maandag 11 februari 2019

Bloemen Bijdehand | Felle kleuren

Vandaag een blog waar je alvast het nieuwe behang op de slaapkamer van Julie kunt bekijken! Speciaal voor deze foto’s haalde ik de kinderboeken uit het rekje en vulde ik het met mijn mooiste exemplaren. Ik zette de commode als ladekast neer, om zo het prachtige boeket van deze week in samenwerking met Huis van Bloemen mooi te kunnen fotograferen. Volgende week zal ik proberen tijd te maken om de kinderkamer te fotograferen zoals het nu is, vandaag kun je het nieuwe hartjesbehang (van Kwantum) alvast bekijken en tegelijkertijd de bos bloemen van deze week bewonderen. Leuk vind ik het, om te zien hoe het goud van deze vaas, weer terugkomt in de hartjes op de muur. Een boeket in felle kleuren, gecombineerd met de zachte kleuren op Juuls kamer, zo komt het extra mooi tot zijn recht.

Mimosa of Acacia dealbata | komt van oorsprong uit Australië en is een geslacht uit de vlinderbloemfamilie. Er zijn 618 verschillende soorten. De zachte gele bolletjes (bloemetjes) geven een heerlijk zoete geur. Misschien is het daarom geen verrassing dat Mimosa vaak in parfum wordt gebruikt. Deze snijbloem komt uit een kas of Zuid-Europa en houdt van warmte. De bloem staat symbool voor de vrouw. Mimosa is kwetsbaar en sterk, zelfs na een koude winter bloeit de bloem. Mimosa wordt vaak cadeau gegeven op vrouwendag. Wist jij dat dit bestond? Vrouwendag? Dit jaar mogen we dat vieren op 8 maart.

De roze bloesem | is een zijde tak. Combineer jij wel eens echte bloemen met zijde? Als je echt mooie kwaliteit zijde hebt, kan het zeker een aanwinst zijn voor je boeket.

Deze Lelie Lilium | is van het soort Table dance. Een XL variant en vol belofte. Hier nog volop in knop, verser dan vers. Ik ben heel benieuwd welke kleur en vorm dit exemplaar gaat krijgen. Wordt het een trompetvorm, een platte of kom vorm? De lelie is een geslacht van kruidachtige planten. Verwijder altijd het blad van een lelie, dit doe ik trouwens bij veel verschillende soorten bloemen, zo komt de bloem nog beter tot zijn recht. Er bestaan meer dan 100 soorten van deze geurende bloem. In alle kleuren en vormen.  De meeste lelie’s komen voor op het noordelijk halfrond. Ze staan symbool voor zuiverheid, vergankelijkheid, puurheid, onschuld en vrede. Let wel op met de lelie. Ze zijn giftig voor huisdieren en kunnen vlekken geven door het stuifmeel.

Forsythia | is een geslacht van struiken. Wanneer de gele bloemen zijn uitgebloeid komt de struik in het blad. Deze sierheester is familie van de olijf. Het is een voorjaarsbloeier, vernoemd naar William Forsyth, oprichter van de Horticultirol society. De forsythia kan op vaas zelfs wortels ontwikkelen!

Nerine Crispa Sofie | gebruikten wij al eerder in een boeket. Nerine is vernoemd naar de godin van liefde en schoonheid. Nerine is familie van de Amaryllidaceae. De meeste soorten zijn afkomstig uit Zuid-Afrika. Het is een karakteristiek bolgewas, wat letterlijk weken op vaas kan staan. Deze sterkte bloem kent zo’n dertig verschillende soorten.

De Roos | is van het soort Bubblegum. Een heerlijk geurende roos in het roze.

Delphinium | zagen wij ook al eerder. Deze soort is lichtblauw en heeft een klein wit oogje.

De Ranonkel (raninculaceae) | in butterfly rainbow. De ranonkel is familie van de boterbloem en verkrijgbaar in de mooiste kleuren. Er bestaan zo’n 250 tot 600 verschillende soorten. De bloemblaadjes van dit feestnummer openen één voor één. De ranonkel staat symbool voor charme en komt van oorsprong uit Midden-Azië. Ranonculus is een Latijns woord voor kikkertje. In het wild groeien deze bloemen namelijk in drassige gebieden. Vul de vaas met een klein beetje water, maar vul ‘m wel regelmatig bij. De ranonkel houdt niet van een volle vaas, maar is wel een gulzige drinker.

De Franse Tulp | zwiert ook weer heerlijk door het boeket. Deze parkiet variant heeft een oranje kleurtje. Echt een bloem om de show mee te stelen. Deze tulp is dertig centimeter langer dan een gewone tulp, waardoor ze heerlijk door je boeket heen zwieren. Dit is een echte seizoensbloem, de franse tulp is alleen verkrijgbaar in de eerste maanden van het nieuwe jaar. Deze tulp is sierlijk en zelfbewust en leven in je vaas. Ze worden gerust nog eens twintig centimeter langer dan ze al zijn in je boeket! Tulpen drinken veel, dus regelmatig even water geven. Nu denk je misschien, veel Hollandser kan het niet worden, maar schijn bedriegt. De tulp is Iranees, Afghaans en Kazachstaans.

Allium (allium galdiator) | is een sierui. Deze bloemen laten je graag lang genieten, want ook zij drogen in. Pas al je de steel doorsnijdt heb je door de geur door dat allium uit de uien,- of looffamilie afkomstig is. Allium betekent letterlijk scherpte, er zijn 300 verschillende soorten van deze stijlvolle sierui met spectaculaire bloeiende bol.

Bulbinella | is die oranje vuurpijl in het boeket. Familie van affodil en er bestaan zo’n 800 verschillende soorten. Van oorsprong komt deze bloem uit Afrika, het Middellandse Zee gebied, Azië en Nieuw-Zeeland. Deze botanische bloeier heeft strak gelijnde bloemaren.

De Bromelia bloem (bromeliaceae) | komt voor in temperament volle kleuren. In dit geval is dat rood. Deze bloem staat lang en droogt langzaam in. Het is een tropische bloem, waar zo’n 2800 verschillende soorten planten van zijn. Met de bromelia haal je het mooiste uit het regenwoud in huis.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met de beste bloemist Huis Van Bloemen. Wat een bloemen kunstenaars zijn deze mensen! Het was weer een feestje om aan dit blog te mogen werken.

Laat een reactie achter