maandag 09 oktober 2017

Bloemen Bijdehand | Herfst en trends

Na afgelopen weekend kunnen we met recht zeggen: het is herfst! Herfststormen, grijze dagen en heel veel regen, we kregen het allemaal. Een uitgelezen kans om het binnen gezellig te maken, met sfeervolle kaarsjes, lekkere baksels en mooie bloemen. Vandaag staat dit prachtige herfstboeket in het zonnetje, want hoewel ik erg van zomerbloemen houd, een echt herfstboeket is bij mij favoriet. De warme kleuren en de diversiteit aan (bessen,-)takken, ik houd er van. Herfst is namelijk ook fijne boswandelingen maken, met alle prachtige verkleuringen van de natuur om ons heen. Dat halen wij graag naar binnen!

Trendkleur bordeauxrood

Bij het fotograferen van dit boeket sprokkelde ik een aantal accessoires bij elkaar en ineens zag ik het! De trendkleur bordeauxrood, een kleur die je steeds meer ziet in het interieur, kan je geweldig toepassen in je woonkamer met bloemen. Of je laat de kleur terugkomen in je boeket, zoals ik deed. Op de stoel legde ik mijn nieuwe sierkussen van Essenza. Een kussen met een hoge aaibaarheidsfactor! De kleur van het kussen matcht perfect met de kleuren van het boeket. Door het bordeauxrood de combineren met oranjerood (ook heel trendy), warme groenen (lekker herfstig en nog steeds hot) en roze accenten (zo houd je het fris) krijg je een geweldig geheel. Het bordeauxrood komt trouwens ook terug in de kaars, deze vond ik bij de Hema en is door mij echt gekocht op kleur.

Herfstbloemen

Heb jij zin om aan de slag te gaan? Dan volgt hier jouw shoplijstje met herfstbloemen om deze week mee te nemen naar je bloemist! Het lijstje is weer samengesteld door bloemist Meent&Bouman.

De Ilex | Ja, ze zijn er weer! De mooie Ilextakken (ook bekend als hulst). Deze stoere tak brengt vrede in je huis. Wist jij dat? Omdat de tak bij mannen en vrouwen in de smaak valt wordt deze als vredestak voor kerstdecoratie gebruikt. Van mij mag de tak al veel eerder in huis gehaald worden. We genieten er het liefst zo lang mogelijk van. Wat ook heel goed kan, want deze takken zijn lang houdbaar. Mooi in een boeket, maar ook solo op vaas (of fles). In deze bos zit een geel/oranje exemplaar. De takken zijn ook in fel geel en oranje/rood of fel rood verkrijgbaar. De Ilex groeit in het wild in Zuid,- en West Europa en in West-Azië.

Een Viburnum | is een blauwe bes (op het zwarte af) en wordt ook wel staalbes genoemd. Zodra de plant aan het einde van de bloei is gekomen, verschijnen deze bessen. Blauwe bessen in een boeket zijn bijzonder!

De Verbena | heb je misschien wel in je tuin staan als herfstbloeier. Deze paarse bloem op lange stengels kan je heel goed naar binnen halen en op vaas zetten. De bloem is lid van de IJzerhardfamilie en luistert ook naar de naam IJzerkruid. Er zijn 120 verschillende soorten en ze komen voor in Europa en Noord,- en Zuid-Amerika.

Een Sneeuwbes | combineerden we in het wit met de Dahlia’s van het vorige bloemenblog. Deze keer zit er een roze tak in de bos verwerkt. We kennen dit besje allemaal wel als klapbes, denk ik. Als je er op gaat staan klappen ze zo leuk. Ik heb er vroeger wel mee gespeeld en jij? Wel oppassen voor de kleintjes, het sap uit de besjes is namelijk giftig.

De Amaranthus | is een kattenstaart. Het is erg leuk om deze pluim op je lijstje te zetten, want de Amaranthus heeft net de juiste kleur bordeauxrood voor dit seizoen. Er zijn maar liefst 60 verschillende soorten. De aren van deze eenjarige en kruidachtige planten groeien rechtop of hangend. Ze zijn afkomstig uit de tropen van Zuid-Amerika en staan symbool voor onsterfelijkheid. Ook leuk te gebruiken als droogbloem!

Een Chrysant | is een echte herfstbloem. Ze hebben misschien een beetje een oubollig imago, maar stof dat maar snel af! Er zijn zoveel verschillende soorten. De Chrysant is van oorsprong geel, maar dat is al lang niet meer zo. De bloemen zijn in de mooiste kleuren en vormen verkrijgbaar. Van spin tot pompon vorm, van enkel tot gevuld bloemig of van tros tot pluis Chrysanten. Voor elk wat wils! In dit boeket zit de Chrysant spider cuivre, de Chrysant disco club, de Chrysant regalnist en de Chrysant Cobra. Allemaal stammen ze af van de composieten familie. Deze gouden bloem brengt warmte, kleur en geluk in je huis en staat voor geluk en gezondheid. In het Grieks betekent Chrys goud en Anthemon bloem. De Chrysant is lang houdbaar en staat niet voor niks in oktober op de bloemenagenda.

Deze Rozenbottel | is van de lokale Rozenbottelkweker. De takken hebben geneeskrachtige kruiden en worden wel multivitaminebommetjes genoemd. Ze verbeteren de weerstand en helpen tegen misselijkheid. De rode, groene of oranje bes is de vlezige vrucht van de roos. De takken zijn in het groot en klein te koop en staan symbool voor het wachten op de ware. Een vrijgezellenbottel!

Gras | In het najaar mogen zwierige grassen in je boeket niet ontbreken. Ze zijn veelzijdig toepasbaar en geven een mooie natuurlijke uitstraling aan je bos bloemen.

Een Citroenrank | zit ook nog verwerkt in dit boeket. Deze tak geeft een heerlijke fris zoete geur af en bloeit met kleine witte bloemetjes.

Genoeg inspiratie opgedaan? We hopen het! Fijne maandag!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Meent&Bouman.

Een Antwoord

  1. Yes! Eindelijk herfst. Mijn favoriete seizoen, met alle mooie kleuren en bladeren die vallen.. heel fijn. Ik wordt heel vrolijk van de bos bloemen die je in elkaar hebt gezet. Leuk dat je beide lange en korte stemmen hebt gekozen en een combi hebt van verschillende kleuren. Ik koop regelmatig bloemen voor thuis, bloemen en planten brengen zoveel sfeer in huis.
    https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/balterio/impressio/

Laat een reactie achter