maandag 24 april 2017

Bloemen Bijdehand | Voorjaar XXL

Een explosie aan voorjaar in deze pioenvaas van Des Pots. Prachtig geglazuurd en met een diameter van bijna 30 cm. Om deze vaas te vullen moet je van goede huize komen en dan ben je bij Meent & Bouman aan het juiste adres. Een boeket met de ‘wauw’ factor. Zoveel verschillende bloemen. Alle soorten en maten, kleuren en geuren zitten in dit boeket verwerkt. Ik ga mijn best doen om ze allemaal te benoemen, zodat je weer met een fijn lijstje langs de bloemist kunt gaan!

De Sering | is een aantrekkelijke zoet geurende bloem. Er zijn er maar liefst twee in deze bos te vinden een zuiver witte en een donker paarse. Ieder bloemetje van de sering vertelt een eigen verhaal: huiselijk geluk, nostalgie, onschuld, herinnering en liefde. Wist je trouwens dat vanaf de 19e eeuw deze bloem een ‘must have’ voor ieder(s) tuinhuis is? En dat deze bloem, schuin afgesneden, het liefst in een glazen vaas staat? En dan je de sering niet bij fruit in de buurt moet zetten? En dat de plant familie van de olijf is?!

Delphinium | is een lievelings. Ik geniet zo van deze weelderige bloemenpluimen! En wat een feest, want er zijn maar liefst 250 verschillende soorten. Deze bloem is een nichtje van de Ranonkel en staat symbool voor waarheid en bescherming, gerechtigheid en liefde, gezondheid en plezier. Delphinium is Latijns voor dolfijn, de Nederlandse naam voor deze bloem is Ridderspoor.

Gloriosa | staat ook op mijn lijstje van mooiste, fijnste en liefste bloemen. Een vlammende vuurbal en een botanisch buitenbeentje. Het is een knolletje wat zich ontpopt tot tot een spectaculaire klimmer. Met de kleine krulletjes aan de puntjes van het blad, trekt de plant zichzelf omhoog. Zo zijn het net kleine handjes die het op een ladder hogerop zoeken. Daarom staat deze bloem ook voor ambitie en succes. Leuk om te weten wanneer je deze bloem of plant eens cadeau wilt geven! De officiële naam is Gloriosa Rothschildiana (dan begrijp je ook meteen waarom het tweede deel van de naam meestal weggelaten wordt) en behoort tot de Lelie soort.

De Fritillaria | is vernoemd naar een vogel en wordt daarom wel de Kievitsbloem genoemd. Frittilaria komt van het Latijnse woord Frittilus voor ‘dobbelsteenbeker’ en is ook een echte lentebloem. Een bijzonder bolgewas en ook familie van de Lelie.

Nutan | is de Nederlandse naam voor het Zuid-Afrikaanse Leocospermum. Een speldenkussentje wordt de bloem ook wel genoemd. Een oranje bol, een behaarde bloem, exotisch en een lekker gek kleuraccent.

De Roos | mag natuurlijk niet ontbreken. Elk jaar komen er nieuwe variëteiten bij. In deze bos vind je een gele roos, die symbool staat voor intieme vriendschap en verbondenheid en een roze roos voor geluk en dankbaarheid. Vanaf de 16e eeuw is deze bloem bij ons in Nederland te vinden.

Een Viburnum | is onlosmakelijk verbonden met de lente. Verkrijgbaar van januari tot en met juni en een springerige voorjaarsaankondiger. Deze bloem straalt frisheid uit. In de prehistorie gebruikte men de lange rechte takken als pijlschacht. Zo kon deze, in onze ogen, vrolijke Viburnum heel wat schade aanrichten! We noemen de Viburnum trouwens ook Sneeuwbal.

De Gerbera | is lekker vrolijk. Vergeet in een boeket nooit een bloemige bloem. Dus rond van vorm en lekker gewoon. Daarom mag deze populaire dame niet ontbreken in deze bos.

De Franse Tulp | hebben we ook deze keer weer toegevoegd. De tulp komt oorspronkelijk uit Iran en is door nomaden meegenomen naar Turkije. Sultans gingen daar een tulp op een tulband dragen. De tulipan, wat tulband betekend, kwam in de 16e eeuw naar Nederland. Wist je dat je voor de prijs van een tulpenbol destijds een heel grachtenpand in Amsterdam kon kopen?!

Een Nerine | is familie van de Narcis. Een karakteristiek bolgewas met een fragiele bloem, die symbool staat voor verbinding recht uit het hart.

De Lelie | is een imposante wereldreiziger boordevol symboliek. Krachtig als knop en overweldigend als bloem. In kleur en geur lekker aanwezig!

Een Violier | is ook een geurende bloem en komt uit de plantenfamilie van de kool. Een echte voorjaarsbloeier.

Deze post is in samenwerking met bloemist Meent & Bouman tot stand gekomen.

Laat een reactie achter