vrijdag 09 juni 2017

Arp design

Een rondedansje rond deze prachtige tafel van Arp design. Dat maakte ik op de dag dat deze werd geleverd. Dat vreugdedansje kon ik snel inzetten, omdat de tafel super makkelijk in elkaar te zetten is. Als een soort van puzzel schuif je de vier poten in elkaar, waarna je ze met één schroef vast zet aan het blad. Briljant bedacht. Vervolgens danste ik nog even verder om de kruk, want hoe mooi is die? Met deze eerste zinnen van dit blog maak ik vast al duidelijk dat ik het waanzinnig leuk vind om over Arp design te mogen bloggen. Fan ben ik van dit prachtige meubelmerk. Als ik de ontwerpen omschrijf zeg ik: stoer, strak, sfeervol en origineel in fijne kleuren.

Sarah Trenité ontwierp in 1997 een tafel, omdat zij er eentje wilde die nog niet bestond. Daarna bedacht ze een kastensysteem met een geheel nieuwe constructie. Beide liet Sarah maken door een meubelmaker en dat was het begin van Arp. Arp design werkt nu nog steeds samen met een kleinschalige meubelmakerij. Voor de meubels gemaakt van plaatmateriaal wordt er altijd samengewerkt met dezelfde fabrikant.

Misschien ken jij Arp design wel van de ovale tafel met kruispootconstructie. Ook zo’n uniek ontwerp en de klassieker van dit label. Deze ronde eettafel is onderdeel van de Wastelegs collectie. De tafel heeft een diameter van 100 centimeter en is daarom erg geschikt om in een kleine keuken of kamer neer te zetten. Het tafelblad is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Na lang twijfelen koos ik voor de frisse look van een wit tafelblad met linnenstructuur.

Voor de Triround kruk koos ik een pistache groene kleur. Met een kruk maak je namelijk een mooi kleuraccent. Eerlijk gezegd is de kruk zo mooi en stevig, dat ’t ie het ook heel goed doet als bijzettafeltje! Zo gebruiken we de kruk op dit moment dan ook in onze woonkamer.

Alvast een heel fijn weekend! En houd je het blog in de gaten? Binnenkort volgt er nog meer moois van Arp design!

4 Antwoorden

  1. Wij hebben ook een Arp tafel, maar een rechthoekig tafel en met grijze blad……we zijn er nog iedere dag blij mee!! Zo’n mooie desgin gewoon!

  2. Ik heb hier wel eens van gehoord.. en het ziet er echt heel leuk uit! Leuk idee ook van het krukje dat je de kleur van de bovenkant kan kiezen.. vind je pistache kleur mooi passen bij de rest van je interieur :)
    https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/quickstep/impressive/

  3. Ik ben spontaan verliefd! Wat staat zo’n tafel gezellig en knus! ?

Laat een reactie achter