maandag 19 november 2018

Bloemen | Overblijvertjes

Vandaag beginnen we de week met een bloemenblog zonder ‘bijdehandje’. Waarom? Omdat dit alle overblijvertjes zijn! Als een boeket minder mooi wordt, ga ik er altijd mee in de weer. Ze verdwijnen nooit pardoes in de prullenbak en ik laat het ook niet staan tot het echt niet meer om aan te zien is. Vaak vind ik de bloemen of het water dan ook gaan stinken. Meestal ga ik na een dag of zes, zeven voor de tweede keer met een boeket aan de slag. Bloemen die uitgebloeid zijn of echt niet mooi meer gaan weg. Bloemen die overblijven zet ik in een kleinere vaas. Ik pak altijd een schone vaas, snijd ze nog eens schuin af en zet de bloemen in vers fris water.

Vaas van Pols Potten

Een vaas als deze van het merk Pols Potten is daar super geschikt voor. Bessen, bloemen of een gekkigheidje als de Protea, alles kan. Groot en klein. Voor het schikken van de vaas knip ik de voorste bloemen kort. Dat bouw ik langzaam op hoogte op naar achteren. Ik maak een verdeling van de ‘bloemige’ bloemen en kijk ook naar een verdeling van kleur, vorm, grootte en soort. Nog even rangschikken tot er een, naar mijn smaak, mooi geheel ontstaat. Meestal staat het niet in in één keer goed. Even van een afstandje kijken of je nog moet herverdelen helpt.

Nu ben ik me er van bewust, dat er mensen zullen denken: is dit een boeket van overblijvertjes? Pure luxe. Het is echt zo, maar van drie grote boeketten. Uiteraard van de bossen van Huis van bloemen. Dat is het grote voordeel van bloggen over bloemen. Ik heb vaak en veel bloemen in huis.

Biedermeier

Voor een vaas als deze vind ik het niet erg wanneer niet alle ‘armpjes’ gevuld zijn. De vaas zelf vind ik namelijk al een plaatje. Wanneer je echt te weinig bloemen hebt om met dit exemplaar een statement te maken, dan pak ik een klein vaasje, meestal van keramiek. Door de bloemen flink kort te knippen, als een biedermeier, heb je er best nog een weekje plezier van. Doordat de bloemen dan zo kort zijn geknipt hebben ze extra steun aan elkaar.

Ik hoop dat je wat kunt met deze tips! De week is weer gestart. Maak er wat moois van!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met bloemist Huis van bloemen

Een Antwoord

  1. Mooi joh. Prachtig gefotografeerd met je rode muur er achter. Super. Fijne dagggg

Laat een reactie achter