vraag van mijn man. Ja, ik vind Bo vooral heel erg mooi, maar ja, Bo is ook super handig!

Fijn weekend!

2 Antwoorden

  1. Wat een moderne prullenbak zeg. De mooiste die ik in ieder geval ooit heb gezien. Wij gebruiken eerlijk gezegd altijd gewoon overgebleven plastic zakken van boodschappen doen, en gooien het gelijk in de container. Ik dacht eerst dat het een mooie kastje was voor je servies! Mooie kleur heb je gekozen.
    https://www.onlineparketshop.nl/

  2. Hi Lisanne,
    Wat een mooie prullenbak, prachtige kleur en leuk geschreven, deze post met de fotos erbij! Je hebt echt een plezierige blog. Groetjes, xx
    Charo van Sukhi
    | http://www.sukhi.nl

Laat een reactie achter