zaterdag 15 december 2018

Keramiek verzameling

Voor deze winter hebben wij ijsberen pret in ons wandkastje! Gemaakt door Lotte Brans en weer een hele fijne aanwinst voor mijn keramiek verzameling.

Wandkastje van Combitex

Dit wandkastje van Combitex spotte ik een jaar of acht geleden in de vtwonen. De winkel van Combitex ligt behoorlijk ver van onze woonplaats, dus trok ik destijds de stoute schoenen aan en belde ik op. Tot mijn grote vreugde vertelden ze mij toen dat er nog een exemplaar in de winkel stond en dat ze ‘m ook nog voor mij op wilden sturen. Wat een service! Het kastje weegt lood (is echt heel zwaar) en had een glazen deurtje. Geen probleem, keurig verpakt werd het destijds bij mij thuisbezorgd.

Inmiddels is het glas uit het deurtje. Het viel kapot tijdens een verbouwing. Ik liet het zo. Ik vind het eigenlijk wel mooi dat er geen glas meer voor mijn schatten spiegelt. Het kastje hangt na al die jaren inmiddels op een andere plek, maar ik geniet er nog steeds net zoveel van als dat ‘t ie voor het eerst hing. In het kastje staat mijn mooiste keramiek. Het is een wisselende tentoonstelling. Deze keer heeft het handgemaakte keramiek van Lotte Brans een speciaal plekje in mijn kastje gekregen.

Lotte Brans

In een Etsy winkeltje verkoopt Lotte haar pareltjes. Speciaal voor de feestdagen unieke kerstballen of straks voor het voorjaar met de hand beschilderde wandhangers. Kleine ijsbeertjes als planten potje, mini-kandelaar of vaasje. Het werk van Lotte Brans heeft een hoge heb factor. Te schattig toch?! Het ijsberen echtpaar dient als vaasje en overwintert dit jaar in ons kastje. Een ideaal plekje voor kleine en fijne overblijvertjes.

Laat een reactie achter