woensdag 03 mei 2017

Knottingonthewall

Een extra grote hanger ter decoratie aan de muur in wolwit. Ik hing ‘m op in onze slaapkamer en ik kan je vertellen, daar slaap je heerlijk onder! Deze hanger is handgemaakt van lontwol door Knottingonthewall. Je kunt natuurlijk gaan voor foto’s, een schilderij of een poster aan de muur, maar denk ook eens aan textiel. Een wandkleed of een macraméhanger zoals deze geeft warmte aan je ruimte en het is ook nog eens een origineel statement voor aan je muur.

Elle woont in Amsterdam en is de vrouw achter deze ‘Woolhanging’. Ik ontdekte haar werk via instagram. Ze maakt prachtige geknoopte hangers op bestelling in het door jouw gekozen formaat, kleur en materiaal. Elle ontwerpt zelf het patroon van haar creaties. Terwijl ze aan het werk is gaat dat puur op gevoel. Er wordt duidelijk veel tijd in de wandhangers gestoken. Ze zijn zo mooi gedetailleerd geknoopt. De liefde voor dit handwerk straalt er gewoon vanaf.

Ben je nou niet zo van de wol, dan kan je ook kiezen voor katoen. Lekker ’s zomers en daar komt de structuur van het macramé patroon heel mooi mee uit. Ik vind juist de dikke strengen van merinowol geweldig stoer. Ik zag iets vergelijkbaars zo’n twee jaar geleden voor het eerst op een interieurbeurs in Scandinavië en ik moet eerlijk zeggen, deze zijn nòg mooier!

Een wolwitte wolk op onze groene muur van Knottingonthewall. De wol waarmee Elle haar hangers maakt komt via Allerwarmst. Het is non-mulising geproduceerd en dus een diervriendelijker alternatief voor de meest verkregen merinowol. Zo heb je dus niet alleen een prachtig, maar ook een eerlijk product aan je muur hangen. Daarmee onderscheidt Elle zich echt van andere handwerkende zelfstandigen. Haar eigen ontwerpen, origineel en met veel zorg en aandacht geknoopt. Het kwalitatief mooie materiaal, met een eerlijk verhaal en het geweldige kleurgebruik kenmerken haar werk.

Om het werk van Elle te bewonderen kan je op haar instagram account een kijkje nemen en voor meer informatie een pm of een mailtje sturen naar knottingonthewall@hotmail.com. Komende week hoop ik onze muur een verse lik groene verf te geven en de lambrisering die we gemaakt hebben te delen. De tekst op de muur (tekst van vtwonen) gaat er dan af. Het heeft er een hele tijd opgezeten, terwijl ik het er op geschreven heb met het idee ‘leuk voor even’. Wil jij dit idee ook toepassen? Ik schreef het gewoon met een krijtstift van een hobbywinkel uit de losse pols op de muur.

En heb je het zwaantje van keramiek op mijn nachtkastje zien staan? Studio Rode Kers maakte het voor onze kleine Juul. Dit is het allereerste exemplaar. Bijzonder hè?!

Fijne woensdag!

2 Antwoorden

  1. Wat een gaaf stukje decoratie zeg! Leuk dat je dit deelt :). John

  2. Leuk idee om is anders te denken dan een foto of schilderij! Ik ga zeker is proberen om me muur te decoreren met textiel!

Laat een reactie achter