maandag 08 mei 2017

Bloemen Bijdehand | Moederdag

Moederdag is in aantocht! Heb jij al wat in de kast klaar liggen om te geven? Of ga je deze week nog op pad? Wordt jouw moeder ook zo blij van een mooi boeket? Net als wij? Daarom hebben wij voor dit bloemenblog een extra grote Moederdag bos samengesteld. Met heel veel bloementips voor een fijn boeket. Enneh, je kan wederom manlief even tippen. Subtiel attent maken op een inspiratiefoto of ons bloemenlijstje. Want wakker worden met een ontbijtje, vrolijke bloeiers en het liefst iets zelfgemaakts. Dat is toch onbetaalbaar? Ben je nu niet zo van het Moederdag principe of heeft Moederdag voor jou niet zo’n fijne lading, verwen dan gerust jezelf met een mooi boeket. Jij verdient het!

De Kangoeroepoot | heeft een fluweelachtige uitstraling en komt uit Australië. De bloemen lijken op de voorpootjes van een kangoeroe en zo is dus ook de naam van deze bloem ontstaan. Er zijn twaalf verschillende soorten, van zwart tot okergeel tot allerlei verschillende tinten rood. De Kangoeroepoot heet ook wel Anigozanthos. De naam Anigozanthos komt van de Griekse woorden anises (ongelijk) en anthos (bloem).

Rozen | in verschillende kleuren, vormen en maten. In dit boeket is de koningin van de bloemen rijk vertegenwoordigd. Wanneer er meerdere rozen in een boeket te vinden zijn, staat dat symbool voor dankbaarheid. De blaadjes van de roos staan symbool voor liefde en vertrouwen, ze zijn niet voor niets hartvormig.

In dit boeket vind je: De Caralina | dat is de XXL oranje roos. Een Bubblegum | zo heet de roze roos. Copperf summer | is een VIP roos en is in deze bos te vinden in het geel/oranje. Een trosroosje | dat zijn de drie kleintjes in hard roze. En een dubbele Rose roos.

De Pioenroos | mag in deze tijd van het jaar natuurlijk niet ontbreken. In de maanden mei en juni is deze weelderige en zoet geurende bloem te koop. Van de Pioen krijg je de lente in de bol en begint de zomer te lonken! Er zijn meer dan 1000 verschillende soorten. Dit exemplaar is een witte Paco Henry Bockstoce. Sinds 1784 is de Pioenroos in Europa verkrijgbaar. In China was deze bloem al veel eerder bekend. Daar werd de bloem geteeld voor haar wortels.

Een Scabiosa | behoort tot de kaardebolfamilie. Een niet al te elegante naam voor deze bloem is ‘Schurftkruid’, deze bloem werd namelijk als medicijn gebruikt tegen de pest en verschillende huidziektes. De Scabiosa ken je misschien ook wel onder de meer lieflijke naam ‘Duifkruid’. Een feestje in je boeket, maar ook voor in de tuin. De bloem is een echte attractie voor vlinders!

De Sandersonia | is nauw verwant aan de Gloriosa en komt uit Zuid-Afrika. Een sterke en exclusieve bloem, die op een vaas helemaal tot bloei komt. Van onder tot boven gaan alle knoppen open, waardoor de bloem lang houdbaar is. De oranje bloemen lijken een beetje op lantaarntjes. In Nederland zijn er maar twee kwekerijen waar de Sandersonia geteeld wordt. Het duurt maar liefst twee jaar voordat de bollen groot genoeg zijn voor de verkoop en/of de bloementeelt.

Een Lisianthus | is een natuurlijke schoonheid met ‘roots’ in het Wilde Westen. Een Lisianthus heeft veel water nodig. De bloem staat symbool voor waardering, dankbaarheid en charisma en is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

De Allium Schubertii | is een zeer opvallende sierui met wijd uitstaande bloemstelen. Deze spin Allium met een spectaculaire bloeibol heeft statige dikke stelen met daarop de paarsige bloemetjes. Een bloem die je lang laat genieten, eindeloos zelfs wanneer je besluit om ‘m te drogen. Daar is ’t ie namelijk ook geschikt voor. En wist je dat de Allium familie is van de bieslook en van prei?! Allen behoren tot dezelfde lookfamilie.

Grevillea Groen | is afkomstig van de Australische zilvereik. Die geeft van mei tot september prachtige bloemen. In dit boeket vind je het hangende groen.

Siergrassen | stijgen in populariteit. Je ziet een Siergras steeds vaker voor binnen in een boeket of voor buiten in de tuin. Deze soort heet Panic Firework en biedt een ideale basis voor je bloemen.

De Hortensia Beau Papillon | maakt indruk in iedere vaas. De Latijnse naam voor Hortensia is Hydrangea. De vorm van de bloem doet denken aan een oude waterkruik. Hydro is water en angeion betekent vat of kruik. Een passende naam aangezien alle Hortensia’s veel water nodig hebben. Je kan zelfs nog verder speculeren over de naam van deze bloem. Hortensia zou namelijk ook verwijzen naar een adellijke dame of komen uit een vrije vertaling van het Latijnse Hortus, wat uit de tuin betekent, komen.

Een Fritillaria Persica | is een prachtige lentebloem. Vernoemd naar de vogel de Kievit. Deze familie van kievitsbloemen bestaat uit honderd verschillende soorten. Een bijzonder bolgewas is het, deze uit Afghanistan afkomstige hangbloem.

De Dobbe Tulpen | zijn biologisch geteeld en van Nederlandse bodem. Ze zijn gekweekt door papa Dobbe. Vroeger heeft hij zelf een groothandel gehad en nu op 75-jarige leeftijd is hij een heuse tulpenkweker. De tulpen zijn botanisch gekweekt en daardoor sterker, de bloem is zwaarder en langer houdbaar. Van deze tulp zijn maar liefst 99 verschillende, waaronder hele nieuwe en zeldzame soorten.

De Sering | is ook in dit boeket vertegenwoordigd. Wat een heerlijke parfumbloem is dit toch. De meeste Seringen bloeien rond Moederdag, dus een uitgelezen bloem voor een Moederdag bos vol met fijne bloeiers!

De vaas is net als in dit bloemenbericht met Voorjaarsboeket van Des Pots.

Deze post is in samenwerking met bloemist Meent & Bouman tot stand gekomen. 

Laat een reactie achter