maandag 04 februari 2019

Bloemen Bijdehand | Paarse Pracht

Vandaag is het de beurt aan een groot boeket. Lekker aanwezig, een echte blikvanger is dit boeket van paarse pracht. Lees je weer met ons mee over de bloemen van deze week in samenwerking met Huis Van Bloemen?

De Sering | is een heerlijk geurende bloem. Deze parfumbloem is niet tè aanwezig, maar geeft een geur van ontspanning en romantiek. De sering staat symbool voor huiselijk geluk, voor nostalgie, voor een eerste liefde, voor onschuld en herinnering. Nederland telt slechts twintig sering telers en deze zijn allemaal in Aalsmeer gevestigd. Voor dit ambachtelijke product staan er maar liefst 30000 struiken per seizoen in bloei! Wanneer je de sering op vaas zet, verwijder dan alle bladeren en snijdt de takken goed schuin af. Vul de vaas met meer water dan vijf centimeter water. Zo ga je voor een langere houdbaarheid van deze lekker ruikende bloem.

Dille | geeft volume aan je boeket. Het zijn vrolijke parapluutjes, die lekker fris ruiken. Deze mooie groene schermen zijn niet alleen te gebruiken in de keuken, maar doen het ook goed in een flinke bos bloemen. Dille is rijk aan vitamine C, het zaad is te verwerken in gerechten en de bloem is eetbaar. Het zaadscherm droogt langzaam in. Dus deze tak is niet alleen lekker los te schikken in een veldboeket, maar is prima over te houden voor een bosje droogbloemen. Dille is een neefje van kervel en venkel. De naam is oud Saksisch voor in slaap wiegen. Dille stimuleert borstvoeding, waardoor een baby extra goed kan slapen.

De berk (betula) | is lekker zwierig. De boom laat zijn schoonheid in elk seizoen zien. Er zijn zo’n zestig verschillende soorten en deze twijgjes passen heel goed in dit fijne boeket.

Allium | is een sierui. Deze bloemen laten je graag lang genieten, want ook zij drogen in. Pas al je de steel doorsnijdt heb je door de geur door dat allium uit de uien,- of looffamilie afkomstig is. Allium betekent letterlijk scherpte, er zijn 300 verschillende soorten van deze stijlvolle sierui met spectaculaire bloeiende bol.

Eucalyptus Nicholi | heeft fijne blaadjes. Lekker zwierig. Eucalyptus vind zijn oorsprong in Australië. Er zijn zo 700 verschillende soorten.

Kersenbloesem | bloeit honderd uit aan het begin van de lente. Wanneer de eerste bloesem buiten verschijnt geeft mij dat vlinders in mijn buik. Ik houd van die bloemenpracht die bloesem geeft. De geur en de aankondiging van een nieuw seizoen! Voordat de bloesem buiten toeslaat, haal ik het (zodra het kan meteen) in huis. Deze kersenbloesem staat symbool voor vernieuwing en hoop.

Voor de weetjes over Delphinium, de witte Prunus, de Violier en de Anemoon kun je nog eens doorklikken naar de blogs van de afgelopen weken. Deze beschrijvingen van deze seizoensbloeiers vind je in de blogs: Voorjaarsknaller en Biedermeijer.

Deze blog reeks is een samenwerking met Huis Van Bloemen. Wat brengen zij toch een pracht aan bloemen. Ik vind het zo heerlijk om met deze getalenteerde mensen te mogen samenwerken!

Laat een reactie achter