maandag 23 juli 2018

Wandtegels van duurzaam hout

Afgelopen week mocht ik met wandtegels van duurzaam hout aan de slag gaan. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. De houten tegels zijn lichtgewicht en bevestig je gemakkelijk met dubbelzijdig tape (bij de bouwmarkt verkrijgbaar) of montagelijm aan de wand. Ik koos voor dubbelzijdig tape, omdat je dit er zo weer af haalt. Als je het leuk vindt, zie je op mijn Instagram TV een video die ik hierover maakte.

Originele muurdecoratie

Deze originele muurdecoratie van Studio Perspective is in twee vormen verkrijgbaar. ‘Sharp’ met een meer hoekige vorm en dit model ‘Round’. De wandtegels worden in Nederland gemaakt van bomen die noodzakelijk gekapt moesten worden en anders door de versnipperaar zouden verdwijnen. Het is leuk om te zien, dat elke tegel zijn eigen kleur en tekening van de boom heeft. Iedere tegel is uniek! De tegels zijn op eindeloos veel manieren in elkaar te passen. Het is daarom handig om ze eerst op de vloer even uit te leggen, voordat je ze op de wand bevestigd.

Studio Perspective

Studio Perspective is een webwinkel vol social design. Dat zijn producten die duurzaam zijn en gemaakt worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met een aankoop krijg je een product van mooie kwaliteit en geef je de makers meer toekomstperspectief. Zo worden deze wandtegels gemaakt in een sociale fabriek, waar mensen een vak leren, in Binthout.

Wallies

De wandtegels dragen de naam ‘Wallies’ en kregen een plekje in de slaapkamer op het muurtje naast het bed. Dit is een muurtje waarvan ik nooit goed weet wat ik er mee moet. Onze slaapkamer is smal, waardoor het gangpad naast het bed beperkt is. Wanneer je iets aan de muur naast het bed hangt, loop je er al snel tegenaan. De muur achter ons bed heeft een lambrisering, waar ik van alles op uitstal en aan het voeteneinde van het bed staat de kledingkast. Die behangen is met een vogeltjes print.

Wat aan deze muur komt, mocht dus niet te druk zijn. Waardoor de wand al een hele poos wit en kaal was. Ik wist namelijk niet wat ik er eens zou ophangen. De Wallies leken mij ideaal voor dit muurtje en ik ben heel tevreden over het resultaat. In een pakje zitten zes wandtegels (ik had drie pakjes tot mijn beschikking) en maakte daarmee dit patroon. Eerlijk gezegd had ik nog wel even door willen plakken! Misschien leuk om deze muurdecoratie later nog eens uit te breiden.

Ben jij enthousiast geworden en heb je ook zin om aan de slag te gaan met deze wandtegels? Vergeet dan niet om de code ‘lisannevandeklift’ voor 10% korting te gebruiken in de webwinkel. Deze kortingscode is twee weken geldig.

Fijne avond!

Een Antwoord

  1. Oh wat leuk en lekker creatief! Ik was laatst nog aan het denken om iets op de muur te zetten, anders dan een schilderij of een leuke poster. Vind dit toch wel heel tof. https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/quickstep/impressive/

Laat een reactie achter