maandag 17 juli 2017

Bloemen Bijdehand | Wildflowers

Daar was ik weer! Mijn zomervakantie begon vorige week en ik stortte even in. Niet letterlijk gelukkig, niet ernstig of dramatisch, maar gewoon. De puf, de energie en de moed ontbrak volledig. Ik zag het totaal niet aankomen, maar het was daar. Even pas op de plaats maken, even op adem komen, uitrusten en bijkomen. Nu een week verder heb ik de mouwen weer opgestroopt. Ik heb er weer zin in! Er is namelijk teveel wat ik voor mijn zomerstop met jullie wil delen. De komende twee weken ga ik fijn nog even knallen en dan ga ik echt vakantie vieren.

Ik trap af met een heerlijk bloemen blog. Wildflowers is het thema. Bloemen die groeien in het wild. Niet netjes, niet gerangschikt, maar bloemen die fijn hun eigen weg gaan. Een tikkeltje eigenzinnig, wild en lekker los. Zo is ook deze weelderige bos samengesteld door bloemist Meent & Bouman. Geniet je mee?!

De Hortensia | kan wel een doorsnede hebben van vijfentwintig centimeter. Deze robuuste bloem, die mij een ultiem zomergevoel geeft, moet je schuin afsnijden. Zorg er voor dat er geen blad in het water hangt, zo heb je het langst plezier van de bloem. Wanneer je nòg langer wilt genieten van de Hortensia dan kan je ‘m mooi laten drogen.

Munt | is ook verwerkt in dit boeket. Dat geeft een heerlijk frisse geur en versterkt het pluk gevoel van de bos. De officiële naam is Mentha Spicata of ook wel Aarmunt. Er zijn meer dan twintig verschillende soorten. Aarmunt behoort tot de lipbloemenfamilie. Deze soort bloeit met een lila pluimpje.

Een Gladiool | is wel heel passend in de week van de Nijmeegse Vierdaagse. Een echte held in de bloemenwereld (helden vind ik mensen die de Vierdaagse lopen) die een groots gebaar in de vaas maakt. Gladius is Latijns voor zwaard en de bloem staat symbool voor kracht, overwinning en trots. Zo past de heroïsche betekenis helemaal. De bloemen van een Gladiool zitten aan weerszijden van de stengel, een dubbele verwennerij van deze Afrikaanse zomerbloeier.

Een Allium Backhousianum| is een ui. Een grote, stevige en compacte bol met glimmende groene zaaddozen. Een groene Allium behoudt heel lang zijn sierwaarde. Wanneer het boeket over de top heen is, kan deze tak zeker nog in het vaasje met overblijvertjes.

De Allium Firmament | is de paarse variant van de sierui. Van de Allium Atropurpurem heeft deze tak de intenst donker purperen kleur en van de Allium Christophii komen de verweven stervormige bloemetjes. Wist jij dat er zoveel verschillende soorten Allium’s zijn? Ik niet!

Ammimajus | is rijk vertegenwoordigt in dit boeket. Deze ‘Queen of Africa’ komt uit de schermbloemen familie. We kennen het ook wel als de Witte Kantbloem of Witte Dille. De bloem heeft een groot akkerscherm en past helemaal bij een wilde bos met bloemen.

De Agapanthus XL | is een bloem van liefde. De bol spat als vuurwerk uit elkaar en blijft maar bloeien. De Agapanthus komt van oorsprong uit Zuid-Afrika. Wanneer je een suikerklontje of een beetje 7-up toevoegt aan het water, dan vallen de bloemen minder snel uit.

Een Kangaroepoot | komt uit Australië. Anigozanthus is de officiële naam. De bloem zit geborgen in een buis en aan het uiteinde waaiert de bloem in een zestal bloemblaadjes uiteen. De buisjes hebben ook nog eens haartjes, waardoor ze er fluwelig uitzien. Een Kangaroepoot kan alleen worden bevrucht door vogels, maar een enkele soort door de Honingbij.

Ereminis | is de naald van Cleopatra. Deze bloem komt van de steppen van Azië. Het is een Vossenstaart Lelie met imposante hoogte. In dit boeket lees je nog meer over deze bijzondere bloem.

De roze vaas heeft een parelmoer look. Ja, je leest het goed. Parelmoer. Terug van weggeweest! Uiteraard wel subtiel toegepast, niet teveel bling bling. Zo steekt de vaas ook lekker af tegen de matte vaasjes van keramiek die ik er omheen groepeerde. De kleine vaasjes zijn van Hella Duijs en van Studio Nienke van de Pol.

De tafel waar het boeket op staat is deze ronde eettafel van Arp Design. Inderdaad. Ik heb (nou, lees de buurman heeft) de tafelpoten afgezaagd, waardoor we nu een super stoere salontafel hebben! De tafel was voor ons net wat te klein als eettafel en helaas hebben we geen ruimte in huis voor een extra werk,- of eetplek. Behalve op zolder en dat vond ik zo ongelooflijk zonde, om deze mooierd daar neer te zetten. We stonden wel te springen om een wat grotere en vooral stevige (en ik wilde ook een mooie) salontafel. Door de poten af te zagen zijn we nu geweldig blij met dit fantastische ontwerp in onze zithoek. Uiteraard heb ik de afgezaagde delen bewaard. Mocht ik ooit anders willen, kunnen ze er weer onder bevestigd worden. Ik moet eerlijk zeggen, dit heb ik niet echt zelf bedacht. Bij ons thuis was het heel gewoon om een meubel aan te passen naar behoefte. Er zijn heel wat tafeltjes, kastjes en andere meubelstukken gehalveerd en soms daarna weer aangevuld. Natuurlijk aarzelde ik wel, maar toch ben ik heel blij dat we het gedaan hebben. Nu genieten we tenminste volop van een prachtig meubelstuk en is het voor ons helemaal op maat. Wil jij zelf aan zo’n project beginnen? Zorg dan wel voor een goede professionele zaag. Wij hadden het geluk van een handige en behulpzame buurman, maar ook bij een gespecialiseerde bouwmarkt kan je voor deze klus goed terecht.

Ik hoop dat je weer wat fijne bloemen (en misschien wel meer) ideeën hebt opgedaan!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met bloemist Meent & Bouman.

Laat een reactie achter