woensdag 31 mei 2017

Bloemen Bijdehand | Zomer #1

Een bloemenblog op woensdag! Je bent van ons gewend, dat we eens in de drie weken op maandag de week beginnen met een blog vol met bloemeninspiratie. De afgelopen dagen waren echter veel te heet om uit te pakken met een bos verse bloeiers, maar nu belooft het lekker zomers weer te gaan worden. Na vorige week fijn de bloemetjes buiten gezet te hebben, kunnen we de bloemen nu ook weer naar binnen halen! Lees je mee?

Ik word helemaal blij van de enorme diversiteit aan zomerbloemen. Vandaar dat dit blog deel één in de titel heeft. Ik weet zeker dat er nog meer gaan volgen. Vandaag richten we ons op de volgende vier soorten: Lupine, Delphinium, Vingerhoedskruid en Agapanthus. En hoewel paars niet echt mijn kleur is, is deze combinatie met fris wit, koningsblauw en een toefje rozerood een prachtige blikvanger in onze woonkamer.

Lupine of Lupinus | bloeit in de maanden mei en juni. Het begin van de zomerperiode. Er zijn ruim tweehonderd soorten en de eenjarige variant wordt geteeld voor de snijbloemen. Deze mooie bloem zwiert heerlijk door je boeket of door je tuin heen en is ook erg populair bij de vlinders en de bijtjes.

Delphinium | is de bloeiende nicht van de Ranonkel. Wist jij dat? De steel van deze bloem kan maar liefst 2 meter lang worden. Dat is nog zo’n leuk weetje over de Delphinium die wij ook wel Ridderspoor noemen. In koningsblauw is deze bloem bij mij favoriet, maar ook in lila en wit is ‘ie prachtig. De bloem is zelfs in geel, paars, rood en roze verkrijgbaar. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat er meer dan tweehonderdvijftig verschillende soorten zijn. Deze romantische bloemenpluimen zorgen voor een weelderige touch en stralen op en top zomer uit!

Voor Vingerhoedskruid | ben ik altijd een beetje huiverig. Je ziet het namelijk niet aan de sprookjesachtige bloem af, maar deze is wel degelijk giftig. Goed je handen wassen dus wanneer je aan de bloem hebt gezeten! De Nederlandse naam verwijst net als de Latijnse naam (Digitalis: Digitus is Latijn voor vinger) naar de vorm van de bloem die sprekend op een vingerhoedje lijkt. Deze bloem zie je veel in de vrije natuur, omdat ze weinig voedingsstoffen nodig hebben en zich makkelijk uitzaaien.

De Agapanthus | is een echte zonaanbidder. De bloem wordt ook wel een Afrikaanse lelie genoemd. De Agapanthus is namelijk van Zuid-Afrikaanse komaf. Letterlijk vertaald uit het Grieks is deze bloem een echte liefdesbloem.  Agape betekent liefde en Anthos is Grieks voor bloem. Een Agapanthus hoort bij de looffamilie en bloeit in het wit of in verschillende kleuren blauw.

Hoe haal jij de zomer in huis? Wij zo!

PS Heb je gezien dat de muursticker die ik op hout plakte nu al van de muur naar de grond verhuisd is? Deze keer hing ik juist een klein lijstje aan de muur. Hier lees je meer over deze muurstickers. En voor de oplettende kijker: op deze foto’s geef ik een voorproefje op onze nieuwe bank! Een subtiele hint. We hebben een nieuwe bank van Sofacompany in huis staan, met een gewaagde stof èn kleur. Snel meer!

Deze post is in samenwerking met bloemist Meent & Bouman tot stand gekomen.

5 Antwoorden

  1. Mooi! Wat betreft de nieuwe bank… ik ga op de kleuren van de kussens af…; Roze past beter bij de muur. Dus ik gok deze kleur. Hoewel groen ook een veel terugkomende kleur in je interieur is. Ben benieuwd!

  2. Heel mooi! Delphinium nemen wij ook niet al te vaak wegens giftig, met de konijntjes in huis moeten we dan wel altijd extra opletten. Lupines vind ik prachtig, maar ze houden niet lang hier in huis. Helaas! Maar wel prachtig boeket!

  3. Prachtig boeket? Is je nieuwe bank velvet green? Zou prachtig zijn. Heel benieuwd ☺️

  4. […] hoera! Mijn lievelingsbloem, de pioen, mocht uiteraard niet ontbreken. Ik geniet altijd enorm van de bloemenblogs die Lisanne van de Klift maakt en leer daardoor veel verschillende bloemennamen, ook zoek ik bloemen regelmatig op in de […]

Laat een reactie achter