maandag 29 oktober 2018

Bloemen Bijdehand | Mix en match

Het is weer tijd voor ons wekelijks bloemen rondje. In dit blog zie je een boeket, met bekende bloemen. In de afgelopen weken zag je de soorten al eens voorbij komen. Vandaag laten we aan je zien, hoe je met een zelfde soort, een totaal ander boeket samen kunt stellen. Lekker mix en match. Met bloemen kun je alle kanten op. Veel lees plezier!

De Gladiool | is een ideale bloem om sportieve prestaties mee te belonen. Ze staan sinds de tijd van de Romeinen al symbool voor kracht en overwinning. In dit boeket zit een knal roze Gladiool. Een heerlijke frisse kleur. Wist jij dat Gladiolen het best groeien in verse grond, waarin niet eerder gladiolen gekweekt zijn? Gladiolen zul je daarom niet jaren achter elkaar op hetzelfde veld zien staan.

Een Chrysant | in zachtroze en paars. Na de dahlia is het een ultieme herfstbloeier en net als de dahlia weer helemaal terug van weg geweest. Ze mogen weer! En zijn verkrijgbaar is de prachtigste kleuren, vormen en maten. De chrysant staat voor geluk en gezondheid. Wanneer jij een chrysant cadeau krijgt, dan weet je dat de gever je het allerbeste toewenst.

De Hortensia | in groen en hard roze. Eigenlijk koppel ik de hortensia aan de zomer. Toch vind je ze in het najaar ook in de tuin en juist nu hebben ze de mooiste kleuren! Wist jij dat de randbloemen van een hortensia onvruchtbaar zijn? Die zijn er enkel en alleen om insecten aan te trekken.

Een Pimpernel | is een decoratieve, maar ook een zeer geneeskrachtige plant. Goed voor lichaam en geest!

De Klapbes | geeft vrolijke knalletjes. Wist jij dat het knalletje van deze bessen, wanneer je ze hard op de grond gooit, komt door het binnenste van de bes? Aan de binnenkant lijkt de bes op een spons. Het is zacht weefsel, waar verschillende luchtruimtes tussen zitten. Als het besje kapot wordt gedrukt, komt de lucht uit deze ruimtes vrij en daardoor hoor je een knalletje. Ik kan je vertellen, ik heb het als kind vaak uitgeprobeerd. Jij ook?!

Een zachtroze Nerine | is het symbool van verbinding, recht uit het hart. De nerine is een bolgewas, vernoemd naar de vijftig prachtige dochters van zeegod Nereus. In dit boeket zorgt de nerine voor een fijne dosis kleur en zwier. Wij worden er blij van!

Daarbij zie je ook een zijde tak (groen), een staalbes en een paar takken gras verwerkt tussen de bloemen. Dit om het boeket mooi te vullen en de bloemen een goede achtergrond te geven.

Fijne maandag!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Huis van bloemen!

Laat een reactie achter