zondag 23 juli 2017

Bohemian stijl | from Down Under

Bohemian stijl

Wist jij dat een mand het ook heel goed doet als vaas? Decoratief gezien natuurlijk. In de vaas zette ik een grote (en simpele) glazen vaas. Hierin gingen de plukkers uit dit boeket wat ik aan het begin van de week deelde. Zo versterkt de mand het zomerse plukeffect en versterken de bloemen het Bohemian gevoel van de mand. Naast gewone plantenpotten zet ik mijn groen graag in de leukste mokjes, schalen en in dit geval manden. Wanneer de bos helemaal is uitgebloeid, zet ik een grote donkergroene kamerplant in de mand. Mooi, hoe het groen combineert met de roestbruine brique kleur van de tassels. De mand komt uit de webshop Dutch Warehouse. Een Australische webwinkel gevuld met Nederlandse producten voor kinderen en volwassenen met een Scandinavische en Bohemian stijl. Dat is best een internationale mond vol!

Dutch Warehouse

Annemarie Diephuis is Nederlandse en woont samen met haar drie zonen en (Nederlandse) man in Brisbane. Ze richtte haar online winkel op in 2016 toen ze zwanger was van haar eerste kindje, toen ze ontdekte dat er maar weinig Nederlandse kinder,- en interieurproducten in Australië verkrijgbaar zijn. Zo kwam haar droom van een eigen webshop uit. Sinds kort voert Annemarie ook haar eigen lijn onder Dutch Warehouse. Ze verkoopt handgemaakte spullen met dit label als deze mand van zeegras en het houten uittrek kapstokje.

Droogbloemen

De mand gebruik ik voor bloemen en groen, maar je kunt ‘m natuurlijk ook goed gebruiken als opbergplek voor speelgoed, kussens of dekens. Het kapstokje gebruik ik als droogplek voor bloemen. Ik vind dat zo fijn passen bij het boho (en zelfs een beetje retro) sfeertje van het houten rekje. Ik heb nog het idee om het rek in de keuken op te gaan hangen en te gaan gebruiken voor mokken. Het is ook heel leuk om het rekje op een kinderkamer te hangen en de mooiste kleertjes er op uit te stallen.

De grote boodschappen mand aan de kapstok gevuld met Hortensia’s maakte ik zelf tijdens een workshop met vriendinnen. Dat wil zeggen: de mand was al kant en klaar, wij mochten de mand aankleden. Ik paste het idee van de tassels toe, naaide een rand met kleine pompoms, plakte een kantrand en schilderde met goudverf de onderste helft. Op de tweede foto hangt een raamhanger met loden rand aan het kapstokje. Deze vond ik in de webshop van seizoenennl. Een fantastisch adresje voor vintage items. Kristel en Liesbeth zijn echt meester in het verzamelen van de mooiste en leukste spullen!

Een Antwoord

  1. Mooie spullen! De verzendkosten zullen wel fors zijn vanuit Australië ben ik bang?

Laat een reactie achter