maandag 25 september 2017

Nepenthes de vleesetende plant

En? Ben jij al langs je bloemist geweest om het  Kleur(rijke)boek op te halen? Niet vergeten, hoor, achterop staat meteen een fijne kortingscode ter waarde van €7,50 die je kunt activeren. Dat is toch mooi meegenomen? De ‘Kleurrijke Verhalen Dagen‘ duren nog t/m 30 september. Deze week start ik met het kleurrijke verhaal van Nepenthes de vleesetende plant.

Een tropische hangplant

De Nepenthes is een tropische hangplant die houdt van een lichte (niet vol in de zon) en vochtige omgeving. Dat vochtige lukt bij ons in de woonkamer niet, maar de grond kan ik natuurlijk wel vochtig houden. Deze bekerplant is een vleesliefhebber. Dat lijkt mij ideaal. Een plant die een vervelende vlieg of irriterende mug voor me oppeuzelt. Dat wilde ik graag eens uitproberen! Nu hangt de plant pas een week, dus veel ervaringen kan ik er nog niet over delen, maar tot nog toe heb ik niets horen zoemen in huis.

Opwarming van de aarde

Vlees eten draagt bij aan de opwarming van de aarde. Ik ben geen vegetariër, maar ook niet echt dol op vlees. Van mij hoeft er niet elke dag vlees op mijn bordje te liggen en op brood kies ik het zelden. Dat is in dit opzicht goed. Slachtvee stoot veel CO2 uit. Het is beter om wat meer plantaardig voedsel te gaan eten. De stichting voor vegetarisch voedsel, Viva Las Vega’s, bracht deze boodschap op 1 april op ludieke wijze onder de aandacht. Tijdens een demonstratie, verkleed als biologen, toonden ze aan dat de vleesetende tropische bekerplanten waren overgegaan op een vlees vervangend vegetarisch dieet. Hun boodschap? Als zelfs planten minder vlees eten en zich aanpassen aan klimaatverandering, dan kunnen wij dat toch ook?!

Kleurrijke Verhalen

Op de website ‘Kleurrijke Verhalen’ is een hele leuke animatie te zien bij dit verhaal. Je vindt er trouwens nog veel meer grappige weetjes en filmpjes, want met bloemen en groen haal je mooie verhalen in huis!

Styling tips voor een hangplant

Deze Nepenthes heeft een mooi plekje aan ons ‘plantenrek’ in de woonkamer gekregen. Voor dit blog heb ik na zitten denken over styling tips voor een hangplant. Je kunt de plant gewoon in het originele potje laten en aan het haakje hangen wat er bij aankoop al bij zit. Maar heb jij niet zo’n handig plekje om een plant op te hangen of vind jij dit niet zo mooi staan (dat kan natuurlijk ook), dan zijn er verschillende andere oplossingen. Je kunt de hangplant in een gewone pot zetten op de hoek van een kastje. Dan waaiert de plant mooi naar beneden en heeft ’t ie volop de ruimte om te groeien. Dit deed ik op ons witte kastje. Of wanneer je in het bezit bent van een hoge pot (die had ik helaas niet om als voorbeeld te laten dienen), dan kan je de plant daar gewoon in zetten. Zo kan je de hangplant overal neerzetten en zorgt de hoogte van de pot voor de groeiruimte. Of als laatste is het een idee om de plant in een mooie plantenhanger te poten of om ‘m er op te zetten. Deze houtenplantenhanger is een DIY, maar er zijn vele variaties te koop of zelf te maken.

Een Kleur(rijk)boek winnen

Ik hoop je een beetje geïnspireerd te hebben op deze maandag tijdens de ‘Kleurrijke Verhalen Dagen!’. Voor de liefhebbers: ik heb hier nog twee Kleur(rijke)boeken liggen om weg te geven. Lijkt het jou leuk om een exemplaar te ontvangen? Laat dan even een berichtje achter onder dit blog en ik loot woensdag twee winnaars!

Fijne maandag!

 

 

Vandaag heb ik twee winnaars mogen loten, die een Kleur(rijk)boek ontvangen, met kortingscode! Jullie reacties zijn de winnende, Monique en Arianne, gefeliciteerd! Sturen jullie een mailtje met je adresgegevens?

De winnende reacties:

Monique

Een hangplant hoeft inderdaad niet te hangen, bedankt voor het inzicht, haha. Ik ben om! Ik ga de vleesetende plant vandaag halen. Had er al mee in m’n hand gestaan bij de bloemist.

en

Arianne

Wat een goede stylingtips en leuk verhaal over deze vleesetende plant. Dankjewel daarvoor en ik waag graag nog een kansje voor een bloemenboek.

14 Antwoorden

 1. Wat mooi (en handig, niks is meer irritant dan brommende vliegen in huis :-)), ik ga eens kijken bij het tuincentrum!

 2. Wat een leuk verhaal Lisanne! Ik heb hier zelf ook een klein vleesetend plantje om die vervelende fruitvliegjes te bestrijden maar of hij is te klein of het is gewoon een lui plantje ;) Ik doe mee met het verloten van het boek omdat ik graag meer van dat soort leuke verhalen zou willen lezen, het lijkt me een leuk boek!

 3. Wat een mooie plant! En ik waag graag een kansje 😁

 4. Wat een goede stylingtips en leuk verhaal over deze vleesetende plant. Dankjewel daarvoor en ik waag graag nog een kansje voor een bloemenboek.

 5. Wat een toffe plant, weer eens heel iets anders tussen de Monstera’s en de Pilea”s! Ik doe heel graag mee voor het boek!

 6. Ik doe graag mee! Wat leuk dat bloemenboek en die plant😍
  I love it

 7. Een hangplant hoeft inderdaad niet te hangen, bedankt voor het inzicht, haha. Ik ben om! Ik ga de vleesetende plant vandaag halen. Had er al mee in m’n hand gestaan bij de bloemist.

 8. Ik maak heel graag een kans om dit boek te krijgen😍
  Ge trouwens na het lezen van je blog gelijk zo’n vleesetende plant kopen, want het is hier heel vochtig in huis en wij hebben zoveel muggenzzzz😣😠

 9. Bij Sostren Grene hebben ze leuke hoge potten voor deze plant en niet duur! Staat denk ik ook heel mooi

 10. Wat een leuke actie! Ik hou van planten en kleuren

 11. Ik zou graag zo’n kleur(rijk) boek willen winnen… en wat een mooie plant. Wij hebben een mooie erker waarin een mooie plant zou kunnen hangen. Binnenkort echt maar eens uit gaan testen!

 12. Ik zou het heel leuk vinden om een boek te winnen! Kan ik toevoegen aan mijn collectie kamerplanten!

 13. Helemaal tof die vleesetende hangplant. Inspirerend verhaal, echt leuk. En doe graag mee voor het boek

 14. Wat een aparte plant! Lijkt mij erg leuk om het boek te winnen.

Laat een reactie achter