maandag 04 maart 2019

Bloemen Bijdehand | Aardetinten

Een absolute hit in interieurland zijn momenteel aardetinten. Van bruin tot beige van taupe tot oranje, je ziet het allemaal. Daarop geïnspireerd voor vandaag een grote bos, samengesteld door bloemist Huis Van Bloemen, in vooral oranje, terracotta en bruintinten. Met natuurlijk een vleugje roze, een frisse groentint en een vrolijke rode noot. Lees je mee voor je wekelijkse bloemen boost?

De Ecuador roos | is deze keer van het soort Capriccio. Het gaat om die grote zacht oranje roos vlakbij mijn hand, helemaal onderin het boeket. Het verschil met ‘gewone’ rozen is dat Ecuador rozen hoger worden gekweekt. Door de koude nachten ontstaan er veel meer variaties in kleur en is de roos veel groter (en langer houdbaar) dan de ‘gewone’ roos. Ecuador is de beste plek ter wereld om rozen te laten groeien. De Ecuador roos is dan ook de meest gevraagde en geprezen bloem op de internationale bloemenmarkt. Rozen zijn al eeuwen geliefd vanwege hun schoonheid. De roos wordt de koningin van de bloemen genoemd en de Ecuador roos de koningin van de rozen.

Een Ranonkel | is vandaag de vrolijke noot van dit boeket. Je ziet ‘m vlak boven de oranje roos verwerkt in het boeket. Rononkels zijn niet alleen verkrijgbaar in de mooiste pasteltinten, maar ook in lekkere felle kleuren zoals dit exemplaar van de Butterfly soort. De ranonkel is familie van de boterbloem. Er bestaan zo’n 250 tot 600 verschillende soorten. De bloemblaadjes openen zich één voor één. De ranonkel staat symbool voor charme en komt van oorsprong uit Midden-Azië. Ranonculus is een Latijns woord voor kikkertje. In het wild groeien deze bloemen namelijk in drassige gebieden.

Chaenomeles | is een bloesemtak (links boven) in zalm roze. Deze tak staat weken! Wanneer de bloemen al lang zijn uitgebloeid, kun je van de tak nog een fijne tijd nagenieten in bijvoorbeeld een stoere fles. De tak komt van een bladverliezende heester uit China en Japan. De Nederlandse naam voor deze kleine boom is dwergkwee. In het najaar geeft deze boom mooie vruchten ‘kusa boke’ noemen ze die in het Japans en in het voorjaar siert deze dwergkwee zich met prachtige fijne bloesem bloemetjes.

Viburnum | Mag voor mij niet ontbreken in een vrolijk voorjaars,- (of zomer) boeket. Viburnum is vaak het speelse middelpunt van een bos bloemen. Met deze fris groene sneeuwballen in een boeket, komen alle overige bloemen nog mooier uit. Viburnum stamt af van de muskuskruid familie. De takken komen van een geurende heester. Een heerlijke struik voor in je tuin. Deze sneeuwbal is verkrijgbaar van januari tot en met juni. De viburnum is afkomstig uit Azië, Noord-Amerika, Noord-Afrika en Europa. Er bestaan zo’n 230 verschillende soorten. Om er voor te zorgen dat viburnum fier recht op vaas blijft staan, moet je de takken goed schuin afsnijden. Dit kun je na enkele dagen nog eens herhalen.

De Papaver | is één van mijn lievelings. Deze klaprozen zijn juweeltjes in de tuin en in huis. Je koopt ze wanneer ze nog helemaal in de knop zitten en langzaam ontvouwen ze zich op vaas. Op de foto’s zie je de papaver rechts onder de sneeuwbal geschikt. Nog helemaal vol belofte als één dikke wollige knop. Oorspronkelijk komt de papaver uit Zuid-Europa. Denk er aan, dat je de onderkant van de stelen nooit mag afknippen! Deze zijn bewerkt en anders komt de bloem niet goed uit.

Kersenbloesem XL | zijn de stoere bruine takken, helemaal links en helemaal rechts in het boeket. De tak heeft een grove knop en daardoor een grotere witte bloesem bloem. Alle knoppen komen gegarandeerd uit.

Een Violier | is een heerlijk geurende bloem. De violier heeft grijsgroene bladeren en gevulde bloemtrossen die een zoete en een licht kruidige geur geven. Ze zijn familie van kool en vinden hun herkomst in het Middellandse Zeegebied en de Canarische eilanden. De violier staat symbool voor verfijnde schoonheid en zijn te koop in wit en in diverse pasteltinten. In deze bos bloemen is er gekozen voor een zacht roze variant, een mooi tegenwicht voor alle stevige bruin en oranje kleuren.

Het grijze blad | is een mooie zijde tak.

Cymbidium | is een orchidee soort. Een zware tak die hier steun vindt tegen een bloesemtak. Slim geschikt! Deze orchidee heeft een absoluut wow-effect. Het is een bloem met een ranke steel, een enorme bloemenpracht en een flink uithoudingsvermogen. De bloem komt uit de Himalaya, ruikt licht zoet en kan weken goed op vaas blijven staan. In de Himalaya moet de orchidee overleven op een rotsachtige en voedselarme bodem. De bloem overleeft koude nachten en fel verlichte dagen. Bij een orchidee denk je al snel aan een tropische bloemensoort, maar niets is minder waar. Het is een echte overlever. Elke bloem heeft een holle boogvormige lip die lijkt op een bootje. Kymbos is grieks voor bootje en daar komt de naam cymbidium vandaan. Deze bloem staat symbool voor een gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap.

De Bulbinella | is die oranje vuurpijl die rechtsboven alle bloemen uitsteekt.

Nerine Crispa Sofie | staat daar links naast. Om nog wat meer te lezen over deze Bulbinella en Nerine kun je nog eens terug kijken bij dit boeket van een paar weken geleden.

Sandersonia | lijkt kwetsbaar, maar is heel sterk. Deze oranje belletjes (links naast de roze Violier te bewonderen) lijken op lampionnetjes. De bloem komt uit Zuid-Afrika en is een neefje van de net zo populaire gloriosa. Sandersonia is (net als gloriosa) een klimplant. Er bestaat maar één soort van dit chinees lantaarntje.

Keizerskroon | of Frittilaria is familie van de lelie. Het zijn klokvormige bloemen op lange stelen, die net als franse tulpen heerlijk kunnen zwieren. Keizerskroon is verwant aan de kievitsbloem. Van oorsprong komt deze bloem uit Turkije, Iran en Afghanistan. De bloemen geuren naar muskus en houden daardoor mollen op afstand. Frittilaria is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Hier kozen we uiteraard weer voor een lichte oranje tint. De bloem zit in dit boeket een beetje verstopt, je moet goed kijken om ‘m rechts achter te kunnen spotten!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Huis Van Bloemen

3 Antwoorden

  1. Mooi boeket dat goed past bij de kleuren in jouw slaapkamer. Voor mijn interieur niet helemaal geschikt, maar diverse bloemen zijn gelukkig ook met andere kleuren te combineren om net zo’n mooi boeket te krijgen.
    De vaas waar jouw boeket in staat vind ik heel mooi. Net of je een soort regenboog in huis hebt.

    Groetjes, Margaret

  2. Mooie kleuren en leuke blog! Bedankt

  3. Wauw prachtig! Weer nieuwe kennis en inspiratie erbij. :) Mag ik vragen welke kleur er op de muur zit?

Laat een reactie achter