vrijdag 29 maart 2019

Bloemen Bijdehand | Perfecte kleur perzik

Bloemen op vrijdag! In de planning kwam het zo net even wat lekkerder uit en een flinke dosis bloemen is natuurlijk ook wel heel fijn zo vlak voor het weekend. Voor dit blog koos Huis van Bloemen een prachtige mix van blauw met oranje en de perfecte kleur perzik. Ik vind deze bos zo mooi samengesteld! Toevallig vond ik daar dè vaas bij. In een kledingwinkel nota bene. (De vaas is namelijk van het merk Yaya.) Zo werd één en één drie en staan wij letterlijk te trappelen van ongeduld om dit boeket weer met jullie te delen!

De Sinaasappel en Blauwe Druif | zijn nep, maar wat zwieren ze heerlijk door dit boeket! De oranje sinaasappel geeft een flinke dosis pit en versterkt perzik kleurtjes van de echte bloemen.

De Fritillaria Persica | is een echte seizoensbloem en komt van oorsprong uit Cyprus, Turkije, Iran en Syrië. Aan de hoge bloemsteel zit grijs groen blad, die beurtelings langs de steel staan. De klokvormige bloemen vormen een tros aan het uiteinde van de steel. Een fritillaria moet je lekker z’n gang laten gaan. De bloem slingert zich lekker los door het boeket en langs de vaas. De prachtige diep paarse (purperen) kleur van deze bijzondere bloemetjes zijn net vrolijke belletjes. De Fritillaria is vernoemd naar de |  kievitsbloem.

Een Violier | is een zoet geurende bloem, die bloeit in crème, wit, geel, roze, rood, violet, lavendel en in dit geval een zachte zalm tint. Violieren zijn afkomstig uit de landen rond de Middellandse Zee. Ook deze bloem bloeit in trosvorm, met kelkvormige, viertallige bloemen. Wil jij de lente in huis halen met een geurende bos? Dan zit je met een violier zeker goed. Het is mooi om verschillende violieren de combineren, maar ook in een gemend boeket komen ze goed tot hun recht. Deze violieren komen uit Italië en zijn extra groot.

Eucharis | is wederom een sierlijke bloem, met lange ranke stelen zonder blad. Deze witte bloem lijkt op een kleine lelie en heeft vijf tot acht bloemen in de knop, die één voor één uitkomen. Eucharis komt van oorsprong uit het warme gebied van Midden,- en Zuid-Amerika. De naam Eucharis is Grieks voor zeer sierlijk. Deze bloem staat symbool voor schoonheid, reinheid en een nieuw begin.

Een Gloriosa | is nog zo’n rank exemplaar. In dit boeket zit een oranje Gloriosa. De Gloriosa is een knolletje dat uitgroeit tot een goede klimmer. De bloem trekt zich op met de kleine krulletjes aan de punten van de bladeren. Gloriosa staat symbool voor ambitie en succes, het is een bloem die het altijd letterlijk hogerop zoekt. Gloriosa is familie van de lelie en komt oorspronkelijk uit India en Zuid-Afrika. De bloem wordt ook wel prachtlelie genoemd, met superba als tweede naam. De officiële naam van deze bloem is Gloriosa Rothschildiana, genoemd naar zoöloog Lionel Rothschild.

Delphinium Ballkleid | in lichtblauw met een wit oogje. Het is een bloeiend nichtje van de ranonkel, waarvan er 250 verschillende soorten bestaan. De bloempluimen van de delphinium steken overal enthousiast bovenuit. De steel kan ongeveer 10 tot 200 cm lang worden en de bloemen hebben ongeveer 3 tot 7 blaadjes. Deze bloem doet het altijd goed in een gemengd boeket, vanwege de opvallende kleur en vorm geven ze mooi contrast. Met een beetje fantasie zie je dat de knoppen van de bloem op dolfijnen lijken. Vandaar de naam delphinium, wat Latijns voor dolfijn is. Wij kennen deze bloem ook als ridderspoor, die naam heeft de bloem ook aan de vorm te danken. De bloemetjes hebben naar achter stekende delen, die lijken op sporen van ridders. Deze vaak blauwe bloem symboliseert waarheid en bescherming en staat ook voor gehechtheid in de liefde. Een positieve bloeier!

Gerbera Himalia | in lichtroze. Een gerbera is een frisse, speelse en vrolijke bloem. De bloem is in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar en vervolgens ook nog eens in allerlei verschillende vormen. Gerbera’s zijn geboortebloemen. Ze staan voor onschuld en puurheid. Wist jij dat deze bloem naar de zon toe draait? Grappig, hè? De gerbera is een niet-geurende bloem die hoort tot het plantengeslacht Asteraceae. De bloem is afkomstig uit Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië.

De Ranonkel Clowi | is een XXL variant. Deze perzikachtige bloem zet je in een klein laagje water. Zo heb je het langste plezier van de ranonkel. De kweker plant de knolletjes in het najaar en in het voorjaar kunnen wij vervolgens genieten van deze ultieme voorjaarsbloeier. De bloem schittert in de mooiste kleuren en deze zalm variant is echt wel één van onze favorieten. De ranonkel staat symbool voor charme en vindt haar herkomst in Midden-Azië. Ranunculus is de Latijnse naam voor opkikkertje. De bloem komt namelijk van oorsprong voor in drassige gebieden.

De Franse Tulp Unique | in oranje springt direct in het oog. Deze tulp is dertig centimeter langer dan een gewone tulp, waardoor ze heerlijk door je boeket heen zwieren. Dit is een echte seizoensbloem, de franse tulp is alleen verkrijgbaar in de eerste maanden van het nieuwe jaar. Deze tulp is sierlijk en zelfbewust en leven in je vaas. Ze worden gerust nog eens twintig centimeter langer dan ze al zijn in je boeket! Tulpen drinken veel, dus regelmatig even water geven. Nu denk je misschien, veel Hollandser kan het niet worden, maar schijn bedriegt. De tulp is Iranees, Afghaans en Kazachstaans.

Kersenbloesem | maakt deze bos vol voorjaar compleet. Als de fruitbomen ontluiken en de bloesem gaat bloeien, weet je dat de lente begint. Bloesem staat voor een nieuw begin en groeien. De tere bloemen geven een fijn contrast met de stoere takken. Wij genieten altijd volop van deze bloeiperiode!

En? Heb je genoeg inspiratie opgedaan voor deze vrijdag? Haal maar een lekkere bos in huis!

Fijn weekend!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met bloemenkunstenaars Huis van Bloemen.

Een Antwoord

  1. Wat een prachtige bos en vaas, mooie foto’s! Fijn weekend!

Laat een reactie achter