maandag 28 januari 2019

Bloemen Bijdehand | Voorjaarsknaller

Vandaag hebben wij een voorjaarsknaller voor je in petto! Lekkere frisse knal kleuren, een paar exotische bloeiers en natuurlijk de beste bloemen van het seizoen. Zo zitten er in dit boeket twee van mijn lievelings: de papaver en een franse tulp. We gaan de week weer goed van start! Lees je met me mee, wat bloemist Huis Van Bloemen deze week weer voor ons heeft klaargemaakt?

Banksia | voluit Banksia specioasa naturel. Dit is de grote tropische bloem onderin het boeket. Deze komt oorspronkelijk uit Australië en komt nu voor in Botanische provincies. Het is familie van de Proteaceae. Er zijn ongeveer 170 verschillende soorten. De plant geeft romig gele bloemen in de herfst en winter. Deze bloem is perfect in te drogen.

De Gerbera | is een bekende bloem en luistert naar de naam gerbera pasta arrabiata. De bloem komt van oorsprong uit Zuid-Amerika, Azië, Zuid-Afrika en Tasmanië. Het is een grootbloemige gerbera met een frisse kleur en een speelse vorm. Hiermee haal je gegarandeerd vrolijkheid in huis! Deze bloem staat symbool voor onschuld en puurheid. Jaarlijks worden er alleen in Nederland al 900 miljoen gerbera’s geproduceerd. Wat een aantallen, hè?! Het is een populaire dame, waarvan er zo’n 600 verschillende soorten bestaan. Let op: zet deze bloem in een klein laagje water.

De Violier | is een heerlijk geurende bloem. De violier heeft grijsgroene bladeren en gevulde bloemtrossen die een zoete en een licht kruidige geur geven. Ze zijn familie van kool en vinden hun herkomst in het Middellandse Zeegebied en de Canarische eilanden. De violier staat symbool voor verfijnde schoonheid en zijn te koop in wit en in diverse pasteltinten.

De Franse tulp | in dit boeket is de Tulp parkiet. Deze tulp is dertig centimeter langer dan een gewone tulp, waardoor ze heerlijk door je boeket heen zwieren. Dit is een echte seizoensbloem, de franse tulp is alleen verkrijgbaar in de eerste maand van het nieuwe jaar. Deze tulp is sierlijk en zelfbewust en leven in je vaas. Ze worden gerust nog eens twintig centimeter langer dan ze al zijn in je boeket! Tulpen drinken veel, dus regelmatig even water geven. Nu denk je misschien, veel Hollandser kan het niet worden, maar schijn bedriegt. De tulp is Iranees, Afghaans en Kazachstaans!

Een Papaver | is nog zo’n favoriet van mij. Deze klaprozen zijn juweeltjes in de tuin en in huis. Je koopt ze wanneer ze nog helemaal in de knop zitten en langzaam ontvouwen ze zich op vaas. Oorspronkelijk komt de papaver uit Zuid-Europa. Denk er aan, dat je de onderkant van de stelen nooit mag afknippen! Deze zijn bewerkt en anders komt de bloem niet goed uit. De papaver wordt ook gebruikt in de geneeskunde en is een indicator voor vers omgewerkte grond.

Nerine (Aphrodite) | is vernoemd naar de godin van liefde en schoonheid. Nerine is familie van de Amaryllidaceae. De meeste soorten zijn afkomstig uit Zuid-Afrika. Het is een karakteristiek bolgewas, wat letterlijk weken op vaas kan staan. Deze sterkte bloem kent zo’n dertig verschillende soorten.

De Orchidee | in dit boeket heeft een werkelijk prachtige naam: Dendrobium James Story. Dendron staat voor boom en bios voor leven. Het is een natuurlijke luchtverfrisser, omdat ze bekend staan de lucht te zuiveren. In het wild groeit de orchidee in de Himalaya, in Nieuw-Guinea en Australië. Een orchidee past bij iedere stijl. Zeker in deze prachtige rode kleur, is ‘ie helemaal hip. Er zijn meer dan 25000 soorten van deze bloem, die staan voor zuivere vriendschap.

Een Prunus | in fris wit. Speciaal voor de lente. Deze voorjaarstak is familie van de roos en zorgt voor een flinke dosis heerlijke bloesem in dit boeket!

Delphinium (donna blauw) | kennen we onder de naam Ridderspoor. Het is een bloeiende nicht van de ranonkel en kent ongeveer 250 soorten. Van blauw tot wit of geel, paars, rood en roze. Deze bloem kent vele kleuren en heeft een grote van 10 tot 200 centimeter lang. Met een beetje fantasie lijken de knoppen van de bloem op een dolfijn. Vandaar de naam delphinium wat Latijn voor dolfijn is. De naam ridderspoor heeft ook te maken met het uiterlijk van de bloem. Deze hebben namelijk naar achter stekende delen, die lijken op de sporen van ridders. De bloem staat symbool voor waarheid, bescherming, gezondheid en plezier. Het is een positieve bloem, die zijn herkomst vindt bij Franse, Amerikaanse en Engelse kwekers.

De trosroos | heet cerise magic pepita. Het is een waterval van bloemen in de mooiste kleuren. De roos is de koningin van de bloemen en staat voor liefde en vertrouwen. Een roze roos brengt geluk, dankbaarheid en zuiverheid. De roos is kennen wij sinds de 16e eeuw en elk jaar nog ontstaan er nog nieuwe soorten. Er bestaan nu ongeveer rond de 2500 verschillende rozen.

Een Bromelia | heeft een positieve invloed op de luchtkwaliteit. Het is net als de banksia een exotische bloem, die heel sterk is en mooi indroogt. De kleuren van de bromelia zijn vol temperament, waardoor de bloem een flamboyante uitstraling heeft.

Hamamelis | kennen wij als hazelaar of toverhazelaar. Deze voorjaarstak is een prachtig geurende winterbloeier in geel, rood, wit of roodbruin. Deze heestersoort is afkomstig uit Azié en Amerika.

En? Heb ik het overdreven? Wat een voorjaarsknaller, hè?! Wij zijn heel benieuwd naar jouw lievelingsbloem!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Huis Van Bloemen

Een Antwoord

  1. Wat is het boeket prachtig zeg en wat staat het mooi bij jullie interieur. Huis van Bloemen lijkt constant een risico te nemen met de combinaties, maar het pakt altijd perfect uit. Orchideeën en papavers zijn een van mijn favorieten dus ik zou heel blij zijn met zo een boeket. https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/quickstep/largo/

Laat een reactie achter