vrijdag 08 maart 2019

Voorjaar in huis met een kamerhortensia

Haal jij het voorjaar in huis met een kamerhortensia? Deze grote blaadjesbollen zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren. In het najaar zijn dat vooral de doorgekleurde bloemen als groen, rood en bruin. In het voorjaar kun je heerlijk uitpakken met frisse tinten als rood, paars, wit, blauw en natuurlijk roze. Wist jij dat de kleur van de hortensia afhangt van de zuurgraad van de grond?

Hydrangea

De hortensia of wel Hydrangea is afkomstig uit Azië of Zuid-Amerika. Hydrangea komt van hydro wat water betekent en angeion staat voor kruik. De vorm van de hortensia zou namelijk doen denken aan een oude waterkruik.

De plant heeft misschien een wat oubollig imago, maar kijk ‘m hier nou eens hip staan te zijn! Kleur haal je in huis met bloemen. Nu staat een verse bos één tot twee weken op vaas. Maar wat dacht je van deze hortensia? Daar heb je weken plezier van! Ik combineerde de gezellige hortensia met het strakke design van de Ferm Living plantenbak. Door dit contrast zorg je er voor dat de hortensia heel stoer staat en door het gebruiken van een fijne kleurencombinatie (hier gebruikte ik verschillende roze/rood tinten) is de hortensia weer absoluut een kamerplant van nu.

In vele kleuren en vormen

De bloem staat symbool voor dankbaarheid, gratie, schoonheid en overvloed. Dit laatste vanwege de overvloedige bloemetjes en de royale bol van de hortensia. Die in vele kleuren en vormen bloeit: van enkel,- tot dubbelbloemig, van bolvormige hortensia’s tot randbloeiers of hortensia’s die zich tooien met een mooie pluim. Ik zou zeggen: voor elk wat wils!

Wij hopen je zo geïnspireerd te hebben tot het halen van voorjaar in huis. Denk hierbij aan een hortensia! In een hippe kleur en strakke pot is ‘ie een echte eye-catcher voor op tafel, waar je weken plezier van kunt hebben.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met bloemenveiling Plantion Ede.

Laat een reactie achter