maandag 27 maart 2017

Bloemen Bijdehand | Pasen

Het is weer Bijdehandjesdag! Nog drie weken en het is Pasen. Zo hier en daar zie ik de Paastakken al verschijnen voor de ramen en de vazen gevuld staan op tafel. De hoogste tijd dus om in deze voorpret te delen en aan de slag te gaan met een nieuwe bloemen inspiratie.

In dit boeket vind je ook deze keer de Franse tulp. We gebruikten deze bloeier al eens eerder voor een bos (zie: dit blog) maar zolang het het seizoen van de tulp is moet je optimaal genieten van deze pracht en ‘m dus zo vaak mogelijk toevoegen. Franse tulpen zijn lekker lang en daardoor ideaal te mixen met voorjaarstakken. Het geeft meteen kleur en een zwierig en vrolijk tintje aan je boeket.

Ook zijn de trommelstokjes (ze heten Craspedia) weer vertegenwoordigd. Want ook deze zijn lekker lang te krijg en het lijkt net of er een beetje confetti tussen de takken is gestrooid met die vrolijke gele bolletjes zo hier en daar.

Dan komen we bij de voorjaarstakken. Zoals je ziet zijn ze in vele soorten en maten, kleuren en geuren verkrijgbaar. De bloesemtakken barsten buiten uit z’n voegen en ook binnen doen wij mee!

Zo’n grote bloesemtak bloeit weken door. Wissel dit jaar de klassieke Wilgentak eens om voor grote ‘Botanicals‘ zoals je hier ziet. Aan robuust bloeiende takken Pruimenbloesem, Kersenbloesem of¬†Magnolia¬†heb je zowel een indrukwekkend boeket als een fraaie binnenboom waar je lang plezier van zult hebben.

Om het helemaal ‘Paas’ te maken kun je van alles in je boeket hangen, maar ben jij daar niet zo van ook puur natuur is ‘ie prachtig. Op naar Pasen!

Deze post is in samenwerking met bloemist Meent&Bouman tot stand gekomen.

2 Antwoorden

  1. O wat een prachtig boeket! Daarmee haal je echt de lente in huis.

Laat een reactie achter